Annual Dinner (Aryani Resort)

Mar 29, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 11:02 PM
13 march 2008
wahhh...dah lama peristiwa ni berlaku, baru skrg nk update dlam blog...biasa ler...byk benda nk kena uruskan...(alasan je tu..padahal connection internet x dapat..huhu..)-:

Malam tu Bachelor of Science (Marine Biology); 1st Year, 2nd yeat, 3rd Year + master student, Lecturers, Pegawai makmal telah hadir kat Aryani Resort, K.Terengganu….
(Tempat anak pompuan Raja Bahrin kahwin katni tuu..)

Dalam jam 7.00 mlm aku ngan kosmate yg rapat pn naik ler kete kancil
(sumbat jer 5 org dlm tu..biasa ler).
Semangat punyer pasal, 7.30 dh sampai sana..solat maghrib jab, then masuk ler kat perkarangan resort tu…


Coursemates aku..
(yg mana aku??? berpeluh btol..tp last annual dinner..)

Dr jalan utama ada signboard kecik..1.5KM Resort Aryani..huhuhu…
(aaahhhh…x kisah ler..ni tahun kitorg yg terakhir…redah jer..)

Suasana malam tu yg agak muram ngn cahaya malap...
(x sesuai ler ngn tema "Glitter & Glamour...suka idea nic lg..tema "Beach")

Bila jer sampai sana…biasa ler suasana resort..ada kolam, lampu yg malam..dh ler tema malam tu Glitter & Glamour...
(nk glitter pe kebendanya dh lampu malap camtu...).

Tunggu punyer tunggu x ramai sgt yg dtg..meja pn x penuh sgt ngn junior & senior…
(Batch 3rd year kitorg paling rmai antara batch junior 1st & 2nd…tp ramai x g coz 18hb dh kena hantar final draft..draft aku pn x wat pape lg masa tu…)

walk of fame 3rd senior..

Acara mlm tu nampk ler pembukaan junior2 yg menari ala2 gedik lagu agnes monica..junior sume nampk ‘biasa’…xde mcm nk rapat2 ngn senior..
(mind their own bussinness camtu ler…)

Then, dgr ucapan dari penyelaras program Marine Biology; Our Belover Dr.Siti Aishah Abdullah..(walaupn masa study nampak tegas & garang, tp sebenarnya baik hati…), Dr.Juanita, Mr.Yong…



Bila Dr.Siti bgtau yg pencapaian Marine Biology student ni, aku rasa sangat teramat bangga dapat kursus ni…
(aku dh lupa dia cakap per..tp dlm ucapan tu wat aku rasa amat (100x) bangga sangat….sampai peringkat international tu…)

Lapornyaaa…bila nk makan ni…..



Makanan self-service...buffet..
Makanannya ”boleh-mengenyangkn-perut” ler...
(xde sedap pn...huhu..)


Apa lagi erk...Tahniah to faizal yg dapat cabutan bertuah malam tu..patung kura2 comel...
(aku pn dapt cabutan bertuah tahun lepas..hehe)...


Barisan 3rd Year student of Marine Biology '06-'09

kesimpulannya...annual malam tu x begitu meriah sangat coz suasana yg malap berbanding tahun lepas yg wat dalam dewan Primula Resort...

makanannya Cuma boleh di makan..(xleh puji lebih2..)..tayangan video yg guna movie-maker basic pun x menarik sgt...dpt cenderahati CD video tu jer...huhuhu....

photographer yg amik pic tu teruk2 semua....sucks!!
(stakat ni ler...Dominic bgtau photographer yg official utk mlm tu..huhu...)

Terima Kasih KENGKAWAN semua (MARINE BIOLOGY)...untuk segala tunjuk ajar, bantuan, kenangan untuk di ingati...
SELAMAT BERGRADUAT..!!!

Aku; Orang Kampung yang Berangan

Mar 24, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 2:11 PM
(p/s : posting kali ni agak sensitif..so, sila jaga hati, jgn nk over..sori kalu yg terasa...baca dgn professional k..PEACE!!!)
Aku cuma org kampung yang berangan..
aku nk story ler skit ni..
pasal aku dan sorg chatter yg aku x ingt pernh chat ker sebelum2 ni..
biasa r chatter camni penuh ngn gossip kan.. ______________________________________________________________________
Dia : ko suka karaoke lagu Dido kan tp ko xleh bawak lagu tu coz suara ko x best..shakeee.... 
Aku : ko pernh dgr aku karaoke ker..padahal aku x ingt pernh chat ngn ko..
Dia : mmg ler tp dgr rumour kawan2 aku bgtau yg diorg ckp pasal aku.
 
Aku : knp ckp pasal aku?? biasanya org ckp pasal aku ni benda2 buruk jer.
Dia : mmg ler ckp benda buruk..diorg kata ko ni org kampung berangan...
 
Aku : mmg ler aku org kampung..biasanya org bandar pandang rendah ker org kampung ni..
Dia : no u wrong...aku suka down to earth..
 
Aku : sekurgnya aku karaoke lagu english leh blaja pasal pronunciation, Orang melayu kutuk org melayu lain yg blaja bahasa inggeris..(no komen..fikir r sendiri)...lepas ni klu dgr karaoke kutuk r lagi, leh aku blaja cara pronounce dgn lebih baik
Dia : ok2..i will..
my pleasure.. 
Aku : thats what u always did..
(chat ym kitorg stop sampai situ je walaupn masing2 masih online..)
___________________________________________________________________________

aku cuma g karaoke kat k.terengganu ni jer...so, diorg yg cakap aku ni org kampung berangan ni pn asal dr terengganu gak ler kan....
(bila org lelaki chatter yg suka gossip2, kutuk org lain ni kategori per erk...korg tau x laki jenis pe camni...(aku buat2 x tau jer..hhaha..aku wat posting utk org tertentu jer..org xde kaitan jgn terasa lak..klu trasa mimtak maaf ler )...)
aku ingtkn chatter ni baca blog aku pasal aku g karaoke n mkn chicken chop..rupanya dia ni cuma rumours dr kawan2 dia...siapa erk yg tau aku suka makan chicken chop & g karaoke erk...
ermmm......lantak diorg ler...x perlu heart-feeling klu just kenal melalui dunia maya kn...yg perlu trasa coz kawan dia tu jer yg suka2 kutuk org MELAYU ni yg nak blaja "english pronunciation" melalui karaoke..


yang penting aku ENJOY jadi org kampung...(memori kenangan zaman kecik2..)
walaupun ada sesetengah org bandar menganggap org kampung ni jijik, kolot...so, AKU BANGGA JADI ORG KAMPUNG..!!!
org kampung yang masa kecik dulu g tangkap anak ikan, berkubang kat sawah padi, parit, sungai....(pastu kena marah, rotan ngn papa & mama coz baju smua kotor..)
yang belaja berenang, menyelam dgn sendiri kat sungai belakang umah jer; takyah g kelas renang.(walaupun pernah 2 kali hampir lemas coz aru sungai yg laju..)
yang masuk semak cari buah 'oren' liar (Nama komersial: Markissa)..cari buluh untuk wat rakit, g memancing kat paya, sungai...(sampai pernah luka kaki & tangan, tinggal parut sampai sekarang..)
yang selalu main layang2, kejar-kejaran, panjat pokok...(pastu kena gigit kerengga & di kejar penyengat..lari laju2...klu digigit kerengga @ semua merah, gosok kulit ngn akar kayu kecil yg baru dicabut)
Nikmatnya jadi orang kampung, menikmati alam semula jadi tanpa campuran teknologi...Alam sentiasa mengajar kita mengenali diri kita sendiri...
AKU CUMA SEORANG BUDAK KAMPUNG (berangan) YG AMAT MERINDUI ZAMAN KANAK2NYA...
andai aku dipilih untuk mengundurkan masa, aku sentisa memilih zaman kanak2....

Mari Dengar Pantun Kitorang... (2)

Mar 23, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 12:40 AM
sarang tebuan ke rambut orang?
order air merah kak nk sedut
mari dengar pantun kitorang
mertabatkan budaya kita (kot)

mandi pantai kat cheranting
balik umah naik feri
bosan2 sambil chatting
mari berpantun senangkan hati


****

Sofi Zainuddin:
naik unta berjalan malam
download torrent gune Ares
mula ucapan dengan salam
how's ur thesis progress?

hydro_ sapiensz:
Unta lenguh naik sampan
stop jap sapu minyak sapi
wassalam jawab ucapan
thesis tgh wat ni

Sofi Zainuddin:
nenek monyet cari kutu
bapa monyet ke putrajaya
bagus la tu
slamat maju jaya

hydro_ sapiensz:
nenek monyet gosok gigi
bapa monyet kena sepak
ni watper x tido lg
esok pe plan lak

Sofi Zainuddin:
anak kera sakit gigi
kera pakai gigi besi
x tahu lah mata x ngantuk lagi
plan esok pon x tahu lagi

hydro_ sapiensz:
kera ngn monyet yg aktif
melompat2 berlagak seksis
esok ada test objektif
esok gak hantar thesis

Sofi Zainuddin:
jumpe doktor naik sampan
dekat gigi banyak plak
hanya ini mampu kuucapkan
all the best and good luck

hydro_ sapiensz:
doktor cek sambil berdiri
guna letrik terlebih charge
xper2 kena usaha sendiri
tq so much

Sofi Zainuddin:
cikgu usin org ulu
naik bas berjalan malam
wat la keje dulu
nnt msg lagi, wassalam

hydro_ sapiensz:
cikgu usin byk kutu
buang kutu guna kera
duk wat per tu
nk tido dh ker?

Sofi Zainuddin:
aidil birat patah gigi
gigi hitam mcm besi berani
x mboh tdo lagi
duk chat ngan member je ni

hydro_ sapiensz:
bern is bakar muke
muke hitam mcm arang
esok xdok kelas ke?
nak tido kul brapa kang?


Sofi Zainuddin:
kulit kasar mcm guni
tgk wayang dekat kuantang
duk layan cite ni
esok kelas kul 2 petang
(ahaks!)

Sofi Zainuddin:
beli gandum berguni-guni
main wau suke suke
bal duk chatting2 ni
thesis siap doh ke?

hydro_ sapiensz:
sambil nyelam minum air pepsi
minum air sampai lekittt....
sambil wat thesis sambil chat ni
thesis ada ler skitttttt.....

Sofi Zainuddin:
kulit kasar macam guni
beli mempelam semua masam
sofi nok tdo doh ni
slamat malam wassalam

hydro_ sapiensz:
makan mempelam guna gigi
catuk2 mcm gagak
mal tdo lmbt lgi
nite n wassalam gak

Mari Dengar Pantun Kitorang... (1)

Mar 22, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 7:09 PM

post signature

salam pembaca smua,
harap sihat sentiasa,
selamat datang ke Blog hamba,
baca ler posting ni ya...

(posting kali ni hasil Duet aku & sofi ler..
menghiburkn hati yg lara, gundah gulana,
mencari idea menyusun kata,
jemput ler baca..)

hydro_ sapiensz:

salam di hulur tanda permulaan;
berjabat tangan tanda kemesraan;
di hari indah harap bersenangan;
hari ini dan akan datang


hydro_ sapiensz:

ingatkan pergi mengajar:
dpt sms dr mak sedara;
cuti seminggu relax ngajar;
x tau nk wat per...


Sofi Zainuddin:

lembu2 sungguh bodoh
anak lembu milik Satsuke
kalu thesis siap doh
jom gi karoke


hydro_ sapiensz:

wlaupn thesis x siap lgi;
berbesar hati g karaoke
tp ada secubit lagi;
nk g kat mana erk

Sofi Zainuddin:

aok aok so org batu,
org batu, brasal di ulu,
eyh, jgn la gitu,
wat la thesis smpai siap dulu.. huhuhuhuhuhu


hydro_ sapiensz:

baik ler org k.bekah
thesis nk hntar esok
mlm2 lain ttp ada lah
malm ni pulun smpai esok


Sofi Zainuddin:

sungguh kaya si hantu raye,
org kapir bernama lina joy,
buatlah thesis tu dulu ye,
lepas tu kite enjoy!

hydro_ sapiensz:

hantu raya, hantu galah
toyol mandi dlm paya
wokeh boss hamba mengalah
lepas ni enjoy x ingt dunia

Sofi Zainuddin: (pantun 2 kerat)
toyol mandi dalam paya,
all the best n good luck lah ya

Sofi Zainuddin:
anak pak lah namanye ijat,
anak kambing mengembek ngembek,
nk mandi n solat magrib jap,
i'll be right back

hydro_ sapiensz:
anak kambing mengembek2
kena air naik jetski
g mandi n solat ek..
mal pn nk siap2 ni


Sofi Zainuddin:
laki siti namanye dato K,
balik pahang naik keter,
ok ok ok,
kiter chat later

tulis surat gune kalam,
wassalam.....


hydro_ sapiensz:
anak itik kena bara
kuek kuek masak dier
wassalam penutup bicara;
take care n cool jer


Sofi Zainuddin:
ibu monyet mencari kutu,
u too

Happy Anniversary to Me..(Blogger)

Mar 19, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 6:32 PM

It since a year ago (19th March 2008)

when i start my status as a Blogger

For the first time i start blogging, i just wanna shout out to the World what i felt..

Those feeling grew much more bigger when i start blogging more seriously.

i just feel wanna share what i feel, what i experienced, my opinion to the readers.

from here, i can find new friends; male & female..

can learn & share more about technology, life etc.

hope the day onward me as a Blogger with new outcomes and new point of view in everything.

HAPPY ANNIVERSARY to ME as a BLOGGER..!!!

post signature

..tagged..anda dan si dia.. (Dari Balqis)

Mar 16, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 4:58 PM

do not copy answerthe tag question must be 100% the sametag people after doing tag

(**saper si dia tu erk....ada ker si dia utk aku..klu aku xde si dia perlu ke aku wat tagged ni???)

1. hubungan anda dengan si dia?
...:::: xde hubungan pape coz i am single...(wahhh....)

2. dimanakah kali pertama anda dan si dia bertentang mata?
..::: klu ada jodoh tu x kemana....

3. bilakah dan di manakah tempat/lokasi terakhir anda dan si dia menghabiskan masa bersama-sama?
...:::: ermmm..susah btol ler tagged kali ni utk org yg single macm aku ni...

4. berapakah usia perkenalan anda dan si dia?
...::: x branak lg....

5. berapakah usia perhubungan serius anda dan si dia?
..:::: atas luh mahfuz lg kot...

6. umur anda/si dia pada tahun 2009?
...::: aku 22 tahun baru....dia tu x tau ler....(bakal pn xde..)

7. tugas hakiki anda/si dia sekarang?
..::: aku student lg...susah skit nk bg komitmen kat si dia...(klu ada ler...)

8. dalam masa 5 tahun dari sekarang, apakah yang anda/si dia sedang lakukan?
..::: 5 thn lg insya allah aku ada kerjaya yg tetap bersama si dia...ewahh...

9. adakah anda/ si dia cinta pertama si dia/anda?
...::: maybe cinta pertama kot...coz x pernh lg bercinta,,zaman skool pn x pernh..nerd ler katakan...

10. jika si dia berada di samping anda sekarang, apakah yang anda mahu lakukan?
...:::: just staring at her, can't take my eyes over you (romanticnyer......)

11. pesanan terakhir dari anda kepada si dia?
...::: xde pesanan...

12. pesanan terakhir dari si dia kepada anda?
...::: dia x wujud lg dlm hati aku...so xde ler...

13. perkara yang paling membuatkan anda mengingati si dia?
....:::: when our heart beat rapidly...

utk kapel2 sesuai ler wat tagged camni...ada lak cikgu balqiss tu bg aku tagged camni..ishk22.....

Tagged dari Azyan

♛Posted by : ikmal is my name at 4:34 PM
10 perkara tentang orang yang tag saya..
namanya Ummuhadra a.k.a. Azyan
klu tgk kat profil dier duk kat Balakong, Selangor
ni alamat blog dier: (http://www.thewhisperheart.blogspot.com/
kitorg kenal melalui blog jer (macam biasa ler...)
sorg pompuan yg comel (bodek2...pasni nk mkn chicken chop..)
geli kat cicak...(aku pn geli gak...nakal btol cicak ni...)
ada adik laki umur 12 tahun..
ada binatang liar yg habis gam dlm umah..(cicak..ahaks)
" kak yan tolong la buangkan!!" kata adik beliau..
(ahahha..suka lak aku baca..)
dia ler yg bg tagged ni kat aku....(kena ler aku sambung tradisi 'Blogger' ni..)


Ini pula 10 perkara tentang diri aku..
biasanya dikenali sebagai 'Ikmal' mksudnya 'perfection' (hehhee..)
suka kumpul barang (setem, poskad,syiling 1&5sen, seranggan kering @ benda2 unik)
paling suka berenang (biasanya suka air ler...snorkelling, scuba, kayak)
x banyak cakap (pendiam), susah nk bergaul klu org x kenal
biasanya nampak cam sombong (klu org x brapa knl) huhu..
suka berinternet (blogging, chatting etc.)
nature lover (environmentalist kot...)
suka dgr lagu, movie yg ada motif & point scra logic akal & saintifik @ fantasi
skrg ni dah final year dah..insya-allah buln 4 ni hbs blaja..aminnn...
amik B.Sc. Marine Biology

next, aku nk tag: (nk dengar komen dari...)
1. Sofi Zee
2. Dominic
3. Cik Liyana
4. Nasrul Jr.
5. Luqman Jr.

Happy 22nd Birthday Nic!!!

Mar 15, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 1:55 PM
Just my short SPECIAL posting to my JUNIOR

DOMINIC a.k.a. DOM a.k.a NIC


HAPPY 22nd BIRTHDAY

HOPE THE DAY ONWARD WILL STRENGTHEN U; MENTALLY & PHYSICALLY

MAY GOD BLESS U

HAPPY ALWAYS

GOODLUCK IN UR STUDIES, LIFE

MAY U HAVE HAPPY, CHEERFUL LIFE, FRIENDS, FAMILY, RELATIONSHIP...

post signature





Snail Mating (homosapiensz discovery)

Mar 12, 2009 - ♛Posted by : ikmal is my name at 1:31 AM
07 March 2009
Petang tu papaku ajak aku g ukur umah yg sedang dibina...(bakal umah baru family..) biasa ler org kampung yg sendiri umah..heheh...

sedang pusing2 ukur panjang & tinggi umah tu...aku ternampak ler sepasang siput main "berkejaran" kat semak tu....

"apa ler binatang wat kat semak sunyi ni..."

masa tu dah kul 6.30 ptg..aku; papa aku & adik laki aku...papa aku tengah ukur...mula2 aku pegang tali pengukur tu...oleh kerana aku ada "misi skodeng" yg penting...adik aku ganti..ahaks!!!


aktiviti 'skodeng' bermula






MISSION SUCCEED..!!
Another nature secret had been discovered by me...


**Video yg sempat dirakam oleh "Pihak Kuasa Homosapiens" membuktikan rahsia alam..
(Enjoy the show)
video

post signature

Air Buah (Double)

Mar 10, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 10:20 AM
o5 March 2009

Malam tu aku jupe sorg blogger Terengganu ni..ajak ler kuar lepak2 minum air buah kat Air Buah Pak San Seberang Takir, Terengganu (Air Buah Besar)



Air Buah Gelas Besar Terengganu (mmg besar gelas dier...huhu)
klu lawat Terengganu, boleh katakan mmg x sah klu x singgah sini....
gelas besar & berpatutan..

Aku order air buah mangga...(my feveret tu...!!)
cuma nk bandingkan air buah dulu & sekarang lain ler...dlu rasa lebih 'pior'..skrg dh kurg skit..(maybe ada tambah perisa tambahan kot..)

Fuhhh..bru separuh aku minum....x penuh perut lg ni...
Bandingkan gelas tu ngan tangan aku...(dapat imagine x?)

Fuhhh...fuhhh..tarik nafas....habis gak 1 gelas besar...
Blogger ni nama aliff...
(http://alifaswad89.blogspot.com/)
suka hati dier jer pesan 1 lg gelas besar untuk aku...
gelas dia yg sederhana tu pn x habis...cehh..

terpaksa ler minum gak.....

Nak bandingkan ngn hanset nokia ni..saiz gelas besar aku minum.....


FUhhhhhhh..!!!!!!!!!!!!!
x bernyawa aku sedut air buah ni masuk dalam perut aku...ahaks!
tahap kenyang @#$%^&*......

pening2 kepala...(tp xde r lama..blk umah baring2..lapar lak..)

(P/S : klu ada sape2 nk blanja aku minum air buah...ngn mulut terbuka ni..menyedut air buah org belanja best gak...ahaks!)


post signature

HIV Screening

Mar 8, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 2:25 PM
Selepas penat menunggu result HIV Screening dari hospital yg !!@#$%^&...

2/3 bulan tunggu result just utk HIV Screening..??!!!

aku harap doktor tu study btol2 utk diorg faham betapa pentingnya result ni....

& he better got logical & scientific explanation...

last, x peduli dh..

rm 35 utk HIV Screening kat klinik swasta..PathLab...

apa yg boleh harapkan dari klinik swasta
-mesra & professional-

ermmm....
ni ler hasil keputusan HIV Screening aku...
(benda ni kn wajib utk pasangan bakal berkahwin..so, aku nk kawin ker wat HIV test ni..ahaks!! )


HIV I & II AD (BY ELISA) = NONREACTIVE (HIV NEGATIVE)

i always think that..
"what if i get positive result?"
"is there any people beside me to give me the moral support?"
"will they stand by my side when i need 'shoulder to lean'?"


people who always accept you the way you are...
not because ur look, ur diseases, ur richness, ur poor...
is a friend of 'one in a million'

hope they accept the way i am...
i cannot satified everybody's wish & feeling..
but, i try my own way to make them satisfied with me...


Hope the day i get this result, it would change my point of view of my 'other' world side..

post signature

Sampul Surat Pertama (koleksi)

♛Posted by : just call me...... at 3:56 AM
08 March 2009


Sampai jer umah family aku sempena cuti hujung minggu ni, aku terus cek surat (kot-kot le ada utk aku..)
cek punyer cek, ma aku bgtau ada surat utk aku..sampul surat pertama..
sure dari Abang Shukri....thanx bro !!!

Sampul Surat Pertama
Jubli Perak
Pemerintahan DYMM Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin
(Sultan Perak Darul Ridzuan)


Sampul Surat Pertama
Unique Birds of Malaysia
(Burung Unik di Malaysia 2009)


** bertambah lak koleksi sampul surat/ seten aku..Thanks a lot to Abang Shukri...!!!
post signature

Labah-Labah (R.I.P)

Mar 5, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 3:50 PM
05 March 2009

the dead spider...
i just wanna put my clothes inside the washing machine...
then, there it was..lay there statically...

huhu...what a life...
maybe it was drowning..huhuh... :-((

if i could give my life a lil' bit to this tiny insect...
(that's what i thought during my childhood...when i saw dead insect & thought if i could give my life to it..haha..what a silly thought!!! )
I just wanna take this unfortunate lil' insect in my collection...
then, dry it under a hot sunlight in order to preserve it to make my collection
(**p/s: all my insect collection were naturally dead..)

huhu...mourning for The Dead Spider... :-((
(but still in my memories (collection) even in separate life line...)

for mo infomation about spider:
http://en.wikipedia.org/wiki/Spider
post signature

BloodTest

Mar 4, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 10:21 PM
03 March 2009
Cuaca pada hari tu mmg hujan x tentu...
kejap ujan, kejap renyai...
pagi tu bangun2 tido terus je ronline..(ni le habit aku klu dpt wireless..)
chat punyer chat, ada ler borak pasal bloodtest..
aku ni dah bengang tahap @#$%^&* ke hospital kerajaan yg kena tunggu result 2buln untuk bloodtest...@#$%^&*(*&^%$#$%^&**&^%$$%^&* mmg x habis....

so, aku bgtau ler sofi ajak wat bloodtest skali lg...kali ni kat klinik swasta...

Walaupun ujan x tentu, aku redah jer ujan ni...pastu naik kete ngn sofi cari klinik swasta nk wat bloodtest ni...
aku x brapa prasan Bukit Besar ni..bila selepas ujan baru nmpk jelas..besar jugak bukit ni...
maybe coz dilitupi awan..

Ingatkn nk g wat klinik Dr.Yus kat Chendering tu..tp arini tutup lak..kitorg gi kat PathLab kat tepi Kolej Komuniti...Bayaran untuk bloodtest (certain..) RM35..layanan pun agak professional..amat berbeza ngn hospital kerajaan...

Doktor swasta & Doktor kerajaan (what to expect..)
pendapat aku jer..

Mula2nya giliran aku dlu, then baru sofi...(tp ni pic sofi..)

Ni baru tangan aku masa dia nk amik sampel darah..hehe..
"amik darah pun nk amik gambar ka...",kata Doktor Nyonya ni...hehhe

Jeng3...
Bloodtest yg ke-2...
Insya-allah hari sabtu ni dapat result daripada ujian darah ni

Masa balik tu ujan dah serik dah...
"Bagai air dicurah ke daun keladi"

Bunga orkid kat umah sofi

p/s : sebenarnya ada ler yg komen kat aku..kenapa klu aku posting ni asyk ngn sofi jer..
couple ke dua org ni??? ada scandal ker??? ada pape ker???

so, coz dia je kawan aku...x scandal, x couple, xde pape..just friends..more or less...xde sexual relationship..
Clear??? okay??

post signature

Lipan (R.I.P)

Mar 2, 2009 - ♛Posted by : just call me...... at 10:18 AM

Dengan berat hati, semua dalam kenangan...


aku tringat masa lipan ni merayap2 dalm bilik aku lepas aku kuar lepak dengan "happy"nya...so, aku tangkap ler..letak dalm botol camtu..klu biarkn menggatal ngn aku sape susah? aku jugak...x sanggup nk bunuhnya...so, aku biarkn jer dia dlm botol tu ngn air skit....keesokkannya aku nmpk kesian lak..so, alih le tempat yg lebih baik skit....


siap ada batu2 lagi..ni akuarium kawan aku yg x guna..pinjam ler jam..hajatnya nk wat 'pet'..aku dah searching dalm internet info pasal lipan ni..mmg ada org wat 'pet'..nk tau pemakanan, habitat, penjagaan...
Cool je lipan ni dalm akuarium ni..tp nmpk lemah lg..coz puas berendam walaupn air skit dlm btol tu..
aku nk share ngn sofi pasal 'pet' baru aku ni;

(**ayat dia lbh kurg camni ler)

sofi : so lipan semalam mal wat per..
mal : ada letak dalm botol tu..x sanggup nk bunuh...ingt nk wat 'pet' ler.
sofi : nabi melarang kita membela ular/lipan/labah2 yg berbisa..binatang yg berbisa
mal :
;-( (speechless..huhu...)
sofi : kita sunat membunuh haiwan berbisa..walaupun x membahayakn kita..tp maybe membahayakn org lain
mal :
;-(( terpaksa ler bunuh..

(maafkan aku lipan kerana terpaksa bunuh ko...ko tetap dlm kenangan..
sedihnyaaaaaaaaa.....!!
aku meratapi lipan tu walaupn kenal beberapa jam jer..)
(**info pasal lipan utk bacaan tambahan)
http://en.wikipedia.org/wiki/Centipede


Tadaaa....!!!
walaupun lipan tu dah mati..tetap dlm memori..lepas je aku bunuh lipan ni..cuaca lak panas terik, g jemur lipan ni tgh panas sambil menjadi santapan semut2...

tinggal exoskeleton (rangka luar) lipan jer dalam koleksi aku...
(bertambah lagi koleksi haiwan kering aku..hehhee)

kenapa ler aku over sgt walaupn lipan berbisa sekor tu jer..urmm...
tu ler pasal...nk wat camne...masa kecik2 dulu aku slalu masuk semak, tangkap belalang, kupu2, ular lidi/daun nk bela la kononnya..letak dlm balang..tp x lama..kejap jer pastu lepas blk...

yang lawaknya..aku ngn abg aku 'compete' ler nk wat kebun...diorg ajak aku skali..tp aku nk wat sorg2..kebun main2 jer..aku ni amik biji epal nk tanam kat kebun tu..
(hahahhaa...lawaknya bila tringt zaman kecik penuh nostagia..boleh wat posting khas ni...)
Nostalgia
post signature