New Semester a.k.a Final semester

Dec 28, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 8:21 PM
huhuhu....
dah lama x update blog ni..
semester baru a.k.a final semester aku sebagai mahasiswa sarjana muda start 21 Dec. 2008..
begitu cepat masa berlalu, hampir 3 tahun dah..akhrnya sampai akhir jugak...

kadang2 aku rindu btol nk pakai pakaian seragam skolah menengah dlu...suka ria..skrg dah jadi mahasiswa bakal graduat (insya-allah!) perlu bersikap matang, terbuka dalam perlbagai perkara...



27 Dec 2008
sebagai mana dijanjikan, raikan semester baru dengan makan burger prosperity di McDonald...(mesti ler ada org blanja..klu mkn sendiri xde ler senang lenang jer..Thanx kepada yg belanja aku..hehhhe..)

Yummy..!

harap dengan semester baru a.k.a final semester ni, aku lebih rajin, berusaha gigih tanpa terlalu harap org lain walaupun ahli kumpulan sendiri, lebih byk tumpuan..

Aminnnnn.......

End of 2008 with Besfriend (& Jr.)

Dec 23, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 2:48 PM
21 Dec 208
i think it is the last day...going out with my BestFriend in this 2008 with Nic..
sofi came to fetch nic & i..3 of went for dinner at Mayang Village..not too crowded..
got chit chat then we planned having some "voice out" at "Buy 5 free 1 song" karaoke centre
so this time we got 14 songs to "laaa..laa..laaa.....aarggghhhh...!!!"



three of us really enjoy those songs...!! really "llaaaa..laaa....llaaaaa..arggghhh!!! not as soprano singer"
"When you Believe" by Sofi & Nic....( "...u will when u believe..." you will?????)

"Its Raining Men & Dancing Queen" by 3 of us....really "voice out"...

Specially Thanx to my junior for those souvenier directly from Sarawak..Taka "pineapple Tart"; Layer cake and the "kumbu' thing..really sweet, nice, beautiful..

take care all of you..thanx to read my blog..Mmuuaahhhh!!!!!!!

Pasar Tani.. (last day of my holiday)

Dec 20, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 1:29 PM
20 DEc 2008
my last day of semester holiday..
hajatnya nak g blood test kat hospital.aku bangun awal gak..(malam tu mimpi ulang alik ke 'good side' & "bad side" dalam suasana perang..huhu)..bila sampai kat kaunter di tanya2 oleh sofi pada penjaga kaunter tu, diorg kata cuma hari bekerja je leh wat blood test.(agak susah skit nk cari masa lapang, tambahan semester (last) dah start dah..huhu)

so kitorg cuma selesai urusan sofi jer..jejalan je kat mydin jer..'on the way' balik tu nampak le ada pasar tani ..kitorg singgah pusing2..(lagipun aku xtau nk wat per)

agak ramai manusia kat pasar tani ni.buka kul7 a.m - 2 p.m...fokus utama tgk ikan hidup jer..ada ikan keli, anak ikan haruan (biasa org beli untuk telan hidup2-"biasa utk org baru lepas mengandung & selepas pembedahan",kata sofi..)

tempat jualan anak ikan haruan, ikan gupi & kupang (x sure org kampung panggil pe benda atas meja tu)

ikan keli hidup..biasanya dari sangkar..ada ikan baung, belut,puyu,gupi etc. ..smua ikan air tawar..paling menarik aku tgk Belut emas (jarang nampak belut camtu..maybe belut albino kot..)

pusing punyer pusing kat pasar tani tu..perut pun dah lapar...beli le cendawan goreng celup tepung & air cendol..
minum cendol di bahu jalan sambil makan cendawan goreng celup tepung..(agak berminyak tp still 'crunchy'..Yummy!)

Arini aku beli ikan gupi jer..RM 5 satu bungkus ni..lebih 10 ekor..(ingt nk letak depan umah je kot..)

jeans & t-shirt putih "Emporio Armani" (i told u in my tagged posting..hehe) yang sofi beli kat kedai "Uncle" nya..suka gak kainnya tp design & price x brapa minat sgt...(huhu..not my style maybe..)

petang tu lak sofi kata lapar..kitorg g makan kat Mayang Village jer...(aku suka lak pakai topi separuh muka..nampak Psiko jer..tringat lak anime jepun "Yamato Nadeshiko" <<--suka anime ni..cite pasal pompuan psiko...sofi mkn nasi ayam+nescafe dari Taste Bud..aku beli chipsmore+100PLUS oren jer dari MyMart ( x lapar lagi...)

aku duduk situ tgk org sekeliling tgk rakyat Terengganu yg semakin ber"fesyen"..nk ikut arus Globalisasi ler kot..(kononnya, Globalisasi = Westernization <<--ada penceramah bgtau masa skool menengah dlu..urmmm..speechless..asalkan diorg pandai fikir apa yg baik buruk dah ler..), Then aku pandang atas kat karaoke...(dpt agak pe yg aku fikir?? hehhee)

with pleasure officially i think its for a first time kami ber'katak'roke siang hari..(seingt aku ler...)
start with:-
- Blue ft Elton John - Sorry Seems To Be The Hardest Word (special dedicated untuk yang trasa..huhu..i'm sorry..)
- Kelly Clarkson - Since You Been Gone
( "...Here's the thing
We started out friends
It was cool, but it was all pretend
Yeah, yeah, since you been gone.."

next, sofi with his song :
Mariah Carey - Without you
geri Halliwell - It's raining men (sakit tekak berteriak..puas hati!0

**thanx Sofi coz accompany me..

cuaca hari ni mendung sgt2, tunggu hujan turun lebat, membasahi bumi..berikan kehidupan pada makhluk di atasnya..(huhu..if my absent can make anyone happy @ they never realized i am exist..it not make any change..arrgghhh! what i'm think about!..) maybe ujan lebat malm nnti..(balik ke kampus...)

Kelly Clarkson - Since You Been Gone

video
Title Since U Been Gone
Artist Kelly Clarkson

Here's the thing
We started out friends
It was cool, but it was all pretend
Yeah, yeah, since you been gone

You're dedicated, you took the time
Wasn't long 'til I called you mine
Yeah, yeah, since you been gone

And all you'd ever hear me say
Is how I picture me with you
That's all you'd ever hear me say

But since you been gone
I can breathe for the first time
I'm so movin' on, yeah yeah
Thanks to you, now I get what I want
Since you been gone

How can I put it, you put me on
I even fell for that stupid love song
Yeah, yeah, since you been gone
How come I'd never hear you say
I just wanna be with you
Guess you never felt that way

But since you been gone
I can breathe for the first time
I'm so movin' on, yeah, yeah
Thanks to you, now I get, I get what I want
Since you been gone

You had your chance, you blew it
Out of sight, out of mind
Shut your mouth, I just can't take it
Again and again and again and again

Since you been gone (since you been gone)
I can breathe for the first time
I'm so movin' on, yeah yeah

Thanks to you (thanks to you)
Now I get, I get what I want
I can breathe for the first time
I'm so movin' on, yeah yeah

Thanks to you (thanks to you)
Now I get (I get)
You should know (you should know) that I get
I get what I want

Since you been gone
Since you been gone
Since you been gone

mendungnya kat luar tu...nak balik dah.nnti ujan lebat lak..aku jadi penjaga angkat jap untuk kura2 sofi..Take care smua!!!

Pizza Hut..(Another day of holiday..)

Dec 19, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 11:20 PM
19 Dec 2008
satu hari lagi dalam cuti semester terakhir aku yang 'di isi' ngn aktiviti untuk update dalm blog ni..
ada sorg ni aku kenalkan sebagai A..dia dah janji nk blanja aku..hehhehe
so pada hari yg di janji kan..dia datang amik aku kat umah sofi...dalam kul8.50 p.m..

aku yang wat pilihan makan kat pizzahut dalam bangunan Giant, Terengganu jer...pada masa tu lak hujan agak2 lebat ler...malas nk g makan jauh2..

ramai gak yang makan situ..lambat gak diorg punyer service nk amik & hantar order (dah le service charge 10% , Gov tax 5%..lembab, alatan x bersih, lantai kotor..-pandai je kutuk aku ni..).. makanan lak x byk ingredient sgt..huhuhu..bagi aku...bagi 4/10 bintang jer..

Pilihan selera kitorg : Thai-moroccan pizza, Arabian Pilaf Rice, Chinese-stir fried pasta, mushroom soup, havana fizz...(nama punyer ler commercial..rasanya lebih teruk dari warung tepi jalan..uweekk!! tp boleh le habiskan..xnk membazir katakan..)

a lot of past memories i thought so much..but it would not be the same again...

sementara tunggu dia bayar..aku tunggu kat luar tu..snap pic kat my reflexion'..aku pakai shirt hitam+cap hitam separuh kepala+specky...(rasa mcm pembunuh jer..ahaks!! Cool..)

selepas makan xde nk g mana..kitorg pun balik...berakhir 1 hari cuti sem...

insya-allah esok nk gi 'bloodtest' kat hospital...xleh duk asyk online nnti x tido lak aku..huhu..

NIte all..

Minggu Akhir cuti...

♛Posted by : homosapiensz at 2:07 AM
18 Dec 2008
Minggu terakhir aku cuti ni r ada org untuk temankan aku bercuti..huhu..
petang tu dia amik aku kat depan umah..datang ngn kete dier sendiri jauh dari Johor datang Terengganu..selepas selesai keje dia, dia ajak aku temankan dier g Pasar payang nk beli barang tembaga (tempat lilin berbunga..lawa lak..), keropok keping (biasanya 'org luar' datang Terengganu wajib beli keropok..baik keropok lekor (losong) @ keropok keping..

permandangan dari tempat parking kereta atas pasar payang tu..nampak Bazar Warisan menghadap sungai terengganu...

Masjid Putih di tengah bandar...

wahhhh..!! aku dapat cenderahati..baju t-shirt berkolar..nice gak baju2 yg ada kat tempat jual baju ni...so, aku pilih yg ni ler (walaupn agak 'skema' ngn berkolar tp lembut je kainnya...lama gak aku nk pilih t-shirt terengganu ni..) kat baju tu dia tulis "Endagered Species..terengganu"
Thank Bro 4 this Gift...!!!

selepas penat pusing2 atas pasar payang ni, kitorg pergi ler ke pantai batu buruk mengnyantap ikan, sotong celup tepung & minum air kelapa muda..(huhu..dah lama aku x makan ikan, sotong celup tepung kat tepi pantai...)

susah gak nk cari ikan, sotong celup tepung kat pantai batu buruk ni...tp ada ler ternampak kat gerai tepi jalan..klu nk rasa 'seafood' celup tepung & kelada muda try ler kat pantai teluk ketapang..dekat ngn umah sewa aku..(ajak le aku skali..hehhee)

nikmatnya merasai hembusan angin pantai..
trasa seperti membelai rambutku..
menghembus baju kemejaku, bagaikan dipeluk mesra..
menghadap lautan luas membiru..
sejauh mata memandang..
di hampari pasir dingin lembut, bagaikan tilam empuk...
(ewahhh...trasa nk bersajak lak..)

ramai gak family..manusia santai kat pantai ni...nampak meriah jer..camni ler sejak dlu lagi..aku ngn family aku pun slalu dtg picnic sini..(masa kecik2 dlu..huhu..nostagic btol..)

byknyer sampah sarap..!!! huhu...sampah2 ni maybe dihanyutkan ombak kuat..musim tengkujuh skrg ni kn...pantai sini agak ok dah coz diorg wat benteng pemecah ombak..(aku shooting assigment video aku katni ler..ada video yg aku post sebelum ni.)

maaf ler...simbolik menunjukkn kitorg berdua...datang pantai mmg ber'kaki ayam' rasai kelembutan, kehalusan, kedinginan pasir pantai..rasa lebih menikmati alam sekitar di kala kita sibuk dengan urusan semasa...

datang pantai ni mmg slalu nampak kanak2 main layang pelbagai bentuk..aku main layang wat sendiri je kat kampung...hehee...

satu pandangan 'kosong'...a lot of thought of the past haunted my mind..i can't get rid of it..huhu..maybe that's why i just keep felt 'uncomfortable'...it so COMPLICATED..

selepas habis pusing2 pantai tu, dia pun hantar aku balik..dia pun ada janji ngn org lain malm tu..aku cuma temankan jalan2 jer...

Makcik aku ajak aku & adik bradik skali ngn nenek g makan KFC...kitorg cuma bungkus jer..beli KFC kat bangunan paya keladi tu then makan je kat Pantai batu buruk (lagi...)

nenek aku duk dalam kete je..abang, adik, makcik & aku makan kat tepi tu..

hehhee...adk2 aku....belakang tu ler makcik aku kete merahnya...

nak jugakkkk.....(hehhehhee...)

perut dah kekenyangan..tata...

Aiskrim Goreng Terengganu

Dec 13, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 12:15 AM
12 Dec. 2008
SEmalam aku kuar ngn kawan aku g minum2 kat medan selera Batu Buruk...nampak ler menu "Aiskrim Goreng"...Wahhh..!!! aku x pernah makan aiskrim goreng, so aku sms sofi ajak g makan aiskrim goreng hari ni...

Ni leer kedainya....Kedai yg sama aku tgk menu tu....bila order aiskrim goreng aku ni..nampak lak menu.."Mee Bandung Johor"..my feveret lagi...!!! huhu...

tunggu punyer tunggu..sampai ler "Aiskrim Goreng" aku...(perlu ke ulang ayat ni..motif??? hehhe...) Oleh kerana ni 1st time aku makan "Aiskrim Goreng" ni...expectation aku terhadap bentuknya agak lain..huhu..benda kecik ni jer...aku tgk sini situ, cucuk2...bukan susah sgt wat benda ni..aku leh wat..huhu.dah le mahal..agak2 dlm RM3 kot...huhu....( xpe ler 1st time...)

ni le isi dalaman Aiskrim Goreng ni...(x seberapa jer....) Tapi sesuai ngn pinggan dier...

kebiasaannya setiap jumaat malam ada kumpulan "Dendang Anak" wat persembahan kat ni...
( aku x layan sgt pun..mama & adik aku je layan)
***
so...kitorg xde plan pape selepas makn tu...motif aku nk makan Aiskrim Goreng jer...hajat aku dah tercapai...(walaupn agak kecewa ngn air milo yg manis...wekk.!!!)***

Barry Mannilow - Can't Smile Without You

video

Can't Smile Without You Lyrics
Artist(Band):Barry Manilow

CHORUS:

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

***

Hujan & Aidil Adha..

Dec 11, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 11:12 PM
Huuhuhu.....
dah lama aku x online ni....
kebelakangan ni kat kampung aku asyik ujan jer....tp pelik gak..kawan2 bgtau tempat diorg xde lak ujan..huhuhu...

setelah 2,3 hari x ujan..ari tu (06 Dec 08) ujan lebat giler plak...pandangan dari bilik aku....
(termenung je aku tgk hujan lebat tu-pandangan kosong-)

08 Dec. 08...
Hari Raya Aidil adha tanpa 'parent'...so, sambutannya biasa jer....
pagi tu g solat raya...

masjid kat kg aku...time solat raya & solat jumaat jer masjid penuh ngn manusia...malam tu mcm biasa aku x dpt tido..kul4 lbih baru tido...dlm kul3 a.m bosan x tau watpe so masak agar-agar jer.

selepas balik solat raya tu, aku masak nasi goreng jer..jiran lak kasi nasi himpit...tu jer yg agak lain dari hari lain...

ni ler hasil masakan agar-agar (jer...) Boleh ler makan...

hari tu aku duk umah jer x g memana...tgk org sembelih pun x gi...so, tgk tv jer...


pada hari ni ada gak..ikan koi (emas kot..) mati dah..xtau sebab per...maybe dah tua kot..xpun coz makn byk sgt...(tgk ler perut dia..) Adik laki aku pn takut nk mkan byk coz aku bgtau dia pasal ikan ni gemuk...ahaks..!!

dan pada hari ni gak 3 ekor anak hamster selamat melahirkan 'babies'... setiap ada kematian (ikan) & semestinya ada kelahiran (hamster)...

pada malam tu gak makcik, pakcik & abg wat bbq ala kadar jer...boleh le makn (walaupun liat skit dagingnya...huhu) Tapi sentap je r...hahhaaa.....

Berakhir satu hari raya aidil adha tanpa sesuatu yg menarik untuk di lakukan....huhu.

11 Dec 2008.
dalam kul 11.30 p.m..aku nk g 'somwhere' ngn motosikal aku...dari jauh nampak 'roadblock' polis trafik..dengan 'confident'nya aku g je r sedia nk sediakn IC & Lesen aku...Alammaakk..!!! aku lupa bawak beg duit...lesen & IC aku dalam dompet tu..huhuhu...

aku dengan slambernya wat muka x bersalah...ada ler PAKCIK polis tenung je muka aku,.so aku pe lagi..eyes-to-eyes ngn polis tu & dengan pelan2nya PAKCIK tu bgtau "gi r",so, dengan hepinya aku cakap"terima kasih Tuan"...(careless btol aku ni...huhu..nextime mmg kena bawak IC & lesen..)

****

Sedozen+redah ujan..(Vclip "No Promises" by Shayne Ward)

Dec 6, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 1:50 AM
04 Dec 2008
huhu..
bosannya cuti ni...
nk wat per erk...???? wat pe je yg mampu....huhuhuh....
bosan tu mmg dah fakta dah...so, untuk hilangkan bosan tu bergantung pada diri sendiri...
jangan asyik merungut kat org.."bosannyer..",org lain x mampu nk puaskan hati kita melainkan diri kita sendiri...

hasil lukisan aku utk sofi..."Kingdom of Air" daripada novel english yg aku baca masa form 4 dlu (2003)..huhu..

permandangan dari pintu bilik aku...huhu.

Monsoon Cup kali ke-4 Terengganu

Dec 4, 2008 - ♛Posted by : homosapiensz at 9:53 PM
o3 Dec 2008
arini dah start Monsoon Cup kali ke-4 di Terengganu...
walaupun utk 1st time tgk benda ni..tp x nyesal sgt coz event ni "boring'...(maybe tgk dr Taman Syahbandar kot..xtau leh masuk x kat Pulau Duyong tu..huhu...sebab tu xde feel sgt kot..)

permandangan dari Taman Syahbandar, nampak sayup jer 3,4 buah kapal layar tu..(boring...)

setelah 'zoom-in' guna kamera..(tp blurr....padan ler..)

boleh agak ler kuatnya angin hari tu klu tgk bendera2 yg berkibar tu....

setelah puas tgk kapal layar yg membosankn..jalan2 tgk gerai sekitar tu....ada gerai kraf, ada gerai celcom, gerai jabatan perikanan (singgah jap tgk akuarium diorg..), gerai jualan etc.

ni ler Bazar Warisan...siap di bina & dibuka pada tahun 2008 ni ..(agaknya kot..) tapi aku x pernh masuk lg tgk dalaman dia camne..nampka luaran mcm ber'tradisional' jer..."Don't Judge a book by its Cover"

selepas g tgk "monsoon cup' tu..kitorg bertolak pulang..singgah kat 'pet shop' beli kura2 kecik ni sepasang...sebagai 'host' utk roh kura2 lama yg 'meninggal' akibat 'terleka mandi 'sauna'..
p/s:jgn biarkn 'pet' anda terlalu asyk"mandi sauna"..takziah utk kura2 tu sofi..huhu

Pada malam pertama acara 'monsoon cup' ni, kitorg g ler tgk persembahan oleh artis2 AF etc..Nubhan, Nadia, Eliza...tp cuaca 'unpredictable' elok2 je cuaca siang tu..tetiba je ujan rintik2..rmai beredar...berhujan semata2 tgk artis 'me'loncat2' atas tu x sanggup ler..selepas kitorg beredar pengacara (Nabil & Mek) kata ada lak Amy Search (kot..)..aahhh..x kisah ler asalkn kitorg x basah kena hujan...

waduhhh!! lapar bangat sih..!! ke mana kitorg mau singgahin...? so, sofi cadangkan g Zie's Corner...tepi Hotel Continental..

Chickep chop+ milo utk aku...spaghett+sherbert (ntah pe kebenda ni?..) utk sofi...
oopppsss..jgn lupa garam lebihhh...@#$%^& btol..!! asyk tergelak jer tgk muka sofi menahan kemasinan ibarat selautan garam 'pure'..huhu


video

clip masa Nubhan nyanyi lagu "Terima Kasih Cinta"
walaupn aku x minat sgt Nubhan ni tp aku tertarik ngn lagu "Terima Kasih Cinta" ni jer...

(tetiba jer aku tringt kawan aku yg minat sgt Nubhan ni..so aku SMS dia..Motif?? saje bg jeles..ahaks!!
Aku : aku tgk Nubhan kat Syahbandar
Kawan aku : wei, kirim salam!!
***