International Beach Clean-Up

Sep 20, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 9:42 PM
Project Aware : 
International Coastal Clean-Up
Lokasi : 
Pantai UMT (Universiti Malaysia Terengganu)
Tarikh : 20 Sept. 2008

Pagi tadi awal punyer bangun..lepas sahur tak tido langsung tunggu kul 7 pagi nak gi Beach Clean-Up ni...huhu....
Aktiviti start kul8 pagi lebih skit....dalam kul9 pagi tu kitorang dah penat..(maklum ler bulan puasa...)
Dan hasilnyer....~~
Banyak jugak ler group aku kutip sampah kawasan pantai tu..boleh la 11 plastik beg+1tong buruk = 66.5kg..
(huhuhu..berat ler jugak....) Dapat tempat ke-2 sampah paling berat dengan hadiah slipar berbintil warna kuning..hehee

menuggu aktiviti bermula..dapat beg kain percuma..(tapi bayar RM4 utk program ni..)

aktiviti kutip sampah bermula......

selama 45minit jejalan kutip sampah..rehat jap....

ni le hasil sampah yg kitorg kutip..66.5kg...banyak btol masyarakat ni buang sampah..huhu
JAGALAH ALAM SEKITAR..

ni kawasan 'beach clean-up'..

Comitee members sedang ukur berat sampah group aku..(termasuk tong minyak tu skali.....)

fuhhhh..letih btol..dah ler bulan puasa....takper...keje amal kutip sampah untuk kesejahteraan alam...

siap2 hadiah ler tu...

Pembahagian hadiah kepada setiap group oleh Penyelaras Kursus B.Sc.Marine Biology, Dr.Siti Aishah, ..ada 20 group rasanyer...

ni nak bawah sampah letak tepi jalan..senang lori nak angkut..


p/s : jagalah alam sekitar
jangan buang sampah merata-rata
buat keje amal biar ikhlas...jgn harapkn hadiah jer...