Si Contest Cik IntaNurulFateha

Jan 28, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:23 PM
* aku tau aku slalu jer wat last minit, tp dengan niat menyokong industri blog ni..tetap ler aku masuk contest cik intanurulfateha yg sweet ni....
WARNING!!
dah berpunyer tu!!

(alahaiii..sweetnye nama contest dier...macam tuan dier gak.....macam nama 'pets' lak..Si Comel, Si Nana, Si Nini, Si Cici, Si Cocot, Si Cecet, Si Noni, Si Bucuk.....)
Tarikh Tutup : 31 januari 2010

Simple je contestnyer tapi hadiahnya ialah 1 YEAR FREE DOMAIN...!!!
(Nak wat website sendiri ler.....)

Pic yang di pertaruhkan dalam contest Cik Intanurulfateha ni ialah :
Tadaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!

10 Ogos 2008...Masa ni just wat 'leisure dive' jer...(selaman suka-suka) menemani coursemate aku untuk amik sampel "COT / Crown Of Thorns" @ dalam bahasa melayunya yang di translate...ermmm....ntah ler apa di panggil dalam BM..tapi sejenis tapak sulaiman yang makan batu karang....
Masa ni aku prasan yang coursemate aku amik gambar cuma..control macho jer...hehhe

Aku suka pic ni coz 'natural'..poss yang tak di rancang....tapi hasilnya...not bad...
Haaa!! dah ada idea untuk tajuk pic ni...

"Mencari Harapan"
(ngam x ngan pic tu...)


p/s : yang ayat leh blink-blink, strike, ngan underline tu saya belajar dalam Blog Cik Intanurulfateha ler....

Perpustakaan Awam Negeri Terengganu

Jan 27, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 7:42 PM
...::::Selamat Datang ke Perpustakaan Awam Negeri Terengganu::::.....

hehe! apa le aku wat kat perpustaan ni...rajin bebenor aku nak gi perpustakaan...
Alang-alang selesaikan beberapa hal di bandar, kami singgah ler ke Perpustakaan Awam Negeri Terengganu ni....Kalau lalu tu selalu ler...tapi kalau masuk dalam ntah bila kali terakhir aku masuk..Tahun lepas? 2 tahun lepas? masa sekolah menengah? haha!!



Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu (PPAT) merupakan sebuah Badan Berkanun Negeri, ia telah ditubuhkan di bawah Enakmen Perbadanan Perpustakaan Awam Terengganu Bil.7 Tahun 1974 dan telah diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri Terengganu pada 6 Julai 1974.


Tetiba jer datang ilham untuk wat kad perpustakaan awam ni...
Mudah.Cepat.Murah
Dalam masa kurang 10 minit jer dengan bayaran keahlian RM2, kad keahlian perpustakaan pun dah siap untuk tempoh sah selama 3 Tahun.


Suasana dalam sekitar lobi perpustakaan awam terengganu...
Perpustakaan Awam Terengganu kalau tak silap saya merupakan perpustakaan terbesar di Terengganu.

Kuih ke? Dessert...?

Jan 23, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:35 PM
Ni nak panggil dalam klasifikasi per erk? kuih ker? Kira 'dessert' ler .....
'Dessert' ni di kenali sebagai LOCONG....
(menurut mama aku..coz aku tak tau pun pe namanya sebenarnya...)

LOCONG ni merupakan sejenis pencuci mulut yang sangat manis, orang terengganu kan manis2..., dimakan bersama santan/susu cair...
Isinya terdiri daripada buah nangka yang di potong memanjang (2,3 kerat jer), buah kabung, yang lembik2 macam cendol tapi kenyal & besar skit....(macam dalam ABC tu)
Biasanya klu aku makan benda ni mesti tersedia bersama segelas air masak coz 'TOO SWEET! hihi...


p/s : klu kuih muih yang manis2 ni biasanya dari Kelantan/Terengganu kan...agaknya...coz biasa makan kuih dari kelantan manis2 jer....orang terengganu pun manis2 gak..he

1st time makan Buah Nona (Annona reticulata)

Jan 22, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:27 PM
Pernah dengar Buah Nona x?
Nama saintifik : Annona reticulata (bagi buah ni)
~~Buah Nona juga ada pelbagai jenis...jadi mungkin rupa lain mengikut pohon, tempat & individu~~
Aku macam pernah dengar/terbaca mana-mana tapi ntah ler camne rupanya...
Pastu mama bagitau ada orang bagi Buah Nona ni...Cuba ler rasa....

Ini lah rupa Buah Nona ni....
Buah Nona ni dah masak ranum sangat dah...sebab tu nampak cam buruk jer....

Isinya pula berulas-ulas..ada banyak biji-biji kecik warna hitam macam biji buah ciku...
Amik jer ngan sudu, lepas tu 'mamam' ler...
AWAS! jangan tertelan biji lak....!
Rasa Buah Nona ni macam Buah Durian Belanda + Ciku..(tapi lebih kepada durian belanda)

ni 1st time aku makan buah ni..agak sedap di mamam....

Pokok Buah Nona
[Google]


Artikel mengenai Buah Nona
[google]

Saya demam selsema cikgu!

Jan 21, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 2:15 AM
Tetiba jer teringat budak2 dulu...iklan 'scott's emulsion' kot....haha
"Dia tak datang cikgu",
"dia selsema cikgu...",
"Tinggal saya sorang je cikgu.."

Bangun jer pagi ni tekak rasa kering jer tapi dah tak sakit dah macam hari sebelumnya...Badan lak panas jer...rasa demam jer ni....
Lepas je mandi siap2 semua, cari panadol takde lak..Gi ler kedai beli panadol soluble+packet tu...
Lepas breakfast terus minum air panadol soluble, rasa kurang skit panasnya..Lepas tu petangnya rasa panas balik + dengan selsema....huhu..

Malam tadi dalam jam 8.30 mlm aku tertido berselimut....badan panas tapi sejuk...Tersedar dengan rancangan "Bang Bang Boom"..so aku agak baru dalam kul 10 mlm lebih...Rasa cam lama jer tido....

Then amik syarat makan jap untuk makan panadol soluble tu...Lembabkan tuala untuk kurangkan suhu leher ni...Pastu sepupu umur 6 tahun tnya "Abang mal kena per tu kat leher?" (sambil tanya berulang2 coz xde yg respon pun..haha..Dah aku balut leher cam orang exciden jer...hehe)

Sekarang dah kul2:15AM...ntah kul brapa ler aku dapat tido malam ni...Dah start peluh2 skit ni dah ok kot...


p/s : kredit to kawan fb yg layan status fb aku....yg paling banyak utk personal status aku dlm fb....terharu2...sob~sob~sob~ sambil sedut hingus....huhu


Updated! Sekarang dah jam 07:32AM..aku tak rasa ngantuk lagi..baru je lepas breakfast 2telur separuh masak+2keping roti+segelas milo+2 biji panadol...pasni slow mematikan diri ke alam mimpi....

Free Portfolio Photoshoot Contest

Jan 20, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:26 AM
"Do you love castings, events and photoshoots? Register with us today and you may have the chance to pursue your dreams. At Annah Talent, we make your dreams come true (^,^)"

ANNAH TALENT
(click for more info)

Annah Talent is created to search for new & existing models and talents to widen up their skills and experiences in modelling, acting, events and other talent industries too! At Annah Talent, you will have the chance to be one of the top models and talents for commercal jobs locally and internationally.
WHO ARE WE SEARCHING FOR?
..:::1.tall:::..:::2.short:::....:::3.skinny size:::....:::4.full size:::....:::5.young group - kids, teenagers:::....:::6.mature group:::....:::7.bertudung:::....:::8.non bertudung:::....:::9.male:::....:::10.female:::...

Tyson Ballou
(D&G Fragrance Anthology)

When i saw TV Commercial 'bout D&G Fragrance. I saw a model with a sharp eyes like an eagle deeply staring arrogantly, proudly & full of ego to all audiences/people to show the world and definitely commercialize the characteristics of the products as well which always caught my attention..Just with a stare, people will know what i feel, my characteristics, mysterious but ego & arrogant.

Website: www.dolcegabbana.com

Top 5 Men's Icon : Ranking#3
PROFIL
Birth Date: November 14, 1976
Country of origin: United States
Starting his modeling career at the young age of
15 with modeling agency, Page Parkes.
Campaigns :
Fashion! Dallas__J.C. Penney__Foley's__Jil Sanders__DKNYHugo Boss Sport,__Byblos, Moschino__Emporio Armani__Exte Acht__Samsonite__Perry Ellis__BCBG__Valentino Roma__Emporio Armani Fragrance__L'uomo, Vogue__Jalouse__The Face__Harper's Bazaar__Arena Homme Plus__Visionaire__Numero__W.

[Source : http://models.com/models/Tyson-Ballou]


- Saya mendapat tahu contest ini dari Annah Talent sendiri yang Blogwalking my blog ;-)
- Check out Annah Talent blogspot now!

Sakit Tekak....!

Jan 19, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:31 PM
Masa bangun awal2 pagi tadi kan....dengan separuh sedarnya aku rasa tekak aku rasa cam kering jer....Rasa sakit je bila nk telan 'saliva' air liur

Biasanya klu sakit tekak tetiba lepas bangun tido ni disusuli dengan demam...
Sekarang ok jer..cuma.....(xtau nk ekspresikan camne...)
Cuma rasa malas, x bermaya jer....tapi larat lagi...
takde batuk-batuk, takde selsema, nak kata demam pun xde.normal je suhu badan....cuma rasa 'discomfort'...sakit tak le sakit sangat..cuma rasa lain bila nk menelan 'saliva'/minuman

Tadi dah 'gargle' dengan air garam...kejap kurang skit, kejap tidak....

p/s : i'm not good at mood expression...it does not mean that i'm feelingless...no feeling....huhu

Windows XP Transformasi ke Vista / Se7en...!

Jan 13, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:00 PM
Dalam nak men"mantap-letop"kan Windows XP aku ni...
Dengan tanpa arah tuju terus GOOGLE & YouTube :
"windows vista & windows se7en features for XP"

Terjupe satu video dari YouTube tentang ni & jumpa ler 'transformation application' yang sangat cool!!

1st : Madotate Application

Madotate ni berfungsi untuk 'minimize' window/folder yang kita buka jadi 90 darjah macam dalam gambar tu....Tapi dengan syarat window/folder tu tidak boleh 'maximize'....
(aku cuma cuba je application ni kerana application ni tak ON bila computer start..Lagipun aku guna rocketdock jer...untuk minimize dan jimat space kat taskbar aku....)
Madotate DOWNLOAD

2nd : YODM 3D

yodm 3d ni aku sangat suka!
kerana aku boleh 'rotate desktop' aku kepada 4 ruang desktop! jadi aku mempunyai 4 desktop ler konon2 aku ni ada 4 orang bini..hehe...
So, dengan adil dan saksamanya aku leh buka banyak2 window/application dalam 4 desktop....jadi boleh tukar2 desktop bila nk buat keje @ buka window yg banyak....


Persoalan : Kalau guna Windows XP tapi nak transform jadi macam Windows Vista & Windows Se7en...Kenapa tidak tukar terus guna windows tu??
Jawapan : Aku lebih guna Windows XP kerana lebih simple, lagipun aku punya 'requirement' untuk upgrade ke Vista tu (ngam-ngam jer..kan jadi lambat ler hang ler.. lak....)..Kalau nak tukar ke Se7en lagi ler tidak layak (kerana tidak cuku ciri-ciri minimum ...huhu)

7 Jam berada di Bandar K.Terengganu

Jan 10, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:35 AM
Pagi ni aku bangun awal dari biasa..bukan kerana "alarm clock" tapi "biological clock" aku dah 'mind set' untuk bangun awal coz nak menemankan Mr.C1over settle urusan beliau....
macam biasa habit aku selepas je bangun tido ialah :- online jap sambil baring mengiring atas katil...(laptop ni aku letak tepi katil jer & on sepanjang malam..)

Dalam jam kul10:20Pg aku dah siap semuanya..mandi, breakfast sambil menunggu Mr.C1over x datang2 lg..janji kul 10..aisshhh!!! Dalam jam 10:55Pg aku SMS beliau....huhu...on the way katanya....

dalam 11:30 PG kami dah berada di kawasan bandar...settle urusan dia & urusan aku....Nak servis c1over (kete dier..) katanya...huhuhu..

nak tunggu servis tu agak lama & kebosanan, so. kami drive-thru je ler kat McD tepi Mydin Mall tu...

1 Prosperity Meal Daging+1 Prosperity Meal Ayam + 2 Apple Pies + 2 Large Coke
(McValue Lunch)

Kami makan jer dalam kat tempat servis tu sambil tengok2 tv yg tak berapa menarik...
Belek2 majalah lak majalah Wanita, Anjung Seri....huhu...
(belek ler Anjung Seri tengok design2 interior design tu..nice gak...bila la nak ada rumah sendiri erk...ada satu tu dia wat wall-sticker design..cool! nampak lebih 'live' permandangan dalam umah...)

Sebelum balik singgah minum jap sambil borak2..Dalam jam 05:30-06:30PTG...
Sedikit demi sedikit muncul ler mat-mat rempit menguasai jalan....
maca biasa seperti telah aku post pasal mat rempit terengganu ni...

mereka beratur di sepanjang tepi jalan menyaksikan perlumbaan haram yanng mengganggu ketenteraman awam...Paling sedih..kanak-kanak pun turut menonton dengan penuh minatnya..

p/s : minah2 rempit MELAYU terengganu pun dah makin berani memakai skirt!! skirt paras peha lak tu...

Aku sentiasa menDOAkan & menbayangkan mereka dilenyek dengan penggilis@klu diorang jatuh tengah jalan biar semua kenderaan langgar sampai hancur!@aku sabotaj jalan tu letak batu2 biar masa diorang rempit sampai terbabas@aku nak BOM/machinegun diorang tanpa belas kasihan!!..

Aku makin was-was dengan pihak polis/berkuasa..roadblock dilakukan pada waktu yang tidak sesuai (contoh : semasa orang balik keje...). padahal, kes rempit ni memang dah lama..aku percaya polis mempunyai detektif, mata-mata yang melaporkan kes-kes...takkan acara mat rempit yg besar-besaran ni pihak polis/berkuasa terlepas pandang??

Mentari terbenam menimbulkan perasaan sayu...
Ibaratkan seluruh permasalahan terbenam bersama cahaya petang..
Menantinya si Rembulan membelai malam dengan cahaya kelembutan..
Cahaya terik mentari kini suram di sebalik rembulan...

Contest Baru Pulak [Black & White]

Jan 8, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 3:33 PM
Blogger KameraXburuk menganjurkan contest lagi dan kali ni ialah....


Klik pada image utk ke Blog Penganjur
~memang 'respect' r tuan punyer blog ni..hangat btol sambutan contest2 ni...~

Black & White in Grayscale picture~

Sedozen MOVIES@HS [2009/2010]_Top#1 : AVATAR!

Jan 7, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:15 PM
Dalam masa lebih kurang sebulan sebelum 2010 dan selepas 2009...Dengan perasaan yang membosankan terus aku men'download' movies menggunakan TORRENT..

Top#1 : AVATAR (5 STAR)
BEST AMONG THE BEST
~Cite yang femes dengan graphic,fantasy yg tinggi, lakonan yang mengkagumkan~
Paling aku suka ialah keadaan Hutan diorang cipta yang sangat cantik...Jika anda semua perasan (atau aku perasan), Hutan diorang seperti keadaan bawah laut (underwater)...

Perbandingan Hutan dalam AVATAR dengan hidupan bawah laut (Christmas Tree Worm & Sea Anemone)

Lebih kurang jer kan...ada di antara hidupan bawah laut juga "glow in the dark" a.k.a fluorescent

Top#2: Vantage Point (2008) (5 STAR)
The BEST REAL LIFE MOVIE EVER!! Cite ni memang mengkagumkan dari mula hingga lah habis citer..Citer pasal pembunuhan president USA dari sudut beberapa watak dalam situasi yang sama...Jadi cite sentiasa berulang tp watak yang lain tapi antara watak2 tu ada kaitan antara satu sama lain.....u won't regret!!

Top#3 : 9 (2009) (5 STAR)

BEST ANIMATION! Citer tentang penciptaan robot yg bijak yg sepatutnya diguna masa perang tp mengkhianati manusia sndiri...Manusia semua mati cz diracun/dibunuh oleh robot..tinggal ler robot kecik ciptaan saintis yang 'transfer' jiwa dia masuk dalam robot-9

Top#4 : Raging Phoenix (4 STAR)
Cite pasal sindiket penculikkan wanita untuk dijadikan eksperimen dalam menghasilkan ubat...Wanita2 ni diculik tanpa sedar walaupun tempat awam..ada yg mati/ada kna kurung...sorang awek yg terselamat ni masuk group laki yg kehilangan awek utk balas dendam...Watak utama & penjahat utama pn pompuan....

Top#5 : Watchmen (4 STAR)
Cite ni agak mengarut tapi lama2 bleh r layan pasal superheroes...Ada sorang superheroes tu wat rancangan x baik tapi dengan niat yang baik untuk menyatukan negara2 daripada berperang dunia ke-3 (kot..)

Top#6 : Night at the Muzium : Battle of the Smithsonian (4 STAR)
Sequel dari "Night at the Muzium 1"...kali ni pasal kebangkitan, keinginan utk menguasaan oleh kerabat firaun...layan jer walaupn mengarut...

Top#7 : Zombieland (4STAR)
Cite zombie ni x fhm sgt penyebab manusia jadi zombie...cite ni fokus lebih kepada 'zombie-hunting' @ 'survival on zombieland' @ JOM BUNUH ZOMBIE RAMAI2!!

Top#8 : Bedtime Stories (2008) (4 STAR)
Cite fantasy mamat yg cite ke anak sedaranya jadi kenyataan dalam bentuk real-life...Bukan jadi real fantasy tu tp berkaitan maksud yang sama ler...

Top#9 : Setem (Melayu) (4 STAR)
Kisah perebutan setem bernilai USD 4 juta..satu je setem ni dalam dunia berusia 100thn lebih...pencuri yg nak mencuri setem ni demi kebahagian masing tp ada gak coz ketamakan harta....so, hepi ending...

Top#1o : Senario Episod 2 : Beach Boys (4 STAR)
Cite senario lagi kali ni pasal geng senario bercuti kat pulau pastu kejar2 ngn pengedar dadah...Normal ler senario klu lawak2 tu...yg x normal r klu x lawak..dah nama kumpulan pelawak no.1 M'sia kn...

Top#11 : Spider-Plant Man (3STAR)
Cite 'parody' spiderman yang di lakonkan oleh Mr.BEAN sbg SPIDER PLANT MAN!! Mr.Bean di gigit oleh tumbuhan jadi ler spider plant man...watak yg x brapa jahat dalam ni ialat Batman yg dah tua....Cite ni kejap jer dalam 15-20 minit..

Top#12 : Stan Helsing (3STAR)
Dari producer Scary Movie...Stan Helsing gak 'parody' movie dari cite2 seram yang lain....


Next on List
Alvin and the Chipmunks : The Squekquel

Last Minute Trip ke Kuantan !x!

Jan 6, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:30 PM
Skali lagi hepi new year 2010 semua
Awal tahun baru ni budak2 pn dah start bersekolah...
Aku pun secara semulajadinya mmg xde plan pape, so gi ler mengikut 'buddy' aku ni a.k.a ahmadjoe gi daftar skolah kat UiTM Dungun....

Bertolak sekitar jam 10:30 PG; 02 Jan.2010 ; Sabtu

a.k.a penumpang
(nota : a.k.a = also know as~~)
Perjalanan dari K.Terengganu ke Dungun mengambil masa lebih kurang 1 jam 50 minit..

Sementara tunggu budak daftar skolah UiTM ni untk sambung degree beliau..aku duk dalam kete jer menonton 30 Days of Nights (movie lama tp layan jer....) dalam kete guna laptop budak skolah...(dengan kepanasan & kepeluhannya...huu)

Dalam jam 4:00 PTG, dah selesai urusan budak skolah, tp malangnya nasib baiknya esoknya budak tu ada kelas kul 8 PG...takkan nk balik K.T lepas tu datang Dungun semula kan...

So, dengan lintasan hati kami berpakat ler nak stay kat umah sewa joe malam tu...
Tapi bosan ler klu asyik lepak umah je kan....PLAN yg lebih best last minit kami wat ialah :
Tengok WAYANG kat KUANTAN!!!! Yeay!

Perjalanan dari Dungun ke Kuantan di anggar 3 Jam...
(bertolak lebih kurang jam 04:30 PTG )
Perjalanan kami pun bermula..TRIP to KUANTAN!

Tak pasti lak pantai per yang kami singgah ni tapi masih dalam daerah Terengganu (Kemaman/Kerteh)

kami singgah kejap jer..sempat ler menikmati pantai (yang x tau nama ni...) berseronok...ternampak ler sepasang pengantin baru yang wat sesi fotografi kat pantai ni...nostalgic!

Datang hamba datang melata,
Datang hamba tiada hala,
Hamba bukanlah mahu bertapa,
Tapi hendak singgah sementara.


Sekitar jam 08:15 MLM setelah puas kami pusing Bandar Kuantan tu mencari2 destinasi sepatutnya, tibalah kami di East Coast Mall,Kuantan, Pahang...
Mula2 pusing2 jap dalam tu then cari kat mana ler wayang tu erk...

Jam 08:40 MLM, kami pun dah beli tiket wayang....Movie yang amat mengkagumkan ni...memang berbaloi datang ke Kuantan!! wayang start 09:25 MLM..ada 20 mnt lagi utk makan malam...(aku dah download movie avatar ni tp yg kns cetak rompak je..jd tengok lg!!)

AVATAR!! VERY IMPRESSIVE!! 6/5 Star!! haha!!

Jam 12:30 TGHMLM, kami dah menghala pulang sambil singgah di Teluk Cempedak jap...a.k.a penumpang jer..aku rasa ngantuk giler dalam jam 01:30 PG tu...jadi aku tido je sambil joe drive blk umah sewa...sampai ler hampir jam 03:00 PG...Joe lak call hosmatenyer tp x bangun2 mmg tido mati btol... x dapat ler kami masuk umah nk tido..ngantukk!! huuu...

Last skali terpaksa ler tido dalam kete jer....gi parking kat stesen minyak & tido sampai jam 06:30 PG joe cakap2 ngn hosmate dia...fuuhhh!! masuk je umah aku terus tido mati!! joe lak dah gi kelas dia....

Dalam jam 11:00 PG (03 Jan.2010) kami pun bertolak balik K.T smula....

Nota : Oleh kerana aku suka travel & pernah travel ke Johor ngan kete kancil jer....byk pengalaman yg x manis tp memorable ler...Lepas ni nk gi mana lak erk..hahha!!

New Year Gift dari Nuffnang!

Jan 5, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:28 PM
Baru je balik penat lelah dari wat keje skit ngan Papa kat umah baru ngan letih & dahaga....
Ternampak ler sepucuk surat rasmi...
Minum air dulu 1 jug lepas tu .............

dah 'cash out' dah dari akaun Nuffnang....
Boleh ler berbelanja skit...hehe...

Nanti ler go 'town' nak cek deposit...hehhe...

Trima Kasih Nuffnang untk New Year Gift ni.....

p/s : Jangan ler korang kata "pasni leh r blanja.." hahha!!...

Cuti-Cuti Terengganu : Air Terjun Sekayu

Jan 3, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 7:25 PM
[Sabtu; 26.12.2009]
Bertolak sekitar jam 11.00Pagi..
Bersama 'host' anda pada cuti krismas kali ini....Mr.Homosapiensz membawa pembaca semua dalam Segmen "Cuti-Cuti Terengganu" di
Air Terjun Sekayu


SELAMAT DATANG KE AIR TERJUN SEKAYU, KUALA BERANG, HULU TERENGGANU

Pada kali ni aku bersama sedara & family kami (papa x ikut cz ada keje..) dengan 3 buah kete bercuti sana...Tapi kami x mandi kat air terjun utama tu, kami masuk dalam Taman Pertanian (Masuk percuma...)

Kat taman pertanian ni juga terdapa tasik yg boleh menyewa kayak, ada juga tempat yg dibenarkan memancing..menurut penjaga sana..bayaran masuk RM3..dan setiap KG ikan yang dapat dicaj RM5

Makan tengahari dulu....
Seriously, bawak bekal makanan ni macam nak gi kenduri jer...

sape nk join makan?? opss.....dah masuk dalam perut aku dah...

Semasa mencari-cari tempat yang sesuai untuk berendam, abang aku terjumpa le ulat gonggok yang besar ni...1st time nampk/pegang haiwan ni..sebelum ni tengok gambar jer....

"Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati"
'stream' kat sini mmg cetek tapi airnya laju....
pusing2 kitorang cari tempat mandi yang sesuai..coz ada ler 2,3 orang x mandi lagi dr pagi tadi...hahhaha

Sambil-sambil mandi...kitorang tangkap udang celah akar-akar pokok sana...
on da way balik lak semasa pusing2 cari pintu kuar ternampak ler kandang burung unta ni...coz sebelum ni x tau lak yg kat sini ada burung unta...

Sesudah mandi, kami bakar jagung yang mmg banyak dijual di tepi-tepi jalan di sekitar jalan Kuala Berang.

Ikan patin : 4.5 KG yang ditangkap di tasik taman pertanian ni....
ikan yang dipancing oleh aku!! oleh pakcik yang jaga sana untuk pengarah tempat tu..katanya pengarah tu nk wat hidangan family dia...senang je idup orang2 pangkat besar ni..walaupun tasik tu dilarang memancing tp suka ati je dia tangkap...

Sampai umah dalam jam 8.00 mlm..dah letih & mengantuk.....