Selamat Bertugas di Tempat Baru Papa

Jun 30, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:20 PM
Wahhh..!! (Dengan wajah yg terkejut & excited..), Papa aku bawak balik begitu banyak hadiah daripada pihak sekolah...maklum ler..Papa aku dah bertukar tempat mengajar dah...di Pulau Redang!!
(Bestnyer..aku pernh 2 kali camping kat Taman Laut Redang tu coz fieldtrip..)

"Selamat bertugas di tempat baru"

Tengok hadiah tu macam hantaran berkahwin jer...ahaks!

Pape pun..Papa nampak hepi semacam jer bila nk bertolak ke jeti Pulau Redang..aku lak duk umah jer ngn Mama & adk..(bertiga jer..huhu)
Oleh kerana papa ni terlampau excited nk g pulau..ada beberapa barang gak yg tertinggal..setiap minggu dia balik ler tu...
Nanti ada masa leh bercuti pulau redang...ahaks...Bestnyerr!!!!

Pakaian Custom-Made dari Bundle

Jun 28, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 10:23 PM
Shirt ni dah lama dalam almari aku.hampir 1 tahun dah...aku pun malas nk pakai coz ~~~~~~NO REASON)....
Pada suatu hari, aku gi jalan2 kat town..singgah ARENA SPORT jap coz kawan aku ni nk beli sandal...

Pusing2 punyer pusing ternampak ler baju *lebih kurang ler mcm dlm pic tu....amat ler menarik perhatianku untuk memilikinya..tapi apatah daya...huhhu*  So, berfikir sejenak dan setibanya di umah ada baju lebih kurg gitu...urmm...try ler adjust skit.."

"Ma.....leh x tolong jahit lengan ni?? "; ahakss anak lelakinya dah bersuara...Mama aku pun dah faham..
"Ada ker org nk gabung 2 baju jadi 1? org nk pakai baju banyak..", aishhh..Ma aku dah berbalas dah...papa pun tersenyum jer....
"Xper r Ma...baju bundle jer..bukan mahal pun...", tetap aku nk ubah suai baju ni mcm kat ARENA SPORT tu...
 
Dan hasilnya...TADAAA...!!!
Lebih kurang jer baju kat ARENA SPORT yg menggoda aku...cuma maybe 'tentcle neck' perlu di ubahkan skit.

Nota : Niat nak ber"innovative" tu ada tapi skill menjahitnya takde, rasanya bakal bini aku kena pandai menjahit la, coz aku kadang-kadang suka yang custom-made.

Top 100 Followers ; Thanx for Supporting

Jun 18, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:37 PM
Posting ni di dedikasi untuk semua Follower Blog Mr.homosapiensz

homosapiensz.blogspot.com akhirnya dah mencapai 100 Followers Blogger

Thanks Cozz Supporting Homosapiensz Blogspot



Blog for Expression
Blog for Emotion
Blog for Life
Blog for Friendship
Blog for Love
Blog for Peace
Blog for Opinion
Blog for Nature
Blog for Talent
Blog for Anything, Anywhere, Anyone

Aquaria KLCC

Jun 16, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:01 AM
(This posting is dedicate to MKI..thanx 4 ur generosity)

Last Wednesday (10-06-09), Mr.Homosapiensz (Mr.HS) gi KL untuk melawat abg Mr.HS kat Ampang..Bukan nk amik angin KL ok..(x logik btol amik angin kat KL..huhu). oleh kerana Mr.HS sampai awal kat Pandan Indah ngn MKI, naik ler LRT menuju ke KLCC (berdekatan dgn abg Mr.HS berkerja..), nak tunggu abg Mr.HS balik lambat lagi..kul5pm...skrg baru jam 11am...


Sampai je kat KLCC, Mr.HS pun pusing2 le dalam tu tanpa arah tujuan berseorangan menunggu jam 5pm...Mr.HS pusing2 kuar masuk r KLCC tu...

Duk melepak kat dataran luar u..termenung kebosanan, mengeluh keseorangan (bunyi cam mengecewakan jer...huhu)
jam baru jer kul 2pm..nk tunggu kul 5 lambat lagi...MKI ber'wasiat' masuk dalam Aquaria KLCC tu...(coz i'm Marine Biology ex-Student..)


Mr.HS pun belum pernah masuk lagi Aquaria ni...Tiket masuk untuk Adult (with MyKad) RM28, Student RM22..(Mr.HS pun x bawa kad student, so RM28 dikenakan..)

Masuk jer entrance tu..ikan pirana dah menunggu dah...jam awal lagi masa tu, so x dpt feeding time pirana 4.30pm...ada belangkas, ikan elektrik...


Jungle & Freshwater Section
(Let the photos' speak)




Kumbang yg telah di awet muda sentiasa...

Semua aracnide (labah-labah ni hidup..)

"aye..aye Mr.Crab..!!!"

Cicak macam cite seram thai..(pe namanya ntah..)

"Froggie..Snakiey..Mr.Alligator Turtle..Hermit the shy & Lil' cutie dangerous Froggie"

The cool Saltwater Croc

Lizard..."Diva" Iguana..Flying Lizard...Green snakiey

The Amazon's resident been kidnapped
"arapaima etc."

Underwater World
(where u dive without the SCUBA tank)


Mrs.Puffer fish

Huhu...snap sendiri jer coz dtg sorang2..padan muka!

Mr.diver feeds the fishes..

Bia dah sampai ke tanda 'Exit'...Mr.HS pun patah balik ke entrance coz waktu pun masih awal...x puas lg tgk fauna dalam Aquaria tu...Rasanya pak guard tu pun pelik tgk Mr.HS pusing2 tanpa arah tujuan..huhu..


Lepas je tunggu abg Mr.HS balik keje...kitorg (Abg Mr.HS, Mr.HS & kawan abg) gi lepak atas bukit mana ntah melihat matahari terbenam...
(mengecewakan coz kualiti udara yg agak teruk menjejaskan pandangan..)

Malam tu cuma kuar makan ngn abg & kawan2 dia...walaupn bosan nk wat camne...yg penting esoknya bas bertolak ke K.Terengganu jam 11am di Hentian Putra..


p/s : Dogs are quite cute! (Koko yg cute..MyV yg manja & Glenn yg Slumber~)

Sea Glasses (Gems from the Sea)

Jun 12, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:30 PM
Salam Pembaca semua..
dah lama x update blog ni...akhirnya dapat gak ler connection internet
(atas bantuan Along Arman..hehhe..)

Sea glass (also known as beach glass, mermaid's tears, lucky tears, and many other names) is glass found on beaches along oceans or large lakes that has been tumbled and smoothed by the water and sand, creating small pieces of smooth, frosted glass.
Sea glass is one of the very few cases of a valuable item being created from the actions of the environment on man-made litter.
Seaglasses agak terkenal dalam pembuatan kraf-tangan seperti pendant, keychain etc.di luar negara..
Mr.Homosapiensz pun turut mengaplikasi kan penggunaan internet search pasal Seaglasses Jewellary.

Kraf Seaglasses bergantung pada kreativiti seseorg....
Ini ada lah hasil Kreativiti Mr.Homosapiensz pada koleksi Seaglasses nya...


Hasil kraf koleksi Mr.Homosapiensz yg pertama di dedikasi utk insan yg rapat ;-P

Mengumpul SeaGlasses ni dah jadi hobby aku sejak lama dlu...(Dlu x tau lak dipanggil "Seaglass"..cuma suka kumpul benda2 di persisiran pantai..e.g: seashells etc.)
Seaglasses mempunyai kategori warna, association, festival yg tersendiri di luar negara seperti di North America (http://seaglassassociation.org/)


Keychain Seaglass ni Mr.Homosapiensz buatkan sbg percubaan untuk melihat bagaimana penerimaan pelanggan di kedai Papa..(hehe..)

Kraf Seaglasses Mr.Homosapiensz yg latest...

Smua kraf di atas menggunakan dawai tembaga & dawai spring biasa (yg warna putih silver)



p/s : Xuen adyla pilih ler yg mana berkenan...hehhe...
(aku rasa agak skema posting kali ni..huhu)