Sedozen MOVIES@HS [2009/2010]_Top#1 : AVATAR!

Jan 7, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:15 PM
Dalam masa lebih kurang sebulan sebelum 2010 dan selepas 2009...Dengan perasaan yang membosankan terus aku men'download' movies menggunakan TORRENT..

Top#1 : AVATAR (5 STAR)
BEST AMONG THE BEST
~Cite yang femes dengan graphic,fantasy yg tinggi, lakonan yang mengkagumkan~
Paling aku suka ialah keadaan Hutan diorang cipta yang sangat cantik...Jika anda semua perasan (atau aku perasan), Hutan diorang seperti keadaan bawah laut (underwater)...

Perbandingan Hutan dalam AVATAR dengan hidupan bawah laut (Christmas Tree Worm & Sea Anemone)

Lebih kurang jer kan...ada di antara hidupan bawah laut juga "glow in the dark" a.k.a fluorescent

Top#2: Vantage Point (2008) (5 STAR)
The BEST REAL LIFE MOVIE EVER!! Cite ni memang mengkagumkan dari mula hingga lah habis citer..Citer pasal pembunuhan president USA dari sudut beberapa watak dalam situasi yang sama...Jadi cite sentiasa berulang tp watak yang lain tapi antara watak2 tu ada kaitan antara satu sama lain.....u won't regret!!

Top#3 : 9 (2009) (5 STAR)

BEST ANIMATION! Citer tentang penciptaan robot yg bijak yg sepatutnya diguna masa perang tp mengkhianati manusia sndiri...Manusia semua mati cz diracun/dibunuh oleh robot..tinggal ler robot kecik ciptaan saintis yang 'transfer' jiwa dia masuk dalam robot-9

Top#4 : Raging Phoenix (4 STAR)
Cite pasal sindiket penculikkan wanita untuk dijadikan eksperimen dalam menghasilkan ubat...Wanita2 ni diculik tanpa sedar walaupun tempat awam..ada yg mati/ada kna kurung...sorang awek yg terselamat ni masuk group laki yg kehilangan awek utk balas dendam...Watak utama & penjahat utama pn pompuan....

Top#5 : Watchmen (4 STAR)
Cite ni agak mengarut tapi lama2 bleh r layan pasal superheroes...Ada sorang superheroes tu wat rancangan x baik tapi dengan niat yang baik untuk menyatukan negara2 daripada berperang dunia ke-3 (kot..)

Top#6 : Night at the Muzium : Battle of the Smithsonian (4 STAR)
Sequel dari "Night at the Muzium 1"...kali ni pasal kebangkitan, keinginan utk menguasaan oleh kerabat firaun...layan jer walaupn mengarut...

Top#7 : Zombieland (4STAR)
Cite zombie ni x fhm sgt penyebab manusia jadi zombie...cite ni fokus lebih kepada 'zombie-hunting' @ 'survival on zombieland' @ JOM BUNUH ZOMBIE RAMAI2!!

Top#8 : Bedtime Stories (2008) (4 STAR)
Cite fantasy mamat yg cite ke anak sedaranya jadi kenyataan dalam bentuk real-life...Bukan jadi real fantasy tu tp berkaitan maksud yang sama ler...

Top#9 : Setem (Melayu) (4 STAR)
Kisah perebutan setem bernilai USD 4 juta..satu je setem ni dalam dunia berusia 100thn lebih...pencuri yg nak mencuri setem ni demi kebahagian masing tp ada gak coz ketamakan harta....so, hepi ending...

Top#1o : Senario Episod 2 : Beach Boys (4 STAR)
Cite senario lagi kali ni pasal geng senario bercuti kat pulau pastu kejar2 ngn pengedar dadah...Normal ler senario klu lawak2 tu...yg x normal r klu x lawak..dah nama kumpulan pelawak no.1 M'sia kn...

Top#11 : Spider-Plant Man (3STAR)
Cite 'parody' spiderman yang di lakonkan oleh Mr.BEAN sbg SPIDER PLANT MAN!! Mr.Bean di gigit oleh tumbuhan jadi ler spider plant man...watak yg x brapa jahat dalam ni ialat Batman yg dah tua....Cite ni kejap jer dalam 15-20 minit..

Top#12 : Stan Helsing (3STAR)
Dari producer Scary Movie...Stan Helsing gak 'parody' movie dari cite2 seram yang lain....


Next on List
Alvin and the Chipmunks : The Squekquel