Its Over !!!! (Thesis Final Presentation)

Apr 1, 2009 - ♛Posted by : Live as Homosapiens at 4:18 PM
1 April 2009
Malam aku berusaha siapkan slide untuk Final Presentation thesis aku...
berjaga gak malam tu sampai kul4 lebih...xde wat pape pn...cuma edit skit2 jer.....
pagi ni dalam kul10.30pg, tgk slide...practice sambil record suara untuk presentaion...
(puas hati...ready untuk presentation)

Sebelum tu,
Aku : Jol, pinjam kemeja...ada blazer x? ni tie saper ni?? (aku amik tie atas rak belang merah..)
Jol : haaa..amik r...blazer jedi ada...amik je tie tu..
Aku : Dee, pinjam bblazer erk...Rauf...ada pengepit tie x?s
Jedi : berehhh...
Rauf : nk hok gane?
Aku : hok warna emas skit ada?
Rauf : xdok r..hok biasa jer...
Aku : xpe r..(aku amik letak kat tie tu...)
(siap2 ngan blazer, sluar slex blue-black, tie belang hitam-merah)
Aku : yaa...amik gambar skit...(aku possing dah..dah kul2 dh..present start kul2.30 kat KK1)

(Hasilnya..kecuali suar & stokin jer..yg lain aku pinjam hosmate aku punyer....hahha)

pastu aku bertolak g kampus...g kat Kompleks Kuliah 1 (KK1)..masuk dlm xde org..
ALAMAKKKK..!!! mana org ni..aku try call kawan2 yg dah present hr tu...x angkat...huhu
nasib baik ler NIC datang (my beloved junior).."kawan i bgtau presentation kat MK7 ler..."
huhu..
kitorg (AKU & NIC) pun bergegas ke MK7..wahhh..!!! dh ramai org dlm tu...lecturers,students, examiner..aku ngan tercungap2 tgk jadual dr pejaga masa tu..

"aku sesat.."
...aku presenter ke-2 ptg tu..!!!

(tercungap2 aku bila masuk bilik tu..fuhhh..fuhhhh..*ilustrasi)

aku yg tgh tercungap2 ni try relax...amik nafas..hembus...fuhhh...
"okay, we proceed with next presenter..***********(nama aku)"
(okay..berjalan ngn yakinnya...start ler slide aku...)

Habis jer aku baca "Thats all, Thank You"....ting..ting....loceng 10 minit berakhir...ngam2 habis,,
Kemudian habis dengan yakinnya.."now open to Q & A session"
Lecturers tu tnya ler soalan...aku dalam hati "cepat ler habis sesi Q & A ni...soalan per tu..aku angguk jer...)
ting..ting....ting...habis Q & A session...fuhhh..aku berlalu dengan senyum lebarnya....hehehhehe...

aku duduk je belakang tu nampak supervisor aku baru masuk,
Aku : Prof...saya dah hbs present...td masa saya call prof, ingtkan kat KK1.saya terus datang sini...
Prof : ok la...saya pun g ofis amik jadual ni..so, camne present? ok?
Aku : Boleh la prof...lecturer tu ada komen gak.
Prof : xpe ler..smua org x puas hati..ok ler..saya nk balik ofis ni...(dia pun berlalu kuar...)
(sporting punyer supervisor aku...Thanx prof..!!!)

(BANZAIIIIII..!!!! i am DONE!!!
possing mesti ler walaupun baju pinjam jer...hehhe....)


Aku pun SMS ke kenalan yg rapat,
"i just done my final presentation..juz think 2 make dis quick..dont care what the lecturers ask, comment,,,,i am done!!!"

aku puas hati..!!! selesai sudah tugasan tahun akhir aku sebagai B.Sc.Marine Biology student...
cuma nk kena perbetul draft & jilid jer...Whole april will be my last month as a former student at UMT..

THANK FOR THE SUPPORT....

post signature