[Solved] Semua Program 'open with' Window Media Center

Dec 19, 2010 - ♛Posted by : Mr.Ix at 7:02 PM
Tadi sepupu aku datang mintak tolong tengok-tengokkan laptop dia...
Masalahnya ialah, kebanyakkan shortcut+open with di laptop bertukar kepada Window Media Center.



Jadi Aku pun memang la tak tau nak setel problem ni dan teruslah menggunakan khidmat En.Google...
Try & Error maka setel lah jugak....
Penyelesaian : 
Klik je link forum ni ada bgtau pasal penyelesaiannya...hehhehe....

1# Kenalpasti dan Download extension software yang mengalami masalah "open with Window Media Center" (download dalam bentuk *.zip)
2# Extract file yang di download dan hasilnya : keluar file bentuk *.reg
3# Right klik kan file *.reg tersebut dan Klik Merge > Yes > Yes > OK
4# Restart