Kisah Hamster & Kucing (My Pets)

May 22, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:44 PM
Fuhhh..dah lama x update blog ni...dah siap ber"sawang" habis..
maklum ler...aku skrg dah stay kat kampung dah...internet xde..so, menumpang ler wireless umah sofi ni....

so..kebosanan tu biasa ler...cuma cara nk mengatasi jer camne.nasib baik ada laptop ni..leh edit2 video...edit gambar ker...main2 ngn hamster, kucing, ikan ker....ahakss

Kucing ni namanya 'Nana"..xtau knp panggil camtu..aku panggil "Meow" jer..
Ni bagi makan ke 'Nana' versi aku..ahaks!!
bila goncang jer bekas makanan dia terus alert n datang...

Nanaaa~~~ Meowww~~

Si Nana yg nakal..suka btol duk atas akuarium tempat hamster ni...main hulur2 tangan...
Si Nana ni x makan hamster..tp suka main2 jer...
(Tapi ada kucing liar yg datang makan hamster ni..tetiba jer 5 ekor hilang..huhu)

Kalau letak hamster depan muka Si Nana pun..x de ler gigit..
cuma kacau, usik-mengusik jer...ahakss!

Si Hamster yg suka main sorok2....

Lepas kenyang mmg lincah ler Hamter smua ni...ahaks!!
Kalau time lapar mmg kena gigit...

Kisah Si Nana & Hamster di rumah ku....
jadi tempat aku menghabiskn sikit masaku di umah....
post signature

Follower Award

May 10, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:08 PM
Buat julung kalinya, dari dataran keyboard laptop..
terpapar kat skrin komputer....
Mr.Homosapiensz mempersembahkan "FOLLOWER AWARD"
~JENG~ JENG ~ JENG~

AWARD ni dianugerahkn buat SEMUA FOLLOWERS BLOG aku...
Thanx coz support BLOG yg bru je SETAHUN jagung ni ni...

hARAPan AKU agar BLOGGERS smua teruskan BLOGGING yg positif~
klu ada kritikan~ biar ler kritikan secara membina~

Lepas korg amik AWARD ni..jgn lupa bg tau aku kat komen bawah ni erk...
(nk tgk respon jer..mana tau x cukup ler..pasni leh aku g tempah smula..)
~time kasih~


p/s : internet connection slow sangat untuk komen kat cbox korang...sori..klu ada FOLLOWER yg terbaca ni..amik ler AWARD tu k...

post signature

My TOP 10 PHOTOS SHOOT!!!

May 7, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:27 PM
These are the PHOTOS that always make me FEEL...
PHOTOGRAPHY is my PASSION~

~enjoy the PRECIOUS VIEWs were CAPTURED on 2D~

"Warna Rimba" (Color of the Forest)
Location : Lata Tembakah. Besut, Terengganu, Malaysia

"Seteguh Karang" (Stand of the Coral)
Location : Bidong Island, K.terengganu, Malaysia

"Pertemuan" (Meet the Sea Slugs)
Location : Bidong Island, K.Terengganu, Malaysia

"Muafakat" (Conspiracy)
Location : Tok Jembal, K.Terengganu, Malaysia

"Mencari Arah" (Where's the Direction?)
Location : Pantai Pak Tuyu, K.Terengganu, Malaysia

"Mekar" (Blooming)
Location : Penang Research Institute, Penang, Malaysia

"Masih Teguh" (Still Standing)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

"Kipas Samudera" (Sea Fan)
Location : Bidong Island, K.Terengganu, Malaysia

"Jalinan Alam" (Nature's Vein)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

"Beresendirian" (Alone)
Location : Pantai Pandak, Chendering, K.Terengganu, Malaysia

~i'm PROUD of my self~
PEACE

p/s : i hardly get myself online for several days due to internet connection is not availble....huhu
(sorry to all bloggers & commentors....havva nice day,,,)

post signature

Follower Award from Miss BooTM

May 4, 2009 - ♛Posted by : Live as Homosapiens at 10:33 AM
Follower AWARD seterusnya di terima Oleh~~
jeng~ Jeng~ jeng~~~
Mr.Homosapiensz dengan blognya
http://homosapiensz.blogspot.com/
(yipppeeeeeeee~~~)


Time kasih yg x terhingga sehingga aku x dpat berkata2
(coz klu aku berkata2 pun xde sape yg dengar coz aku cuma menaip jer...)
so dengar ler 'celoteh' jari2ku yg 'berkata2' ni...

THANZ Miss BOO dari BLOG : http://imboo.blogspot.com/
yg cantik berpakaian baju kurung petak2 lgi petang ni....
di atas 'stage' laptop' yg penuh butang2 keyboard ni.....

comel AWARD yg berwarna kuning ni..
aku harap dapat skali patung kuning yg macam iklan DiGi tu skali..
tapi dapat SMILEY kuning pun comel gak...

Moga Miss BOO teruskan blogging :
1-dgn hati yg hepi,
2-jari yg x letih menaip,
3-otak yg sentiasa berfikir nk posting per,
4-badan yg sihat sentiasa,
5-muka yg comel jer


THANX MISS BOO~~
(hati-hati turun tangga stage tu..kang terpijak kain jatuh, malu depan audience pembaca ni)

post signature