Batu Burok (Jagung Bakar)

Feb 27, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 3:15 PM
26 Feb. 2009
Malam minggu (bg Terengganu & seangkatan dengannya)..maka ramai ler penduduk kuar lepak...kuar dlm kul 10 gak ler selepas Mal dtg umah sofi ngn Nic...then menjemput tetamu sofi a.k.a kitorg Polo..

Simbolik Terengganu..
replika Batu Bersurat..
pusing nak g makan kat Warung Noradzila 2 (kat Kuala Ibai)
Lepas tu call Kamil ajak join skali...
(cukup ler 5 org bujang malam hujung minggu....huhu)

Next Destination, malam minggu bg Terengganu ni biasa ler lepak2 kat Pantai Batu Burok @ Taman Syahbandar..tapi prefer Pantai Batu Burok coz dpt rasa angin pantai, jalan2 atas pasir...

Jeng(3x)..
gerai tepi jalan ni byk gak jual jagung bakar..makan panas2 tepi pantai ni best gak...

"Bangg...jagung bakar 2"
(bersungguh abg tu bakar jagung utk kitorg..sebagai pelanggan ler...hahha)
3 org bujang lg xnk mkn lak..so, mal ngn polo jer me'ragut' jagung ni...best per....


ermmm....
bila last aku makan jagung bakar erk..klu stkat bakar atas dapur umah tu dh lama...
rasanya ni 1st time aku mkn jagung bakar kat pantai..malam2 lak tu...
sweet jer jagung dier..

malam tu dalam kul12 lbh bertolak blk..masing2 pening2 lalat dah..(kot...) balik tempat masing..


Kisah 5 org Bujang:
"5 org bujang jalan tepi pantai, sorg hantar umah tinggal lg 4..
4 org bujang naik kete kancil, sorg hantar hotel tinggal lg 3..
3 org bujang pening2 lalat, sorg sampai umah tinggal lg 2..
2 org bujang naik moto 'turbo', sorg sampai umah tinggal lg 1..
1 org bujang naik moto sesorg, sampai je umah terus je "online"...

sampai je umah sewa aku ni..belum sempat salin baju lg..nampak binatang ni merayap atas lantai...(lipan ni..)
aku pe lg, terus tangkap letak dlm botol...x sanggup lak aku bunuh binatang ni walaupn klu x tangkat kena sengat masa tido ke apa ke..so skrg still ada dlm botol tu...



-End-