4 Hari 3 Malam

Jan 28, 2009 - ♛Posted by : ikmal means "perfection" at 1:31 PM


(WARNING! posting kali ni agak panjang & maybe membosankan & ayat yg bercelaru)

1 minggu cuti Pertengahan semester + tahun baru cina...

abang aku ajak turun KL..leh kerana xde benda pe nk wat...so, (skali skala ape salahnya kn...)
lagipun ngn abg tersayang xkisah sagt..

Naik Bas Kul 10.45 mlm dari Stesen MBKT..bermulalah satu perjalanan panjang selama 7 jam ke KL..


"...menghitung hari...detik demi detik.."

***


Hari 1 (24 Jan 2009)

Kul 5.45 a.m..Bas Transnasional berhenti kat Hentian Putra, KL...
Bila sampai terus call & sms abang aku..mana ler dier ni...call tp xdpt..(mesti off hanset cz tgh cas..)

aku pun tgh blur terus sms sofi nk wat paper...huhuh..("..aku musafir...")

then dia SMS mintak naik komuter ke Kajang.. .aku ni bkn pernh naik komuter pun (biasa ler orang kampung kannn) .skali lgi mintak ajaran "tok guru" sofi...ahaks! naik komuter dari Putra (6.45a.m lbh skit ) ke Kajang (sampai dlm kul 7.45 am gak kot...)

sampai kat Kajang, SMS & call dia lg...(off l
g..) last skali dpt call, dgn suara x bermaya nya dia suruh tunggu jap..(pening katanya..)

dlm Kul 8.15 am, dia sampai ler ngn kete lamanya..(tadaaa!!!! ) . On the way nk balk tu tiba2 dia 'stop' kat bahu jalan tu...then dia....muntah 2 kali dalam kete....ishk!!! so, segala lama aku tunggu tu x kisah le klu tgk keadaan dier skrg...Then, Balik umah tido jer....(bg dier rehat & aku pun masih penat & sambung tido...)
Oleh kerana keletihan, kitorg ngn kul 2 lebih, pagi tu x makan lg..abang aku tu x sihat lg, jd nk makan bubur katanya..gi ler McD makan bubur & burger prosperity...(huahahhaa....)

Dah kenyang perut, gi ronda2 dalam Plaza Metro Kajang..beli barang untuk berkelah kat air terjun seprti di rancang..bahan2 untuk wat sandwich, minuman etc.

Pada malamnya, xde plan lg..so, dia kata nk angkat barang dia kat Gombak ke Kajang...naik kete ke Gombak..(agak jauh tu..) pastu dia mintak tolong aku bawak motonya kat Gombak balik Kajang...fuyyooooo..!! dgn moto yg xde bateri lampunya, aku follow je kete dia dari blkg dah le bawak 100 kmj.huhu...redah jerrr..selamat sampai gak....ffuuuhhhhhhh.!!!!

***


Hari 2 (25 Jan 2009)

Awal pagi hari ke-2, bgn agak awal ngn muka x mandi masing..hahahha.gi dapur terus wat sandwich sama2 untuk bawak g kelah & breakfast..Dia pun x tau tempat air terjun ni katner, so aku gi ler cek internet & google earth nk tau direction..(bersungguh punyer pasal..) jupe le tempat ni Air Terjun & Hutan Sg.Tekala, Semenyih (rasanya..)

Bila je sampai, agak terkejut ler punyer ler ramai spesis manusia mandi-manda kat sini..penuh parking & tempat mandi...


Berbekalkan keazaman+sandwich+air+pakaian, kitorg panjang ler anak tangga tu masuk dalam hutan tu...cari port yg x rmai org untuk landing & mandi2..


ber'jungle trakking' ler kitorg masuk hutan tu..bestnya..!!! kalau dtg rmai2 pun best gak jungle trakking & camping & mandi air terjun....(sape nk follow kita plan ler..ahaks!!)


terjupe ler 1 port ni..ok ler untuk mandi ala2 'tub baby' gitu...org cuma ada sebelah sana & situ jer...sini xde org..all are ours!!!! hahhahahha....
Mandi2, borak2 & lapar perut makan sandwich...suasana agak sama masa kitorg wat BBQ ngn kawan2 lain kat Belukar Bukit, Terengganu..(situ agak dalam utk berenang & menyelam...tempat pun agak luas...dekat ngn Sekayu..)
(menggam
it memori silam jer..tetiba lak...)


Dah penat mandi manda.skali lg turun bukit...masih lgi ramai bersesak manusia mandi manda, ada yg baru datang ngn family & kawan2..

Next....(jenggg..jeng....jengggg...)

Klu sampai Kajang wajib datang sini, Restoran Sate Kajang...!!




dia order 30 sate ayam + 5 sater arnab + 5 sate daging.....aku makan 21 cucuk jer..campur lak ngn ABC...Fuuuhhhh...!!! kenyang giler tahan gaban gundam.....sampai aku x larat nk habskn ABC, rasa pening coz kenyang sgt....(rasanya agak sama.maybe coz diorg wat dlm kuantiti byk kot...)
malamnya duk umah jer layan cite TV3; Merlin (ingtkn movie, rupanya series..) pastu tgk cd "the eyes"..x larat nk kuar..dah..

****


Hari 3 (26 Jan 2009)

Mcm biasa bgn agak tengahari, kuar dlm kul 3pm ke Midvalley nk g tgk wayang....yeaa!!
hari ni jugak merupakan Gerhana Matahari & Tahun Baru Cina...(dh setting dh dlm kepala otak ni nk tgk gerhana matahri....tp..)

26 Jan.2009; 4.32pm..tepat pada waktunya gerhana matahari bermula tp awan tebal sgt x dpt tgk..masa ni otw g midvalley...


perut aku dah kelaparan dah ni setibanya Midvalley, kitorg gi beli tiket wayang; Underworld 3 : Rise of Lycans. lepas tu g makan.....mmg crowded giler kat medan selera midvalley tu...agak lama nk order...aku pesan Nasi Ayam Cendawan Claypot + Jus nanas..

Lepas je mkn, aku bgtau dia nk kuar jap tgk gerhana matahari...agak kecewa & menyedihkan sgt2 x dpt tgk gerhana matahari...huhuhuhu....

Kul 7.10 mlm wayang dah start dah...

xde planning dah..masih kecewa x dpt tgk gerhana matahri....mlm tu aku duk sorg2 kat umah coz dia ada nk hantar barang kat kawan dia....(sambil tahan kekecewaaan..)

aku layan mp3 hanset jap pastu tertido, celik2 mata bukak TV ada citer korea tv2 jer.layan jer..tunggu punyer tunggu....

Kul 2.30 am bru dia blk..dh kelaparan gak..nmpk dia makan roti...haaa.....ni punyer durian kitorg beli masa on da way balik air terjun tu....punyer le x sedap, isi keras..huhu...santap je ler...lapar punyer pasal....aku ni x ngtuk lg..kul 4.30am bru tido..abang aku tu lepas mkn & baring terus berdengkur..ahaks!!!

****


Hari 4 (27 Jan 2009)


dalm kul 9 lebih pg kitorg terbangun, bas aku dr Hentia Putra - K.Terengganu Kul 12 pm...dlm kul10 bertolak dri Kajang - Hentian Putra...jalan x brapa jem sgt...

kul12 pm..bertolaknya aku balik ke k.Terengganu sampai dlm kul 7 lbh mlm..

satu lg episod hidup aku.....


.

Happy Holiday & Happy Chinese New Year (of Golden Ox)

Jan 22, 2009 - ♛Posted by : ikmal means "perfection" at 9:40 PM
22 Jan.2009..

Bermulanya cuti pertengahan semester & persekolahan dan juga cuti sempena Tahun Baru Cina pada 26-27 Jan.09 ni...

1st skali aku nk ucapakn
...:::::SELAMAT BERCUTI::::....

pada semua student, anak murid, pelajar, mahasiswa, cikgu, guru, pelatih, kakitangan kerajaan, staf2, bos, mak, ayah, adik, nenek. jiran tetangga, ahli jawatan kuasa masjid dan penting kepada
SEMUA PEMBACA & BLOGGER
....


Jaga diri baik2 cuti ni, jangan nakal2, enjoy cuti ni berbaik terutama Cucu iema & Nenek erika & Cicit nadhz skali...especiallly my Bestfriend sofi pun (walaupun masih awet muda mcm 'sweet 17' lg..katanya..) . Untuk abang Amirul, abang Fariz, Abg Adam, Abg Lan, Abg Wan, Abg Pika...cuti ni rehat puas2 k...jangan nakal2...TAKE CARE, JAGA DIRI BAIK2...
MMMUUUAAAHHHHHH!!!!!!! UNTUK SEMUA.......


..::::::SELAMAT TAHUN BARU CINA :::::....
....::::::HAPPY CHINESE NEW YEAR ::::.....
.....::::::GONG XI FA CAI...:::::::

(Year of Ox 2009)


especially for my Junior, Dominic & Yet Yap Zhan...
(and all chinese people in the world especially in Malaysia..)
wish u this chinese new year onward will be better than last year...


.....:::::::PEACE:::::.....
..::WASSALAM::.





.

i've be tagged..(just for fun!!) (Again...)

Jan 21, 2009 - ♛Posted by : ikmal means "perfection" at 6:25 PM

Tagged kali ni agak blur....so....

1. pasang music yg ada dalam koleksi korg, buka shuffle ON...
2. korg dgr le lagu tu leklok pastu letak sebgai jawapan untuk tagged...x kisah r mcm mana @#$%^ liriknya
3. jgn lupa TULIS NAMA LAGU, PENYANYI ker...
4.komen le paper pasal lagu yg korang letak sbg jawapan tu...
5. sememangnya post dalam blog r beb...!!

**sori aku x ikut rule...yg penting aku reply tagged ok...

1. Q: If someone says, "Is this okay?"
..::::"..i'm okay now..!!!.." - My chemical romance

2. Q: How would you describe yourself? ...:::::"..I can make it through the rain." - Mariah carey

3. Q: What do you like in a guy/girl? ..::::"..You know I can't smile without you.." - Barry Manilow

4. Q: How do you feel today? ..::::"..One love." - Blue

5. Q: What is your life's purpose? ....::::"..so much for my happy ending.." - avril lavinge

6. Q: What is your motto? ...::::move along - the all american rejects

7. Q: What do your friends think of you? ...:::::"..i wonder how, i wonder why.."... - fool's garden

8. Q: What do you think of your parents? ..::::"..Every time you're near I feel like I’m in heaven.." - Shayne Ward

9. Q: What do you think about very often? ...:::"..you came to my heart just by chance.." - ((1000 years of love) ( my feveret romantic, slow song from 'innocent steps' ost)

10. Q: What is 2+2? ...::::"..I remember date and time
September twenty second.." - M2M (the day you went away mp3)

11. Q: What do you think of your best friends? ..:::"..we belong together.." - mariah carey

12. Q: What do you think of the person you like? ..::::just want you to know - backstreet boys

13. Q: What is your life?
..::::"..i'm not here for your entertainment.." - Pink (u and ur hands mp3)
14. Q: What do you want to be when you grow up?
..::::::"..pacaran lagi dengan dirinya.." - Matta (ketahuan mp3)
15. Q: What do you think of when you see the person you like?

...::::::"..wont stop until i found the cure for this cancer.." - Rasmus (in the shadow mp3)
16. Q: What will you dance to at your wedding? ...:::::just dance - lady Gaga

17. Q: What will they play at your funeral? ...:::::iman mutiara - raihan (lagu yg paling aku suka sejak kecik darjah 3)

18. Q: What is your hobby/interest?
....:::::breaking da habit - Linkin park
19. Q: What is your biggest fear?
.....::::::against all odds - mariah carey ft westlife

20. Q: What is your biggest secret?
....::::::menjaga hati - yovie n the nuno

21. Q: What do you think of your friends? .....:::::::everything - M2M

22. Q: What will you post this as?
....:::::::ingkar - bunga citra lestari


orang yg kena sambung 'TRADISI' ni :
.....::::::::tapi bukan aku - kerispatih




....

SwimMiNg (T.E.R)

♛Posted by : ikmal means "perfection" at 5:56 PM
Pada suatu hari, petang yang panas terik....(19 jan.2009...)

aktiviti yg paling amat suka skali...Swimming..!!! (selain dari SCUBA Diving. Kayak. Snorkelling etc...)

tempat yg biasa aku gi berenang..Kompleks sukan T.E.R (Terengganu Endureance Resort) .Bayaran masukknya kali ni RM6 skali ngn towel..(murah daripada dlu RM8 skali ngn towel...)
Dalam ni ada gelanggang, gym, boling etc.

T.E.R ni terletak dekat je ngn Masjid Tengku Tengah Zaharah (kot...) a.k.a Masjid Terapung ni...kat Kuala Ibai, Terengganu...Dekat Trafic light masuk tu ler terletak Restoran Noradzila (yg byk corner makanan tu...)

ni dier kolam renangnya...ada 3 kolam renang sini...2 untuk kanak2 (cetek je dalam 1.2 meter), yg aku berenang kat kolam besar ni...(setengah cetek : 1.42 meter ; setengah dalam : 2.14 meter ..lebh kurg gitu ler...)

wahhh...!! sempat lg nk possing sambil dalam kolam...best sgt duk dlm kolam..rasa tenang jer..menyelam, berenang mcm ikan..free..bebas dari dunia realiti (walaupun untuk sementara..)..masa aku aku gi mmg panas terik..coz sesi petang kul 2-4ptg...sesi pagi kul10-12 pm...

i Love SwiMminG tHe MosT...!!!!!
(where i feel i am the real me...feel like home even going anywhere...)



....

Roti & Yogurt..

Jan 17, 2009 - ♛Posted by : Ikmal at 2:38 PM
(hipotesis aku ditolak selepas mendgar penjelasan daripada abg aku...agak complicated nk explain...dia kata yeast cuma untuk menaikkan roti, xde kaitan ngn yogurt...maybe coz aku mkn byk yogurt sgt kot... ;-P)

x ingt ler ada ler pada suatu pagi, aku bersarapan dgn roti + yogurt...(lagi...)

(sebenarnya kandungan tenaga dalam yogurt pekat yg kecik tu sama dgn minuman yogurt yg sebotol besar tu...try cek bahagian nutrisi..)


aku masih confuse tanpa penjelasan sebab nafsu makan aku yang tahap giler...jdi aku wat hipotesis disebabkn oleh roti+yogurt...aku cuba dapatkan explanation dari student medic & doktor chatter tp xde jawapan puas hati, 'abang' aku kata makanan ni x matching coz bg aku roti = yeast; yogurt = bacteria....so???

aku try makan pagi tu anggap jer mcm experimen pada diri aku sendiri....ada le kesan skit...
(dlu aku makan 2,3 kali bru rasa kebulur giler..)

Discussion:
roti = yeast; yogurt = bacteria yg hidup dlm usus utk penghadaman...

jadi, apabila kedua2 jenis makanan ni bercampur dalam perut & di bawa ke usus..yeast bertindak sebagai medium untuk pembiakan bacteria hidup dalam yogurt...so, bacteria ini membiak dgn cepat dan memerlukan makanan yg bayk untuk aktiviti bacteria....

tp 'abg' aku kata benda ni baik coz melancarkan sistem penghadaman kite..

(kesimpulan aku jer...sila beri tunjuk ajar....)

Terengganu Kiter Leni...(mcm2 hal..)

Jan 15, 2009 - ♛Posted by : Ikmal at 10:58 PM
16 Jan. 09

(p/s: segala warna, gambar, ayat, tulisan, bahasa yg digunankan dalm post blog ni tak mewakili mana2 pihak since aku sendiri x minat dalam hal politik..)

Posting kali ni mewakili beberapa hari yg lepas...
hari ni malam terakhir kempen pilihanraya yang 'menyibukkan'
jalan2 di kawasan bandar 'jem' jer...manusia lak dgn slumbernya duduk tepi jalan tanpa hiraukan kenderaan nk lalu bagi melancarkan jalan raya...@#$%^& btol...!!

poster jangan nak cakap ler...tiang lampu tu leh diibaratkan 'pokok berdaunkn poster'

(aku fikir camne ler diorg melupuskan semua tu...kalau bakar,terjadi pencemaran udara, kalau tanam amik masa beberapa ratus tahun untuk mereputkan plastik & poli...)

Karnival Terengganu Kite sempenan pilihanraya parlimen k.trg...(kononnya....)

Baju ni aku beli kat Expo pilihanraya Batu Buruk ngn kawan aku..(actually Mama suruh beli, aku satu, dia satu..RM15 / 2 Helai..suka lak baju jenama "Rockaholic" ni..COOOOLL..!!)
sambil jalan2 kat expo tu, kitorg beli waffle "peanut+chocolate"...my fveret flavour...yummy!!! lama x makan waffles..

posting kali ni x tersusun skit...tp yg penting nk tunjukkan suasana pilihanraya ni...Nasi kukus ni x tau ler ada kaitan x...Nasi Kukus + Ayam Berempah = Rm5 (biasanya Rm5.50)

Kempen Penurunan Harga 13/1-13/2/2009....ada kaitan ker???

x kisah ler asalkan perut aku kenyang, mulut aku menikmati makanan yang 'not bad".


ni pada suatu hari permandangan sebelah siangnya..byk btol poster/plastik2 parti digantung..merimaskan permandangan..(skali lagi..camne diorg melupuskan benda ni smua selepas habis pilihanraya???)

jalan kebanyakannya 'jem' jer...Time kasih kepada Pakcik Polis Trafik ni melancarkan jalan..

Tapi...
ada kete polis tu yg aku x puas hati bunyikan siren mcm ler ada pompuan nak beranak dalam kete tu....ntah apa yang diorg kejarkan ler..(@ kepentingn VIP / diorg sendiri saje nk cepat??? aku x dpt fikir benda yg logik sampai terburu2...

antara penyumbang kepada kesesakan lalulintas:
1- penonton ceramah/kempen yg duk tepi jalan
2-bg 'can' ke kenderaan polis/VVIP/VIP
3-kenderaan yg parking ngn slumber tepi jalan
4-(fikir ler alasan logik..))



Ewahhhh....!!! Terengganu Kite leni...."dok rok chetong", kata org luar..(tergelak aku bila org luar kata camni..hahahahaha..)

motif hiburan ngn pilihanraya???? apa yg nak diraikan org parti?? nak tarik pengundi muda ker??? ishk2..dalam kepala otak aku ni dpt bayangkan camne Terengganu Kite 5,10,15 tahun akan datang...dengan remajanya camtu, belianya camni, laki gitu,pompuan gini...


13.01.2009
Akhirnya hajat untuk menjalani Ujian Darah tercapai gak setelah 2 kali kitorg gi kat hospital ni...kali ke-3 baru pasti....

menjalini saringan penyakit...untuk mengetahui kesihatan diri sendiri..

ni 1st time aku dtg hospital kena dgn sengaja..dlu dgn x sengaja aku dtg hospital bahagian kecemasan untuk cuci luka jer..

sebelum tu kena isi borang dlu..oleh kerana melibatkan ujian darah jadi ada 'warning' supaya darah ni dilakukan ujian makmal dgn teliti...

masa nk amik sampel darah oleh makcik 'nurse'..x rasa pape pun...(excited lak aku tgk darah kuar masuk dalam picagari tu..warnanya yg 'passionate'..buatkan aku rasa....[eehh.....pe aku fikir 'excited' pasal darah lak ni..nk jadi 'Vampire'' ker...]

tapi doktor tu bgtau 2 bulan baru dpt result....
What the heck??!!
ni sah doktor/hospital ni ada something...(pemalas kot..xkan coz nk pilihanraya) biasanya result untuk ujian darah amik masa 15minit..paling lama 3 hari...ni 2 Bulan...klu ikut logik, sampel darah tu mungkin akan terjadinya ralat...

baru je tgk paper yg PM nk menaiktaraf pentadbiran hospital Malaysia...ni ujian darah amik masa 2 bulan pe kes??? nk galakkan sgt bakal pengantin jalani ujian darah...nampaknya anak dara tua/bujang terlajak dulu bru dapt result & kawin...(p/s: ni semua perumpamaan jer menunjukkan betapa bengangnya aku tahap !@#$%^&* terhadap result ujian darah sampai 2 BULAN...!!!)


Secret Recipe

Jan 13, 2009 - ♛Posted by : Ikmal at 1:27 AM
10 Dis.2008
Salam...
tarikh ni abg angkat aku datang dari KL untuk bercuti ke Terengganu..
so, selaku tuan umah kena r bawak gi jalan pusing2 K.Trg ni...jalan kekadang jem gak, dpat le tengok kiri kanan jalan pelbagai,warna-warni pondok2 parti yg sibuk menampal poster & ceramah walaupun x rmai tp org yg dgr ceramah tp cukup utk sesakkan jalan raya...(bla..bla...bla..)


Untuk 1st nite dinner aku bawak dia gi makan kat Noradzila Corner kat K.Ibai..suka gak suasana sini coz ada byk corner untuk pelbagai jenis makanan.harganya pun berpatutan..sini mmg slalu rmai pelanggan..aku makan mee bandung..(my feveret..!)


11 Dis.2008
2nd nite tu kitorg g pusing2 bandar tgk apa event sana.. so, turn dier lak pilih tempat dinner...here we come..Secret Recipe..
ni 1st time aku makan sini, agak terpesona ler ngn suasana yg santai, x crowded, pelayan yg mesra & yg penting makanan yang sedap serta puas hati..Yummy!!!

Sebelum makanan sampai, susunan sudu & garfu dgn tratur atas meja..

'ittadakimasu..."
(slalu di sebut oleh org jepun sebelum makan.."saya makan dlu")

makanan utama
sayuran segar, ayam lembut..

Dessert..
Very smooth, creamy, tasty, sweet.. ;-)

Drink...
milky chocolate

selepas hbs makan, dia order kek tp lupa lak nk makan..apa kat jadi kat kek tu???


12 Dis.2008
2rd day, kali ni dia nk makan kat sini lagi...Secret Recipe..(berkenan kat akak sini ker..ahaks! :-P)
Atas cadangan abg aku, try ler hidangan baru ni..

daging lembut, chips rangup, sayur segar..Delicious..!


I Love Chocolate..!!
creamy, sweet, smooth, cold


abg aku makan benda ni jer...
sesuai ler untuk yang kurg selera makan, wat tambah tenaga..

ni dier kek yang kitorg lupa makan, jd bila kitorg g skali lg ke Secret Recipe tu..mintak pelayan sejukkan balik & hidang lepas hbs hidangn..oleh kerana perut dh kenyang mintak akak tu bungkus balk..hhahhaha..(siap akak tu pesan tolong ingtkn makan kek ni lg...) so, kena le makan jugak..

fruity, creamy, soft, sweet.


Sebagai tanda kenangan dari Abg.Adam untuk..
sandal dri ARENA..
lawa gak sandal ni..sesuai ngn jeans aku yg dark-gold..pandai lak dier pilih... ;-P

THANX ABG. ADAM 4 UR KINDNESS, TOLERANCE, WARM & HOSPITALITY...

Koleksi sampul surat & Setem (1st day cover)

Jan 12, 2009 - ♛Posted by : Ikmal at 10:12 AM
actually dah lama benda ni sampai kat umah aku...

special Thanx 4 Abg Shukry

dari Melaka coz sudi share pos hobi kumpul sampul surat, poskad & setem untuk aku..

Sampul surat pertama "The Kampung Boy"; 1.12.08

poskad bergambar pohon semalu, Mimosa pudica (1990); Sukan Sea ke-15 (1989) & poskad penyu Agar

Sampul surat pertama Sekolah Ulung Malaysia;
SMK St.Thomas, Kuching,Sarawak (1903) ; SMK Victoria,K.Lumpur (1899); SMK All Saints,Kota Kinabalu (1848); SMK Convent,Bkt.Nanas,KL (1893)
Sampul Surat pertama 'Cengkerang Laut Malaysia"

Makan+++

Jan 8, 2009 - ♛Posted by : homosapiensz at 1:07 AM
07 Jan. 09

hajatnya aku & sofi nk g wat Bloodtest kat Hospital Terengganu, tp bila sampai sana dia suruh dtg hari lain lak...!@#$%^& btol..!! dh lama tunggu nk wat bloodtest ni (mcm exam lak..)

then aku temankn sofi setel hal dier jer..survey tepon 'baruuuu...' model k770i...function dia agak sama jer dgn kebanyakan model sony ericsson & tepon aku...
Sony Ericsson k770i
3G, MP3, kamera 3.2 MPixels, GPRS, MMS etc.. cuma flash kamera mcm lampu suluh jer...anyway not bad ler..suka gak coz ia lebih nipis..


tengah2 survey harga tepon tu, sofi dah kebulur dah..then lepas beli tepon kat kedai 1st tu.kitorg g ler mkn kat Mayang Village, Mydin Mall...kat Corner "Selera Bonda"
Lauk smua hampir habis..ok gak ler makanannya...masakan ala kampung..

ayam masak merah + ulam...(harganya agak berpatutan ler..)

05 Jan. 2009
2 hari sebelum tu Jr. aku ajak dinner...western @ tomyam thai??? so aku prefer western coz tomyam x brapa kena ngn aku..(agaknya...)

so, aku tnya pendapat rumet aku pasal makanan western kat trganu ni...dia cadangkan Warung McGyver..jalan nk gi Padang Midin...warungnya agak femes ler..

So, Nic pilih "Fish 'N' Chips"...(yeker??? mcm cucur ikan jer....)

aku mcm biasa klu mkn western..cuma 'Chicken Chop" jer...well, rasanya agak "boleh dimakan"...sos dier pun mcm sos tomato lebih kurg camtu..


well, ada beberapa lagi kedai yang aku nk rekomen...satu kedai tu yang masak masakan herba ala-cina..aku suka makan Nasi Ayam Black Pepper...sweet btol ayamnya..klu aku g mkn sana aku post...jengg...