MERDEKA..!!! : Patriticsm or Show-Off ?

Aug 31, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 5:17 PM
Sebelum nak bercerita panjang, jom kita makan dulu....
ARRGGHHHH...!!! tension aku makan sini....lambat giler....45 minit tunggu hidangn??? sup cendawan+nasi putih, kawan aku mkn nasi goreng..(sejuk n keras lak tu..)huhu
(BLACKLIST DH KEDAI NI...!!!)

Lepas kenyang (agak2 kenyang..)..lepak jap kat Waterfront Pulau Kambing tengok gelagat manusia yang nak Sambut Merdeka..

PART 1:

SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN KE-51
MERDEKA KAN JIWAMU, MERDEKA KAN MINDA MU..

Semalam sempat ler aku n geng kuar jejalan.. (kononnyer nk tgk ler camner malam merdeka ni disambut kat Terengganu ni..)
smlm mmg jem gak.biasa ler....org lain ingt nk sambut merdeka ler jugak..

Yang BENGANGNYER...memang ler kiter nk sambut merdeka yg ke-51 kan..
ada ler bebudak yang kurang matang ni, berbasikal reramai sambil bawak Bendera Malaysia..(yang part tu memang nampak patriotik..),
Yang part show-off ni..dengan selamba jer diorang "konvoi' reramai kat tengah jalan jem giler tu...dah tu bukan nak pandang depan..yang driver bawak kete ni dengan risau ler nk bawak...paper hal berlaku..tuan kete gak yg salah...

video

sepanjang jalan2 semalam, malam nk sambut merdeka ni tak meriah sangat...
tu bukan ler penting...yg penting bagaimana kita mendalami, menghayati kemerdekaan..

anak2 muda semalam merdeka ker....
merdeka dengan berkepit lelaki pompuan...?
merdeka dengan merempit..?
merdeka dengan membahayakan keselamatan diri dan org lain..??

MERDEKA KAH AKU....???

PART 2:

Harini 31 ogos ( Hari merdeka ke-51), merupakan hari org tgk anak bulan kan...
maybe esok pose...(hehehe....)
so,

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK...
SEMOGA BULAN INI MEMBAWA SERIBU SATU RAHMAT DAN KEBERKATAN..

BBQ 260808

Aug 27, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 11:57 AM
Semalam ada budak2 wat BBQ..kat pantai teluk ketapang jer.....
acara biasa jer.....
Banyak gak aku makan..2,3 kali gak tambah... (coz tak makan malam lagi...)..huhu..(dh tembam dah...)
walaupun dalam keadaan tak selesa ngn adik-adik yg over..akak-akak yang emo....
(aku macam biasa ngn hidup aku sendiri..)

Acara last...bergambar...biasa r adik-adik dan akak-akak yang nak bergambar...over teramat sgt..
(meluat btol tgk..uwekkkk..!!)

makanan yg bakal aku ranggos* (*ranggos = makan dgn gelojoh.)

tempat ni wat aku teringat citer dokumentari hantu jepun "NOROI"...haunted lak rasa....(excited..)


gaya photographer..(Bila la aku nak merasa kamera DSLR sendiri ni...)

huhu..is this the last jelly i have...???

one last jelly..?? IT'S MINE...!! ahaks..

HUAHHAHAAAHH......at last...it is MINE......!!!!

Travel to KL

Aug 24, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 1:13 PM
19-23.08.08 Lepas aku pergi ke Kuala Lumpur. Hajatnya nak enjoy la skit tapi bertukar sebaliknya lak...
Jadi, hanya gambar jer dapat  mengungkap apa yang aku lakukan di sana..layan..

ni masa nk tgk persembahan bunga api kat putrajaya (kononnyer...) bosan btol....bukn menarik pun bunga api tu.....


sate kajang.....nothing spesel with no one special..


santapan aku masa mkn sate kajang..12 cucuk jer....

lepas balik swim kat sini....


Time ni tgh tunggu org datang amik...baru je lepas swim kat Kompleks Sukan Negara....Bukit Jalil..
only swim can make me like home....huhu...

time ni duk bersesak2 dlm LRT...huhu...panas btol....

.KLCC


masa mkn yg paling hepi.....McDonald Breakfast..masa nak balik kampung Terengganu ku..hehee....

HOME SWEET HOME.....!!!!!

Annual Dinner Biologi Marin-Tahun 2 (2008)

Aug 21, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 3:21 PM
 Annual Dinner program kursus ini merupakan yang pertama aku hadiri; iaitu Annual Dinner B.Sc.Marine Biology 2008 (Tahun 2). Semasa ni tak lama sebelum tu aku kena accident. Parut di muka masih ada tanda lagi.



spek pinjam..Terpaksa menahan kuasa spek yang power giler, sakit mata semata-mata untuk mem'poyo'kan gambar ini.

Lokasi :  Primula Beach Resort. (14 mac 2008)...

nasib baik malam tu aku dapat cabutan bertuah dari lecturer aku,...kuang juga la menghadiri Annual Dinner ni.

Most Relaxing Moments...

Aug 16, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 10:22 PM
Setiap orang ada suatu detik yang paling menenangkan. Suatu detik di mana otak kosong....
terapung di permukaan air...tidak di bumi mahupun langit....

menghargai setiap detik...walaupun sekecil mana pun....ia adalah seni alam...


sunset at the beach...it so fascinating.....

1000 Years of Love -Kang Eun Soo (Innocent Steps OST)

Aug 15, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 4:47 PM
1000 Years of Love -Kang Eun Soo (Innocent Steps OST)


Moment
You came to my heart Just by chance, uhm

To me
You don´t seem to be a stranger, uh

It took so long for you
To finally find me

For a 1000 years
I´ve been waiting for you
More than million tears
For an eternal love
Remember forever more
We´ll stand for a 1000 years

Sometimes
I know it will not be easy, Yes true

Until then
I will pray for our true love, ha

Don´t ever forget my love
We will be together

For a 1000 years
I´ve been waiting for you
More than million tears
For an eternal love
Remember forever more
We´ll stand for a 1000 years

Don´t say I don´t wanna hear you saying
Goodbye

Please promise me
You will always be my love my love

For a 1000 years I´ve been Waiting for you
More than million tears
For an eternal love
Remember forever more
we´ll stand For a 1000 years

For a 1000 years
I´ve been waiting for you
More than million tears
For An eternal love
Remember forever more
We´ll stand for a 1000 years

SCUBA Diving Pulau Bidong, Terengganu

Aug 14, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 4:22 PM
[10-12/08/2008] Ahad hingga selasa lepas aku pergi SCUBA diving kat Pulau Bidong..
5 kali dives utk 3Hari  2 Malam..
Oleh kerana keputusan agak on the spot, aku tak sempat nak wat persiapan, jadi aku cuma pergi sesaja je...ikut coursemates aku untuk sampling (mengambil sampel di dalam laut dengan SCUBA). org lain yang pergi amik sampling...kecewa btol....
ni aku dh upload gambar scuba aku tapi guna Kamera Underwater jenis Analog jer..(pinjam jer...)

Diving kat Pulau tengkorak, Bidong,Terengganu...(Table Coral..)

Ni ialah "Christmas Tree Worms"...macam2 colour ada....klu dia rasa terganggu, dia akan masuk dlm lubang....btol2 mcm christmas tree..(jingle bell......jingle bell....jingle all the way........)
Nota : Christmas Tree Worm ni la yang macam citer Fiksyen Sains 'AVATAR' tu...

p/s: ni bukan aku...tapi aku yg amik gambar ni...hehhe...diving buddy aku sedang bawak "Crown of Thorn"..sejenis binatang ala-ala "starfish" yang musuh ketat Coral...kesian kat coral menjadi santapan dia....ada gak Jellyfish bersiar2....

Nota : nampak tak Obor-obor kecik depan mata aku tu...?

Ini ler populasi ikan yang ada dekat Tukun Tiruan Tetrapod tu....huhu...
Tempat yang bakal aku membuat Final Year Project nanti...

Nota : SCUBA ialah Akronim untuk "Self Contained Underwater Breathing Apparatus"

Picnic 08.08.08

Aug 8, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 10:04 PM
Tarikh 08.08.08 bukan la suatu peristiwa penting,
Tapi aku harap mereka akan ingat tarikh ni sebagai satu peneguhan ikatan persahabatan
(sekali dalam seabad..)

Perasmian makanan oleh sofi....

STOP..! 1..2...3..cheeseee.....

the sky show a picture of something..what do u see..? ( i see cloud..)

Sunset of 08.08.08... (sunset..car...beach and girls...)

apa yang diharapkan sempena 08.08.08...
Biarlah persahabatan kita seteguh teritip ini..walaupun tanpa air..ia teguh memegang batu..


kitorang wat picnic kat Pantai Pandak,Chendering...
aku sempat gak berenang kat laut kejap...hehe...
pape pun...
time kasih kerana menjadikan tarikh 08.08.08 sebagai satu lagi sweet memory aku..

Gathering Housemates + Pizza Hut !!

Aug 7, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 3:24 PM
Best btol makan pizza ramai2 arini ngn Bebudak umah a.k.a Housemates aku kat taman syahbandar....
lepas mkn tu lepak2 jap...

GI beli kat GIANT makanan n pizza tu..
1 pan pizza 2 org...

"Boleh amik order..? 6 pan pizza plz.."

PIZZZAAAAA.......HAUHAHAAHAHHAAA............

MAKANNNNN....!!!!!!

semoga persahabatan kekal sentiasa....MINUMM.....

my housemates......
Tapi sekarang lapar lagi, biasalah badan kecik tapi kadar metabolisme tinggi....

Apa pun ini maybe masa yg terluang utk kitorg mkn reramai camni..
biasa la dah tahun akhir,busy ngn Final Year Project (FYP) memasing...

Nota : Ada yang sebut Projek Ilmiah Tahun Akhir (PITA) , kalau orang sebut PITA memang tak tau, kalau sebut FYP baru tau...hehe

Fieldtrip Biologi Marin Pulau Redang 3H 2M

Aug 4, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 2:24 AM
Masa 31/07-02/08/08, Bebudak course aku B.Sc. Marine Biology ni yang lebih kurang 70++ orang di tugaskan untuk ke Pulau Redang untuk assignment Parasitology (kalau tak silap)!!! Kami bermalam di sana lebih kurang 3 Hari 2 Malam!! First time camping kat Taman Laut Pulau Pinang, Pulau Redang ni. (Lebih tepatnya first time berkhemah di Pulau!!). Aku sebenarnya seorang yang mabuk laut, so, aku prefer untuk naik SpeedBoat la coz lebih laju dan takde huyung-hayang sangat walaupun memang confirm akan basah coz boat tu kecik jer di tambah lagi dengan kelajuan. Speed Boat tu muat beberapa orang jer, yang selebihnya naik feri.
Baru sampai ke Jeti Taman Laut Pulau Redang
Kat sini kitorang berkhemah jer...
Duduk tepi Khemah borak-borak
Night walk on the beach around 2.00 am..
Fish dissection to find the parasite..
i'm felt soooooooo relax.....


Dan pada malam terakhir tu, hujan turun lebat giler.. Masa tu aku dah kat tandas, alahaii..terperangkap kat tandas sementara tunggu hujan reda (tak cool langsung terperangkap kat tandas..) Kat tandas Pulau Redang ni memang banyak tokek tau! Kekadang seram gak tengok tetiba ada cicak tokek ni kat penjuru tandas, besar lak tu...Malam tu lak kitorang sambugn lagi assignment fieldtrip ni untuk mencari parasit ikan menggunakan mikroskop sampai lembam mata..

Nota : next time aku ke pulau untuk SCUBA Diving lak..hehhehe