Salam 52 Tahun Merdeka

Aug 31, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 2:13 PM
Sudah 52 tahun Malaysia hidup setelah Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj; Perdana Menteri Malaysia yang pertama mengumumkan dan melaungkan "MERDEKA!!!" di Stadium Merdeka

Syukur dengan kemerdekaan ini kita semua dapat hidup dengan aman damai

Di harap tiada peperangan fizikal dan mental mahupun politik



Alangkan damainya Malaysiaku
Hidup harmoni pelbagai bangsa, budaya dan bangsa
Bernafas setiap detik menikmati suasana MERDEKA
Inilah MALAYSIAKU


...::::SALAM MERDEKA::::...

SALAM KEBEBASAN FIZIKAL DAN MENTAL

Si Nana Dalam Kenangan [Kucingku]

Aug 27, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 10:19 PM
Arini 27 Ogos 2009..
Tengahri tadi Mama bagitau Si Nana meninggal akibat kemalangan masa subuh tadi...Papa yang tanamkan..
huhuhu~~
Siannya Nana.....Agak kesunyian rasanya umah ni tanpa binatang peliharaan...


Tiada lagi Nana untuk di belai, di manja dan di peluk

Tiada lagi bunyi "Meowww" meminta2 makanan....

Tiada lagi kedengaran Nana bermain dengan lincah sekitar umah

Tiada lagi Nana menggesel2kan badan di kaki..
Datang masuk dalam bilik tiba2
Tidur nyenyak atas meja/di sudut dinding
Mengejar2 serangga dalam umah

Si Nana dalam kenangan~huhuhu~

p/s: Haiwan peliharaan yang tanpa akal lebih baik daripada manusia yang berakal tapi tak guna..

"Dan sesungguhnya Kami jadikan untuk isi neraka Jahanam kebanyakan dari jin dan manusia, mereka mempunyai hati, tetapi tidak dipergunakannya untuk memahami (ayat-ayat Allah) dan mereka mempunyai mata (tetapi) tidak dipergunakannya untuk melihat (tanda-tanda kekuasaan Allah), dan mereka mempunyai telinga (tetapi) tidak dipergunakannya untuk mendengar (ayat-ayat Allah). Mereka itu sebagai binatang ternak, bahkan mereka lebih sesat lagi. Mereka itulah orang-orang yang lalai."
(Surah Al-A'raf, Ayat 179)

Angel TV series [1999]

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 2:51 PM
....:::::::Masa sekolah menengah dulu start form 1 memang dah 'addicted' tengok Angel TV Series ni..Masa tu duk Hostel.kalu x silap setiap hari Selasa Jam 11 mlm memang ramai yang berkumpul depan TV, nantikan TV Series ni::::::::......

The series focuses around Angel (David Boreanaz), a vampire over two hundred years old. Angel was known as Angelus during his rampages across Europe. He was cursed with a soul, which gave him a conscience and guilt for centuries of murder and torture. He left Buffy the Vampire Slayer at the end of Season Three to move to Los Angeles in search of redemption.
He soon finds himself assisted by Allen Francis Doyle (Glenn Quinn), an Irish half-human, half-demon. Although he comes across as a ne'er-do-well hustler, he has a heroic side. He serves to pass along the cryptic visions from The Powers That Be to Angel. They are joined by Cordelia Chase (Charisma Carpenter), also a previous cast member of Buffy. Formerly a popular high school cheerleader, Cordelia starts her tenure on the show as a vapid and shallow personality, but grows over the course of the series into a hero. Cordelia acquires Doyle's visions via a shared kiss prior to Doyle's death. With the death of Doyle in the early episodes of the show's first season, another character from the Buffy series makes the jump to its spin-off. Wesley Wyndam-Pryce (Alexis Denisof) joins the team under the brave guise of "rogue demon hunter", acting as comic relief, and is initially not well accepted. Over time, Wesley grows into a leader.

In Season Two of the show, they are joined by Charles Gunn (J. August Richards), a young demon hunter who must initially adjust to working with and for a vampire. At the end of Season Two, they travel to the world Pylea, where they save Winifred "Fred" Burkle (Amy Acker), a young Texan physicist whose social skills have become stunted due to her captivity. She later grows to become more outspoken. Season Three saw the introduction of Connor (Vincent Kartheiser), the "miracle" human child of two vampires, Angel and Darla. Abducted into a Hell dimension as a baby, he is raised by Angel's enemy Daniel Holtz, and only a couple weeks after he left comes back as a teenager. Connor reluctantly comes to accept his lineage. Although introduced during Season Two, Lorne (Andy Hallett) joins the team during Season Four. An outgoing and pacifistic demon, Lorne's role is predominantly to support the team.

Season Five, the show's final season, introduces several new cast members, chief amongst them Spike (James Marsters), an old vampire ally/foe of Angel's who also starred in Buffy. In this series, Spike reluctantly fights beside Angel as their rivalry continues, now tinged with Spike existing as another vampire with a soul. One of the legendary Old Ones, Illyria (Amy Acker) starts off as an adversary of the team after taking over the body of Fred, but comes to join the team as she must learn to cope with the changed world and the new emotions she feels as a result of her taking over Fred. Finally, there is Harmony Kendall (Mercedes McNab), also a Buffy alumna, and former friend of Cordelia who was turned into a vampire. Resembling the old personality of Cordelia, Harmony is grudgingly accepted by Angel as his secretary when he takes over the Los Angeles branch of Wolfram & Hart.

[SOURCE & FURTHER READING : http://en.wikipedia.org/wiki/Angel_(TV_series) ]

(p/s : rasa nk tukar template ler...tukar 'angin'..)

Dah xde keje agaknya~[Fake magazine cover]

Aug 26, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:52 PM
Posting kali ni memang xde makna...
Dah xde keje & modal agaknya~~
Skali-skala berangan di siang hari pe salahnya..ahaks!!!
Puasa macam biasa..
Bangun sahur, berpuasa siang hari, berbuka, berterawih, tido...
Arini mendung hujan lak...maybe semalam panas terik dh kot..dh byk air bumi ni tersejat..
Blogwalking nampak ler link
"FAKE MAGAZINE COVER"
Nak try x?? CLICK SINI


Hasilnya ,,saje2 suka gelak ketawa aku try web ni...

(ni bukan anak aku...anak kpd sepupu aku)

Milosh & The Eyes [Vampire Eyes]

Aug 25, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:59 PM
Mula2 nak hebahkan jer yang "online Dragon Pet" aku yang baru Milosh (Sempena nama vampire aku dari "Vampire Name Generator") dah Level 7..ia adalah Male...

Click on the image to give Milosh a visit

Then, aku suka btol ler klu ada mata camni..Rasa macam "cool"..
Aku pernah cari kat kedai cermin mata tnya kalau diorang ada jual contact lense yg warna merah@ hitam@ala2 vampire camni...Malangnya xde...
Jadi aku berimaginasi jer ler ada mata camni..HUHU!!


Contoh warna mata yang aku edit guna Adobe Photoshop (Aku punyer versi CS3)
(Sila klik pada imej di atas untuk mengetahui 'Step by Step" mengubah warna mata..)

True Blood's Fang!! [Mr.HS Trueblood own wallpaper]

Aug 23, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:19 PM

True Blood
is an American television drama series created and produced by Alan Ball. It is loosely based on the The Southern Vampire Mysteries series of novels by Charlaine Harris. The show is broadcast on the premium cable network HBO in the United States. It is produced by HBO in association with Ball's production company, Your Face Goes Here Entertainment. It premiered on September 7, 2008.

The show's second 12-episode season premiered on June 14, 2009. On July 30, 2009, HBO confirmed that a third season of True Blood will be released in the summer of 2010.Alan Ball has said that he plans to start shooting the third season before Christmas 2009.
True Blood details the co-existence of vampires and humans in Bon Temps (meaning "good times" or "good weather" in French), a fictional small Louisiana town. The series centers on Sookie Stackhouse (Anna Paquin), a telepathic waitress at a bar, who falls in love with vampire Bill Compton (Stephen Moyer).
***********
Now Mr.Homosapiensz is addicted to TRUEBLOOD
Currently watching TRUEBLOOD Season 1 Online..
(but still torrent download for all episodes
Worthy to watch again & again)

Speciel Edition of Mr.Homosapiensz's Wallpaper
TRUEBLOOD edition

TRUEBLOOD edition
By Mr.Homosapiensz

Plus, i already had my VAMPIRE name!
Milosh Crowley
Known in some parts of the world as:
Tiger of The Vile
The Great Archives Record:
Vile, foul, filthy and greedy: this creature knows nothing of light.

...::::::Get ur vampire name here::::....
CLICK


Petang Sebelum Ramadhan 1430H/2009 [with Video]

Aug 22, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:39 AM
"Petang megang"??? Apakah itu??
Menurut Cikgu Bahasa Kita, Cikgu Sofi..."petang megang" adalah istilah untuk merujuk petang sehari sebelum ramadhan..Di mana makan beramai2 bersama teman, kawan2 atau keluarga...
Macam untuk meraikan siang terakhir untuk makan sebelum puasa yang menahan lapar dan dahaga di siang hari.

Walaupun aku x pernah dengar perkataan tu, Tapi aku tetap nk meraikan kedatangan ramadhan ni....Petang tadi aku ajak Joe gi "petang megang" di KFC...HEHHEHE!!!

On da way nak ke bandar tu, Perkara yg paling benci, meluat untuk tengok...
MAT REMPIT yg !@#$%^&*()(*&^%$#@!@#$%^&*(*&^%$#@#$%^&*......

Aku pun snap ler pic..
Kalau polis tengok ni leh cam btol2 no.plat moto2 diorang....
Minah rempit tu pun peluk mamat tu kalah kembar siam...
!@#$%^&*( betol!!!

Tak faham btol ler diorg ni..dah ler petang jumaat, petang sebelum ramadhan lak...
Memang x reti adab betol...!@#$%^&!!
ishhkkk!! berpuasa kah diorang? solat ke diorang??

Memang sejak dua menjak ni..Mat Rempit makin berleluasa di Terengganu...
Diorang siap berbaris panjang tepi jalan tu...
Mengganggu ketenteraman awam btol...aku agak setiap pengguna jalan raya tu mendoakan KECELAKAAN mereka...aminnn!!
Budak2 naik basikal pun turut tengok...Kalau adik laki aku tgk, memang aku sebat dah!!

!@#$%^&*(^%$#

...::::VIDEOBLOG Mr.Homosapiensz:::....


MrHomosapiensz terfikir nk wat VIDEOBLOG lak...

Ok..Lepas marah jap...hehe!!
Sampai ler kitorang kat KFC berhampiran stesen bas MBKT..
Ramai yang beratur..Aku dengan bangganya beratur sama dengan memakai t-shirt ANGEL WINGS hasil design aku sendiri,,HEHHE!


Garden Salad + Mirinda Orange ...::Untuk Mr.Homosapiensz:::..
Shrimp stix + air sirap ...:::::Untuk Jo:::....
Suka gak ngan Salad tu..Yummy!!
Shrimp tu pn nampak ori..xde dicampur dengan tepung ker apa ker..

Yeappp!!! Mr.Homosapiensz was satisfied~

SELAMAT MENYAMBUT BULAN KEMERDEKAAN KE-52
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK 1430H/2009



Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 1430H [e-Card]

Aug 21, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:19 PM
Ramadhan E-Card untuk semua pembaca/pelawat~

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak 1430H
Semoga Ramadhan kali ni membawa lebih banyak kegembiraan dan lebih bermakna..

Raihan
Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua


p/s : Kalau sudi, terimalan ramadhan e-Card daripada Mr.Homosapiensz ni...

AKU hanya gelak baca keBODOHan DIA ni...

Aug 20, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 8:44 PM
Bila aku cek Blog aku pada malam yg sungguh sepi ni...
Terpandang ler CBOX aku....ada sesuatu yang menarik!!!
Pastu aku hanya senyum dan gelak jer membaca komen dalam CBOX ni...

Nampak jelas kan....so, xyah nk re-type..

"Buangs masa main binatang bodoh ni"???
Nama binatang ni bukan "BODOH"..ia adalah Pill Millipede..(Tu pun ko terlalu "BIJAK" untuk tau nama binatang ni...)
Aku bukan mengadap 24-7 ngan binatang ni..SENGAL!!!

"Haha..mane ko belajar stayed up..hhahaha..stoooopids."
Perlu ke stay up kena belajar...lain r macam ko yg terlalu BODOH sampai kena ajar....

Aku agak EXCITED nak reply komen DIA ni...sebab tu aku wat posting ni....
Sebab per??
Cozz secara terang-terangan DIA menunjukkan keBODOHan dan AKAL-PENDEK beliau...HAHHAHAHHA!!

P/S : Kepada 'namerz' yang SENGAL..sila lah berbangga coz aku DEDICATE posting kerana keBODOHan ko...So,, berbanggalah kerana keBODOHan ko sendiri, ko dapat jadi 'MODAL' dalam posting aku...Lagipun aku memang nk cari modal utk update blog ni...

Ever seen this bug?? Its my PET!!

Aug 19, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:41 PM

Once upon a time, where the place have so much Duku trees with the golden-colour hang on between the leaves..There were a family and a Hero called Mr.Homosapiensz. The family members were gathering to pluck the golden-colour sweet fruit called DUKU..huahahah!!

The fathers, the sisters (sisters? girls? climb the tree? well, thats the story begin..) and the lil' brother...a Hero do not rush..waiting to climb other tree..
Suddenly the sister said,
"Jangan ler wat roadblock atas pokok ni...orang nk naik gok...!!".

The Hero climbs the other tree..gathering the treasure of the nature...
Mission accomplished!!
a few bucket of golden-color sweet fruit, Duku and Salak too...

"Papa, camne nk cari 'penangotte' erk..", the lil' bro suddenly spoken..

(penanggotte is a local name of a species of millipede....
"Kak Intan, jom gi cari penanggotte..."

Then the sisters (my 2 lil' sisters) and my lil' bro..of coz the Hero and his Joe Buddy too...
Begin the adventure in the bushes near the rubber trees..

"Yeaa!!! jupe sekorrr!!!". yell one of my lil' sis happilly...The other go rush to see the 'catch'
..
Yeap! this is is...penanggotte @ Pill millipede
(i stayed up late nite to find this common name..hhuhu)

Lil' Bro : Papa, kita bela r penanggotte ni erk...
Papa : Kalu nak bela, kena tau le cara hidup ye camne, cara pemakanan dia..
The Hero, Mr.HS : Syafik, kita bawak balik umah jer..kalu puas kita lepas belakang umah..
Papa & Mama just give a sweet smile to their children that never have seen those bug..
(owh...my lil' sis found TWO..so, we decide to keep this bug as our pet..)


So, i just clean up the aquarium that used to keep our hamsters
(Mourning for a while~~the wild cats manage to make our hamsters as their exotic dinner..huhu!)
I just put some weed, old log with some weed on it and an unexpected guess!!!

The unexpected guess...
While i was prepared to place this old log in the aquarium, i saw this lil' thing
(at that time she still a caterpillar, hanging with a small thread attached to the log..)

Can't wait to see she spread her beautifull wings~


Still read bout those lil' guys...
Some of the info i read..these bugs able to live 'bout 11 Years!!
It take 3 Years to archieve maturity from the juvenile..
They eat any decay plants or insects


You can see the track of its munch..
and its poo-poo after the meal..


Pill Millipede on my hand~


Other species of Pill Millipedes
(The images were obtain from the web)
They are SO CUTEE!!!

The Video to show its movement (41 Sec.)


P/S : in my way to search some info of this "pinagote a.k.a Pill Millipede, i found that, there are some people who adopt this Pill millipede and other species millipede as a pet...This millipede also consider as "exotic"..The price is about RM16 (either a pair or one..)

Mandi Pantai sebelum Puasa

Aug 18, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:05 PM
14 Ogos 2009
Tak lama lagi dah nak pose..nnti masa pose xleh nk mandi pantai..lagi pun sepanjang bulan pose sofi dah keje lain..xleh nk berbuka sama2....

Sebelum tu, aku amik le kesempatan untuk mandi pantai...ingaat nk ajak family tp diorang ada keje nk g amik adik aku....so, aku ajak le adik lelaki tunggal aku ni...

Dia yang paling excited skali...HEHHEH!

On da way nk gi amik sofi...

Budak yang paling excited!!
(Adik laki tunggal aku~)





Suasana petang yang meriah dengan keluarga dan kanak2~

p/s : my feveret beach in Terengganu shore..pasirnya yang lembut, suasana yg menarik, air yang cetek

Jom Streamyx!!

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:11 AM
Tanggal 18 Ogos 2009
tut..tuttt....tuuuutttttttttt......
(Dalam Kul 8 lebih pagi...)
Caller#1 : Hello~ Ni rumah encik abdullah ker?
Mr.HS : Hello~ Ya saya~
Caller#1 : Saya nak datang pasang streamyx ni~ kat mana umah erk?
Mr.HS : Datang r~ umah kat .....()!@#$%^&*()
Caller#1 : OK..dalam kul 12 saya datang
(HABOOOOOYAHHHHH!!!! HUAHAHHAHH!!!....motif ketawa camtu?? hehhe..)

Dalam Kul 10 pg..
Mama : Mal..!! Mal!!! Ni orang stremyx mari ni...
Mr.HS : (awal lak plak orang ni mari..kata kul12....padahal bangun awal dah...)

Aku pun turun ler dengan keadaan mamai..tengok jer dia pasang modem WIRELESS tu...

Dah siap pasang, try wireless...SUCCEED!


Ingatkan Papa amik pakej untuk staff kerajaan~rupanya pakej biasa jer..
Package Combo 1
Speed 384 Kbps
RM 60 Sebulan


Wireless pun dah setting password..
So, xde sape leh guna wireless ni melainkan aku sorang jer...hehe
OK ler pakej ni ..Jimat
Kalu guna celcom broadband pun wat tension dan menguji kesabaran btol...
kat kampung ni xde line 3G untuk broadband, guna line GPRS jer..huhu

JOM STREAMYX~!!!!

P/S : kalu nk beli broadband tu pasti kan ada line 3G di kawasan anda,...otherwise, hanya guna line GPRS jer...

Mistic [Online Pet Dragon]

Aug 17, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:45 PM
Online pet quite interesting..especially when u have no idea what u want to surf internet for..
Here i am~
my online pet dragon

Baby Stage [Mistic]
Level 0-14 (i guess)

Child Stage [Mistic]
Level 15 - 24

Teenager Stage [Mistic]
Level 25

Now already Level 27..When reach Level 30, i can adopt another online pet to guard my blog
Please havva' visit on my Dragon Webpage by clicking the URL


Pesta Terengganu [Taman Eksotik]

Aug 15, 2009 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 10:29 PM
Kisah ni Selasa yang lepas..11/08/09..
Dah banyak kali aku try nk upload pic..klu x upload, xde feel nk update blog....huhu...

Petang tu Mama ajak kuar jalan2 coz asyik berkurung jer kat umah...kete ada, aku lak x reti drive....so, kena la ajak Jo tu sebagai 'pemandu'..hehhe....
Destinasi kali ni ke Pesta Terengganu yang bermula 30 Julai-15 Ogos bertempat di Terengganu Equestrian Resort (TER), Kuala Ibai, Kuala Terengganu...

Macam biasa ada mini funfair, Gerai & Taman haiwan eksotik ...Adik aku (Syafiq) beria-ria ajak masuk dalam..Mama lak x nak masuk...so, aku, joe & syafiq je masuk dalam...ada pelbagai haiwan..tp x banyak sgt pun..

Ular eksotik


Monyet pe ntah....comel jer diorang tido...ahaks!!


Burung2



Pernyamaran manusia dan burung hantu..hahhaa!!