Our New Teddy Bear Hamsters

Jul 26, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 1:06 AM

Tak pasti la bila masa 'cuties' ni ada dalam umah aku...tetiba je nampak 'cage' hamster..Pastu nampak lak adik, mama, abang aku berkumpul dekat 'cage' tu..
TADAA!! Our new family members!!
(Male & Female)


Kesian kat hamster Teddy Bear a.k.a Long Haired (Angora) Hamster ni coz di kacau oleh aku untuk amik gambar2 ni.
(masih tiada nama dalam 'surat beranak' lagi....)


Hamster ni kan kategori 'rodent' so, biasanya diorang aktif pada waktu petang /malam....Since aku kacau waktu tido diorang...aktif kejap...yang bersaiz besar, fluffy, manja ni adalah Jantan/Male...Yang Betina/female bersaiz kecik skit, agak garang, dan suka berbunyi (sound normal to female???)


Susah btol nak tangkap gambar 'cutie' ni...Nasib la ko 'fluffy'..

Longhaired Golden (Angora) Hamster
Mesocricetus auratus
Photo © Animal-World: Courtesy David Brough

p/s: dah tau nama leh la google untuk info yang lebih.....