Beach's Back!!

Apr 27, 2009 - ♛Posted by : Live as Homosapiens at 2:38 AM
ohhhooo~~~
Did i tell u that..I LOVE BEACH?!! well, i do so muchh~~
feel the smooth white sand underneath ur feet~
like a velvet carpet~
feel the breeze whispering,along the voice of ocean~


wahhh~~
dah lama x mandi pantai..
sofi... jom join kitorang (aku & jo) jalan2 kat pantai..hehhee....
kita jalan, mandi2,picnic2...

My feveret beach at Kuala Terengganu, Pantai Pandak, Chendering...
I love the view..
Love the sand..
Love the rocky shore..
Love the sunset...

Mula-mula sampai cuaca agak panas terik me 'sunburn'kan kulit kitorg..
nak mandi..ramai org lagi tambahan cuaca panas lak...
brother tu siap pakai baju melayu lagi berendam kat pantai ngn anak dia..
(singgah pntai lepas solat jumaat kot...x blk umah lg tu..)

Jalan2 kat kawasan berbatu tepi pantai tu...tgk hidupan celah2 batu..
cari apa saje yg jupe...
aku mnat betol ngn "Sea Glasses"..ada ler terjupe 2,3,4,5 keping..
(Sea glasses merupakan kaca yg dh lama 'tinggal' kat laut..lama kelamaan permukaan kaca tu jadi kasar, kadang2 ada bentuk yg menarik...
Kat North America..diorg mempunyai Association tersendiri utk seaglasses ni...
di gelar "SEAGLASSESS LOVER")
prasan x benda ala2 anemone tu (tempat ikan nemo tinggal tu..)

Benda yg x tau nama ni pun cari makanan yg terapung dalam air tu..
macam zarah2 kecik ler..

banyak btol teritip atas permukaan batu ni...
masa air surut diorg duk berkurung jer...
klu time air pasang "galak" ler diorg cari makanan, 'melambai2' jer dlm air tangkap makanan
(contoh menu : plankton)

di tanah gersang kami merantau..
mencari sumber air, tapi masin..
kami terus terjun ke dalam air masin..
"masinnya air ni", kata joe
"kalu x masin, x ler namanya air laut",kata sofi
(p/s : besnyer mandi laut...air cetek jer..)

Kalu tuang gi pata timor
Jangan lupa maghi sokmo
Negeri terengganu memang sohor
Tempat molek, tanah subor
Tempak Molek, tanah suhor
Na na na na na Terengganu kita ( 2X )


"Grrr...Captn Davy Jones dah datang...cepat tangkap"
"baik kapten..~~"
"yeahhh~ leh wat sotong celup tepung davy jones.."
"ko amik sotong, aku amik sepit ketam.."
(p/s : davy jones watak dalam "Pirate of Carribien" muka cam sotong,tangan sepit tu..)

Umang-umang yg pemalu..
sempat possing amik gambar..
besnyer mandi laut wa cakp sama lu...
jeles kah?cukup ler tgk gambar..



post signature