Minggu Akhir cuti...

Dec 19, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 2:07 AM
18 Dec 2008
Minggu terakhir aku cuti ni r ada org untuk temankan aku bercuti..huhu..
petang tu dia amik aku kat depan umah..datang ngn kete dier sendiri jauh dari Johor datang Terengganu..selepas selesai keje dia, dia ajak aku temankan dier g Pasar payang nk beli barang tembaga (tempat lilin berbunga..lawa lak..), keropok keping (biasanya 'org luar' datang Terengganu wajib beli keropok..baik keropok lekor (losong) @ keropok keping..

permandangan dari tempat parking kereta atas pasar payang tu..nampak Bazar Warisan menghadap sungai terengganu...

Masjid Putih di tengah bandar...

wahhhh..!! aku dapat cenderahati..baju t-shirt berkolar..nice gak baju2 yg ada kat tempat jual baju ni...so, aku pilih yg ni ler (walaupn agak 'skema' ngn berkolar tp lembut je kainnya...lama gak aku nk pilih t-shirt terengganu ni..) kat baju tu dia tulis "Endagered Species..terengganu"
Thank Bro 4 this Gift...!!!

selepas penat pusing2 atas pasar payang ni, kitorg pergi ler ke pantai batu buruk mengnyantap ikan, sotong celup tepung & minum air kelapa muda..(huhu..dah lama aku x makan ikan, sotong celup tepung kat tepi pantai...)

susah gak nk cari ikan, sotong celup tepung kat pantai batu buruk ni...tp ada ler ternampak kat gerai tepi jalan..klu nk rasa 'seafood' celup tepung & kelada muda try ler kat pantai teluk ketapang..dekat ngn umah sewa aku..(ajak le aku skali..hehhee)

nikmatnya merasai hembusan angin pantai..
trasa seperti membelai rambutku..
menghembus baju kemejaku, bagaikan dipeluk mesra..
menghadap lautan luas membiru..
sejauh mata memandang..
di hampari pasir dingin lembut, bagaikan tilam empuk...
(ewahhh...trasa nk bersajak lak..)

ramai gak family..manusia santai kat pantai ni...nampak meriah jer..camni ler sejak dlu lagi..aku ngn family aku pun slalu dtg picnic sini..(masa kecik2 dlu..huhu..nostagic btol..)

byknyer sampah sarap..!!! huhu...sampah2 ni maybe dihanyutkan ombak kuat..musim tengkujuh skrg ni kn...pantai sini agak ok dah coz diorg wat benteng pemecah ombak..(aku shooting assigment video aku katni ler..ada video yg aku post sebelum ni.)

maaf ler...simbolik menunjukkn kitorg berdua...datang pantai mmg ber'kaki ayam' rasai kelembutan, kehalusan, kedinginan pasir pantai..rasa lebih menikmati alam sekitar di kala kita sibuk dengan urusan semasa...

datang pantai ni mmg slalu nampak kanak2 main layang pelbagai bentuk..aku main layang wat sendiri je kat kampung...hehee...

satu pandangan 'kosong'...a lot of thought of the past haunted my mind..i can't get rid of it..huhu..maybe that's why i just keep felt 'uncomfortable'...it so COMPLICATED..

selepas habis pusing2 pantai tu, dia pun hantar aku balik..dia pun ada janji ngn org lain malm tu..aku cuma temankan jalan2 jer...

Makcik aku ajak aku & adik bradik skali ngn nenek g makan KFC...kitorg cuma bungkus jer..beli KFC kat bangunan paya keladi tu then makan je kat Pantai batu buruk (lagi...)

nenek aku duk dalam kete je..abang, adik, makcik & aku makan kat tepi tu..

hehhee...adk2 aku....belakang tu ler makcik aku kete merahnya...

nak jugakkkk.....(hehhehhee...)

perut dah kekenyangan..tata...