Fogging coz Kes Denggi

Nov 15, 2010 - ♛Posted by : Mr.Ix at 9:46 PM
Pic pada 4 Nov 2010, out-of-date btol aku update blog ni, tapi cite sentiasa HOT FROM FINGERTIPS!
Kat kampung aku baru kedengaran KES DENGGI. Menurut Mama, ada la 1,2 orang yang masuk Hospital coz KES DENGGI kat kampung ni. Masa ni lah Pejabat Kesihatan mula amik perhatian.
FOGGING! 

3,4,5 Kali gak diorang fogging kawasan rumah aku, coz budak yang kena denggi tu di kawasan kejiranan kampung gak. Jiran ialah 40 buah rumah di sekitar.

Memang nampak Spooky btol ngan Fogging ni, memang tak dapat lari mana dah, terperangkap dalam kabus (leh jadi idea MONOLOG ni....hahha!)

Pape pun, walaupun tiada KES DENGGI berlaku di kawasan anda, TETAPLAH KENA BERSIHKAN KAWASAN PERSEKITARAN supaya bebas daripada serangga seperti nyamuk dan haiwan yang mungkin memudaratkan serta mengganggu ketenteraman hidup anda.

p/s: Pokok bungan kertas tu la yang aku panjat sampai naik atas bumbung potong sampai calar-balar skali coz nak elakkan tersangkut ngan wayar elektrik.