Sea Glasses (Gems from the Sea)

Jun 12, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:30 PM
Salam Pembaca semua..
dah lama x update blog ni...akhirnya dapat gak ler connection internet
(atas bantuan Along Arman..hehhe..)

Sea glass (also known as beach glass, mermaid's tears, lucky tears, and many other names) is glass found on beaches along oceans or large lakes that has been tumbled and smoothed by the water and sand, creating small pieces of smooth, frosted glass.
Sea glass is one of the very few cases of a valuable item being created from the actions of the environment on man-made litter.
Seaglasses agak terkenal dalam pembuatan kraf-tangan seperti pendant, keychain etc.di luar negara..
Mr.Homosapiensz pun turut mengaplikasi kan penggunaan internet search pasal Seaglasses Jewellary.

Kraf Seaglasses bergantung pada kreativiti seseorg....
Ini ada lah hasil Kreativiti Mr.Homosapiensz pada koleksi Seaglasses nya...


Hasil kraf koleksi Mr.Homosapiensz yg pertama di dedikasi utk insan yg rapat ;-P

Mengumpul SeaGlasses ni dah jadi hobby aku sejak lama dlu...(Dlu x tau lak dipanggil "Seaglass"..cuma suka kumpul benda2 di persisiran pantai..e.g: seashells etc.)
Seaglasses mempunyai kategori warna, association, festival yg tersendiri di luar negara seperti di North America (http://seaglassassociation.org/)


Keychain Seaglass ni Mr.Homosapiensz buatkan sbg percubaan untuk melihat bagaimana penerimaan pelanggan di kedai Papa..(hehe..)

Kraf Seaglasses Mr.Homosapiensz yg latest...

Smua kraf di atas menggunakan dawai tembaga & dawai spring biasa (yg warna putih silver)



p/s : Xuen adyla pilih ler yg mana berkenan...hehhe...
(aku rasa agak skema posting kali ni..huhu)