Aquaria KLCC

Jun 16, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:01 AM
(This posting is dedicate to MKI..thanx 4 ur generosity)

Last Wednesday (10-06-09), Mr.Homosapiensz (Mr.HS) gi KL untuk melawat abg Mr.HS kat Ampang..Bukan nk amik angin KL ok..(x logik btol amik angin kat KL..huhu). oleh kerana Mr.HS sampai awal kat Pandan Indah ngn MKI, naik ler LRT menuju ke KLCC (berdekatan dgn abg Mr.HS berkerja..), nak tunggu abg Mr.HS balik lambat lagi..kul5pm...skrg baru jam 11am...


Sampai je kat KLCC, Mr.HS pun pusing2 le dalam tu tanpa arah tujuan berseorangan menunggu jam 5pm...Mr.HS pusing2 kuar masuk r KLCC tu...

Duk melepak kat dataran luar u..termenung kebosanan, mengeluh keseorangan (bunyi cam mengecewakan jer...huhu)
jam baru jer kul 2pm..nk tunggu kul 5 lambat lagi...MKI ber'wasiat' masuk dalam Aquaria KLCC tu...(coz i'm Marine Biology ex-Student..)


Mr.HS pun belum pernah masuk lagi Aquaria ni...Tiket masuk untuk Adult (with MyKad) RM28, Student RM22..(Mr.HS pun x bawa kad student, so RM28 dikenakan..)

Masuk jer entrance tu..ikan pirana dah menunggu dah...jam awal lagi masa tu, so x dpt feeding time pirana 4.30pm...ada belangkas, ikan elektrik...


Jungle & Freshwater Section
(Let the photos' speak)




Kumbang yg telah di awet muda sentiasa...

Semua aracnide (labah-labah ni hidup..)

"aye..aye Mr.Crab..!!!"

Cicak macam cite seram thai..(pe namanya ntah..)

"Froggie..Snakiey..Mr.Alligator Turtle..Hermit the shy & Lil' cutie dangerous Froggie"

The cool Saltwater Croc

Lizard..."Diva" Iguana..Flying Lizard...Green snakiey

The Amazon's resident been kidnapped
"arapaima etc."

Underwater World
(where u dive without the SCUBA tank)


Mrs.Puffer fish

Huhu...snap sendiri jer coz dtg sorang2..padan muka!

Mr.diver feeds the fishes..

Bia dah sampai ke tanda 'Exit'...Mr.HS pun patah balik ke entrance coz waktu pun masih awal...x puas lg tgk fauna dalam Aquaria tu...Rasanya pak guard tu pun pelik tgk Mr.HS pusing2 tanpa arah tujuan..huhu..


Lepas je tunggu abg Mr.HS balik keje...kitorg (Abg Mr.HS, Mr.HS & kawan abg) gi lepak atas bukit mana ntah melihat matahari terbenam...
(mengecewakan coz kualiti udara yg agak teruk menjejaskan pandangan..)

Malam tu cuma kuar makan ngn abg & kawan2 dia...walaupn bosan nk wat camne...yg penting esoknya bas bertolak ke K.Terengganu jam 11am di Hentian Putra..


p/s : Dogs are quite cute! (Koko yg cute..MyV yg manja & Glenn yg Slumber~)