Windows XP Transformasi ke Vista / Se7en...!

Jan 13, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:00 PM
Dalam nak men"mantap-letop"kan Windows XP aku ni...
Dengan tanpa arah tuju terus GOOGLE & YouTube :
"windows vista & windows se7en features for XP"

Terjupe satu video dari YouTube tentang ni & jumpa ler 'transformation application' yang sangat cool!!

1st : Madotate Application

Madotate ni berfungsi untuk 'minimize' window/folder yang kita buka jadi 90 darjah macam dalam gambar tu....Tapi dengan syarat window/folder tu tidak boleh 'maximize'....
(aku cuma cuba je application ni kerana application ni tak ON bila computer start..Lagipun aku guna rocketdock jer...untuk minimize dan jimat space kat taskbar aku....)
Madotate DOWNLOAD

2nd : YODM 3D

yodm 3d ni aku sangat suka!
kerana aku boleh 'rotate desktop' aku kepada 4 ruang desktop! jadi aku mempunyai 4 desktop ler konon2 aku ni ada 4 orang bini..hehe...
So, dengan adil dan saksamanya aku leh buka banyak2 window/application dalam 4 desktop....jadi boleh tukar2 desktop bila nk buat keje @ buka window yg banyak....


Persoalan : Kalau guna Windows XP tapi nak transform jadi macam Windows Vista & Windows Se7en...Kenapa tidak tukar terus guna windows tu??
Jawapan : Aku lebih guna Windows XP kerana lebih simple, lagipun aku punya 'requirement' untuk upgrade ke Vista tu (ngam-ngam jer..kan jadi lambat ler hang ler.. lak....)..Kalau nak tukar ke Se7en lagi ler tidak layak (kerana tidak cuku ciri-ciri minimum ...huhu)