Aku; Orang Kampung yang Berangan

Mar 24, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 2:11 PM
(p/s : posting kali ni agak sensitif..so, sila jaga hati, jgn nk over..sori kalu yg terasa...baca dgn professional k..PEACE!!!)
Aku cuma org kampung yang berangan..
aku nk story ler skit ni..
pasal aku dan sorg chatter yg aku x ingt pernh chat ker sebelum2 ni..
biasa r chatter camni penuh ngn gossip kan.. ______________________________________________________________________
Dia : ko suka karaoke lagu Dido kan tp ko xleh bawak lagu tu coz suara ko x best..shakeee.... 
Aku : ko pernh dgr aku karaoke ker..padahal aku x ingt pernh chat ngn ko..
Dia : mmg ler tp dgr rumour kawan2 aku bgtau yg diorg ckp pasal aku.
 
Aku : knp ckp pasal aku?? biasanya org ckp pasal aku ni benda2 buruk jer.
Dia : mmg ler ckp benda buruk..diorg kata ko ni org kampung berangan...
 
Aku : mmg ler aku org kampung..biasanya org bandar pandang rendah ker org kampung ni..
Dia : no u wrong...aku suka down to earth..
 
Aku : sekurgnya aku karaoke lagu english leh blaja pasal pronunciation, Orang melayu kutuk org melayu lain yg blaja bahasa inggeris..(no komen..fikir r sendiri)...lepas ni klu dgr karaoke kutuk r lagi, leh aku blaja cara pronounce dgn lebih baik
Dia : ok2..i will..
my pleasure.. 
Aku : thats what u always did..
(chat ym kitorg stop sampai situ je walaupn masing2 masih online..)
___________________________________________________________________________

aku cuma g karaoke kat k.terengganu ni jer...so, diorg yg cakap aku ni org kampung berangan ni pn asal dr terengganu gak ler kan....
(bila org lelaki chatter yg suka gossip2, kutuk org lain ni kategori per erk...korg tau x laki jenis pe camni...(aku buat2 x tau jer..hhaha..aku wat posting utk org tertentu jer..org xde kaitan jgn terasa lak..klu trasa mimtak maaf ler )...)
aku ingtkn chatter ni baca blog aku pasal aku g karaoke n mkn chicken chop..rupanya dia ni cuma rumours dr kawan2 dia...siapa erk yg tau aku suka makan chicken chop & g karaoke erk...
ermmm......lantak diorg ler...x perlu heart-feeling klu just kenal melalui dunia maya kn...yg perlu trasa coz kawan dia tu jer yg suka2 kutuk org MELAYU ni yg nak blaja "english pronunciation" melalui karaoke..


yang penting aku ENJOY jadi org kampung...(memori kenangan zaman kecik2..)
walaupun ada sesetengah org bandar menganggap org kampung ni jijik, kolot...so, AKU BANGGA JADI ORG KAMPUNG..!!!
org kampung yang masa kecik dulu g tangkap anak ikan, berkubang kat sawah padi, parit, sungai....(pastu kena marah, rotan ngn papa & mama coz baju smua kotor..)
yang belaja berenang, menyelam dgn sendiri kat sungai belakang umah jer; takyah g kelas renang.(walaupun pernah 2 kali hampir lemas coz aru sungai yg laju..)
yang masuk semak cari buah 'oren' liar (Nama komersial: Markissa)..cari buluh untuk wat rakit, g memancing kat paya, sungai...(sampai pernah luka kaki & tangan, tinggal parut sampai sekarang..)
yang selalu main layang2, kejar-kejaran, panjat pokok...(pastu kena gigit kerengga & di kejar penyengat..lari laju2...klu digigit kerengga @ semua merah, gosok kulit ngn akar kayu kecil yg baru dicabut)
Nikmatnya jadi orang kampung, menikmati alam semula jadi tanpa campuran teknologi...Alam sentiasa mengajar kita mengenali diri kita sendiri...
AKU CUMA SEORANG BUDAK KAMPUNG (berangan) YG AMAT MERINDUI ZAMAN KANAK2NYA...
andai aku dipilih untuk mengundurkan masa, aku sentisa memilih zaman kanak2....