Bukit Besar Sangat ker??

Sep 30, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:28 AM
Semalam xde pape yang best untuk di lakukan...
Boleh dikatakan "aku bosan giler sampai tahap @#$%"
Tapi untuk elak perkataan tu...kena ler wat sesuatu..
Takkan asyik nk mengadu kat orang
"Aku bosan r...xtau nak wat per"...Arrgghhh!!! Benci btol klu orang bgtau aku camtu...
Tu hal dia...bkn hal aku...ngadu kat aku pun pe yg leh aku wat...

Petang tu dalam jam 5.45 ptg...Aku SMS ahmadjo yang sedang khusyuk 'study' utk kuiz beliau untuk gi me'release'kan tension jap....
(Plus 'membakarkan' kalori yang dah 'overload' ni..)


Kami dah janji nak jupe kat kaki bukit ni....so, kami naik moto asing2 ler...
10 minit je naik moto dengan kelajuan purata 80KM/J sampai ler kaki bukit....
Kami x berhajat untuk 'jogging' pun...Just jalan2 jer..sambil tengok2 alam....


Fuhhhh..dah semput ke jo....?? hahaha...
Aku possing je tu....=P


Pandangan dari atas Bukit Besar, Kuala Terengganu


Aku x tau lak yang kat jalan belakang Bukit Besar ni ada Periuk Kera...Ni Joe yang tunjukkan kat aku....


Labah-labah yang besar....




Sekitar kawasan Periuk Kera
Kami turun bukit tu agak lewat...dalam kul 7 ++ coz dah azan maghrib dah
Lepas turun bukit tu terus masuk Mydin Mall untuk menyejukkan diri & beli skit barang umah...

Maybe pasni leh jadikan aktiviti mingguan aku berjalan di Bukit Besar, Kuala Terengganu



Episod Finale RAYA : Two & a Half Men

Sep 28, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 1:57 PM
Masa ni dah lupa Raya ke brapa....
Tengah siap2 nk gi beraya mana ntah...

Ntah pape je tajuk "Two & Half Men"...
tapi aku suka tajuk ni =P

Two & a Half Men staring to Nothing

Two & a Half Men think of what?

From Left
AhmadJoe..Syafiq (my lil'bro) & Mr.HS



Episod 3 RAYA : Melati (Kucing Angkat)

Sep 27, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:55 PM
Saturday (19/09/09)
Sofi drop by at my house to gimme' theirs beloved cat;
Since her owner was "Balik Kampung" here...in Terengganu...
Melati...as the name was given


This Orange-white fur cat is resemble The Lost Nana


Huh!! Cant wait for her meal XD


Look at her appetite...
Melati was trained to poo~poo in the toilet by her master...
So, when we all family went out and leaving Melati all alone in the house, not so worried as we leaving her some food till we back home


Playtime with Mr.Froggy~~~
The Princess Melati is thinking that if she kiss Mr.Froggy..It will become a gorgeous handsome Cat..
(is it Melati??? HAHHAHAH!!)
Eventhough this Melati is resemble The Lost Nana..
But all the memories and its behaviour is not the same..

Even its Good or Bad....
There's only ONE NANA in this World
We MISS Her
Sob~Sob~Sob~

Episod 1 Raya : Raya Pertama

Sep 24, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 7:30 PM
1 Syawal 1430H bersamaan 20 Sept.2009
Malam Raya agak meriah dengan suara kanak2 bermain2 pelita dengan pasang lampu 'kelip-kelip'
(Bab yang menyakitkan hatinya...budak2 nakal tahap RIBENA ni suka ati jer cabut 'sumbu' pelita buluh aku....)


Petang tu MakCik aku datang wat kuih sini...Hasilnya....
Tapai & Ketupat tu beli dari mana ntah...


Trafic light Buddies???
Suka ati jer aku bagi nama geng..hahhaa..
of coz BUDDIES~~


Di Hari Raya Aidilfitri ni dah menjadi suatu tradisi menziarahi satu sama lain..
Aku ikut ahmadjo ni beraya umah kawan dia...
Tema raya aku tahun ni warna merah....
(Baju Melayu Yang pertama aku beli yg dah siap)

Singgah solat asar di Masjid Terapung, Kuala Ibai,
Kuala Terengganu


Masa petang sebelum pose aku ada post pasal mat rempit yg !@#$%^&* ni...
KLIK
Senja satu syawal pu diorg masih berkumpul tepi jalan, mcm perarakan jer...
memang menyumpah tahap @#$%^&*....!!!huhu....
Dah pemikiran diorg untuk sambut syawal camni...
(Harap suatu hari nanti aku tengok otak mat rempit ni bersepai tengah jalan dan di lenyek2 oleh kete lain!!! HAHHAHA!! ~dengan nada psiko!~)

VIDEO "PERARAKAN" MAT REMPIT


1 Syawal 1430H/ 20.09.2009

Sep 21, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 2:06 AM

1 Syawal 1430H / 20.09.2009~~
Bangun pagi, mandi sunat aidilfitri pakai baju melayu warna merah berjalan kaki ke masjid berhampiran menunaikan Solat Sunat Aidilfitri

Allahu akhbarullahu akhbar~~
La ilaha illallahu allahu akhbar~


Tadbir raya sebelum solat sunat aidilfitri..
Selepas dengar khutbah aidilfitri
Selepas tu semua jemaah bangun pada saf masing2 bersalam-salaman...


Balik umah lak bersalaman dengan Papa, Mama & adik bradik
Lepas tu per lagi..makan nasi himpit yg menjadi hidangan wajib hari raya


Then, duk umah jer..melihat tetamu yg datang..dengan kanak2 yg riuh rendah..
aku lak duk ngadap laptop kesayangan sambil edit blog...heehe
Petang tu baru g beraya umah kawan kepada ahmadjo...
Kawan aku?? hurmmmm~~ aku x banyak kawan sangat....
Syukur ler yg kawan yg ada ni jadi leklok hubungan..

start form1 hingga matrik blaja jauh jer...


Setelah berminggu2 aku tunggu..akhirnya 
SUPERNATURAL SEASON 4 EPISODE 15-22 (Final) DAH SIAP DOWNLOAD!!!!


Malam ni layan 8 Episod SUPERNATURAL SEASON 4 sambil tuggu download TRUEBLOOD SEASON 2. Lepas tu download SUPERNATURAL SEASON 5..
(Packed btol jadual "Torrent Download" aku...huhu..)

P/S : Gambar upload kemudian ler coz x jupe kabel kamera...huhu

Dapat Kad & e-CARD RAYA untuk Semua!!

Sep 20, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:45 PM
Dua hari lepas jugak ..
Setelah sekian lama x mendapat kad raya yang sungguh 'sentimental' ni....

Posto~~ Posto~~
Kad Raya yang REAL!!!!
Dengan tulisan tangan & Setem + Cop Pejabat Pos


CHOPPPPP!!!!
kad raya untuk pembaca & blogger bukan yang atas tu yer....
Kat bawah ni e-card daripada Mr.Homosapiensz untuk semua PEMBACA & BLOGGER



Silalah amik e-card RAYA ni..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN

~Ingat daku dalam doamu~
~Frienship Forever~

(ayat masa skolah menengah dulu =P


p/s : e-CARD RAYA daripada Mr.Homosapiensz ada di sebelah ruangan kanan..Boleh klik di situ

Rambut aku =)

Sep 19, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:48 PM
Sejak lepas je GRADUAT bulan April lepas~~
Aku x pernah nak gunting rambut..
~~Malas katanyer...hihi~

So, Lebih kurang 5 Bulan aku x gunting rambut (Secara PRO), 2 lepas jugak masa aku gi beli Baju Melayu terus singgah Kedai Gunting...

Dah nekad dah nak gunting rambut...Biasa2 jer..xde le sampai sanggup bebelanja RM50 ke atas untuk rambut aku yang x seberapa ni....
~rambut jenis 'wavy'~


Sebelum
~Rimasnyer klu rambut panjang..dah le x suka pakai gel rambut..nak wat 'spikey' pn x kurengg~
~sebab tu suka pakai cap...xyah nk style2 rambut ~



Selepas
(Menggunakan SOFTWARE Cyberlink YouCam~~Baru download)


p/s : Kalau nak mintak tolong Mr.Homosapiensz untuk wat RINGTONE kegemaran anda leh REQUEST ke Mr.Homosapiensz... =P
Pastu Mr.HS akan letak LINK dalam ruangan "DOWNLOAD" sebelah kanan.




Pelita Buluh~Raya!!~

Sep 18, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:52 AM
Kelmarin (2 hari lepas)..
Tetiba terlintas di fikiran aku..menggamit memori zaman kanak2 dulu...
Lagipun depan umah ni dah lama x bernyala dengan cahaya pelita raya..
Aku pun terus ajak ahmadjo & adik aku gi cari buluh...


Nak wat PELITA BULUH~~~
VIDEOBLOG MISI PELITA BULUH
~(18 Seconds)~



Buluh : Hey Manusia!!!!! jangan ler tarik2 rambut aku ni....
Aku : Rambut kepala hotak ko...dah le MIANG punyer buluh!!
Adik : Abang mal....tarik lagi!! ishkk!! ishkk!!


Akhirnya "Two man & a half" berjaya mencabut bulu idung buluh tu...
Kebaboommmm!!!

Letihnya pose2 ni,
Tinggal 'secubit' je tenaga lagi..nasib baik sempat re-fiill masa berbuka
Mencantas dahan buluh, Gergaji & gerudi lubang pelita
Akhirnya siap pacak je depan umah~~~



Malamnya, try pasang pelita...
Feeling mood raya semakin terasa...


p/s : akhirnya buat julung kalinya aku beli baju melayu sendiri....
Merasa ler raya tahun ni dengan gembira

Jawab Soalan, Dapat Duit =P

Sep 16, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:31 PM
Jeng!!! Jawab jer soalan survey, pastu dapat upah..Nak??
Sila click imej bawah ni untuk lawat webpage



Youthsays.com merupakan laman web survey yg membolehkan semua AHLI berkongsi pandangan, soal-jawab sesama AHLI (Youth Answer), berkongsi pandangan/status (Youthink)
~Ala-ala TWITTER~

Bila anda CLICK pada imej di atas..terus masuk WEBPAGE Youthsays


Pastu "REGISTER" ler...Simple jer


Pastu "ACTIVATION LINK" akan di hantar ke emel anda
(Contoh dalam emel Mr.HS..baru jer jawab 1 survey berbayar dapat RM0.50)

Lepas klik ACTIVATION LINK, akaun Youthsays anda pun dah VALID
Anda dah leh EDIT PROFIL, Join Youth Answer, Youthink & Survey


Contoh akaun Mr.Homosapiensz
Terdapat dua jenis survey, Survey Berbayar & Tidak Berbayar

Tambahan lagi, setiap AHLI yg ACTIVATE Youthsays.com bawah LINK anda...
Anda akan di kreditkan RM 0.20


Senang jer...
sambil2 anda ONLINE, buka BLOGSPOT, FACEBOOK, MYSPACE,TAGGED, YOUTUBE...
Tambah ler satu WEB lagi setiap kali anda ONLINE.
.
YOUTHSAYS.COM


(Kredit kepada Mello untuk info pasal Youthsays ni)

Aku dapat DUIT RAYA...!!!!!

Sep 14, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:54 PM
Hari ni baru jer 14 Sept.2009...
Ada lebih kurang 5 hari lagi untuk raya TAPI....
aku dah dapat DUIT RAYA!!!!!



Trima Kasih kepada Kerajaan Negeri Terengganu yang memberi sumbangan sempena Dana Bakti Remaja
hihihi~~~

 
Sambil layan Britain Got Talent kat Youtube..Aku terbau sesuatu...
Sedapnya bau kueh raya kat bawah tu......Mama, MakCik & Jiran pakat wat sama2.....
(Harap2 ada kueh coklat.... =P)

p/s : walaupun dapat sumbangan DUIT RAYA..Tapi x semangat lagi nk beli barang raya..
Nak beli ke tak erk? taknak beli ke nak membeli belah ke shopping ker?
Nak pakai yang tahun lepas punyer dah x padan...
Biasa ler aku ni kanak2 yang sedang membesar..
Selipar/Kasut pun dah ketat dah..huhu~~~
baju pun dah singkat~~(Kawan2 cakap aku makin tinggi =P)

Pape pun, tunggu le POSTING RAYA nanti..... XD

Simple di Bazar Terengganu

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:50 AM



Simple Update (Kononnya ler....)
~kebelakangan & kedepanan ni aku semakin malas nk update....~







Suasana Malam di Bazar Taman Syahbandar
(Masa ni sekitar jam 1 pagi dah..penjual dah kemas barang)

This is the some t

Lepas jer gi Bazar Taman Syahbandar, Kami bertolak ker KT UPTOWN lak...jam baru jer menunjukkan jam 1.30 Pagi....KT UPTOWN pun dah tutup!!!!!!! HUHUhuhu...baru je nak usha baju raya (kononnya ler....) kata di buka sampai jam 3.00 pagi..baru 1.30 pagi dah tutup pe kes???



Keesokkan harinya gi Bazar Pasar Chabang Tiga

Yang lawaknya membuatkan aku bersemangat nk post pasal ni ialah
Tetiba jer kami dikejutkan oleh suara penjual LELAKI yg kecoh mempromote jualannya
"hahhhh!!! mari..mari....mari.... air buah ni manis-manis macam abang...mari2!!"

kami pun gelak ler sambil berlalu ke dalam bazar tu....MANIS MACAM ABANG?? adakah kerana ramai pembeli lelaki sana?? awek2 pun rmai gak?? opss..makcik2 akak2 pun ramai gak...hahhahha...

kenapa x cakap "Air buah ni manis macam makcik..." , sure makcik tu beli semua, siap PROMOTE anak dia lagi...

Kalau dia kata "Air buah ni manis macam akak...", mesti di pandang serong lak...GATAL, MIANG btol r mamat ni...!!

This is the some text

Barangan raya x beli pape lagi..xde semangat raya btol aku ni...biasa ler dah tua2 ni...(dah 22 tahun dah.....=P)