7 Jam berada di Bandar K.Terengganu

Jan 10, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:35 AM
Pagi ni aku bangun awal dari biasa..bukan kerana "alarm clock" tapi "biological clock" aku dah 'mind set' untuk bangun awal coz nak menemankan Mr.C1over settle urusan beliau....
macam biasa habit aku selepas je bangun tido ialah :- online jap sambil baring mengiring atas katil...(laptop ni aku letak tepi katil jer & on sepanjang malam..)

Dalam jam kul10:20Pg aku dah siap semuanya..mandi, breakfast sambil menunggu Mr.C1over x datang2 lg..janji kul 10..aisshhh!!! Dalam jam 10:55Pg aku SMS beliau....huhu...on the way katanya....

dalam 11:30 PG kami dah berada di kawasan bandar...settle urusan dia & urusan aku....Nak servis c1over (kete dier..) katanya...huhuhu..

nak tunggu servis tu agak lama & kebosanan, so. kami drive-thru je ler kat McD tepi Mydin Mall tu...

1 Prosperity Meal Daging+1 Prosperity Meal Ayam + 2 Apple Pies + 2 Large Coke
(McValue Lunch)

Kami makan jer dalam kat tempat servis tu sambil tengok2 tv yg tak berapa menarik...
Belek2 majalah lak majalah Wanita, Anjung Seri....huhu...
(belek ler Anjung Seri tengok design2 interior design tu..nice gak...bila la nak ada rumah sendiri erk...ada satu tu dia wat wall-sticker design..cool! nampak lebih 'live' permandangan dalam umah...)

Sebelum balik singgah minum jap sambil borak2..Dalam jam 05:30-06:30PTG...
Sedikit demi sedikit muncul ler mat-mat rempit menguasai jalan....
maca biasa seperti telah aku post pasal mat rempit terengganu ni...

mereka beratur di sepanjang tepi jalan menyaksikan perlumbaan haram yanng mengganggu ketenteraman awam...Paling sedih..kanak-kanak pun turut menonton dengan penuh minatnya..

p/s : minah2 rempit MELAYU terengganu pun dah makin berani memakai skirt!! skirt paras peha lak tu...

Aku sentiasa menDOAkan & menbayangkan mereka dilenyek dengan penggilis@klu diorang jatuh tengah jalan biar semua kenderaan langgar sampai hancur!@aku sabotaj jalan tu letak batu2 biar masa diorang rempit sampai terbabas@aku nak BOM/machinegun diorang tanpa belas kasihan!!..

Aku makin was-was dengan pihak polis/berkuasa..roadblock dilakukan pada waktu yang tidak sesuai (contoh : semasa orang balik keje...). padahal, kes rempit ni memang dah lama..aku percaya polis mempunyai detektif, mata-mata yang melaporkan kes-kes...takkan acara mat rempit yg besar-besaran ni pihak polis/berkuasa terlepas pandang??

Mentari terbenam menimbulkan perasaan sayu...
Ibaratkan seluruh permasalahan terbenam bersama cahaya petang..
Menantinya si Rembulan membelai malam dengan cahaya kelembutan..
Cahaya terik mentari kini suram di sebalik rembulan...