Tutorial #6 - Background Static Image

Apr 30, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:03 PM
Static Background Layout Image


STEP#1:
Buka BLOG -> LAYOUT -> EDIT HTML -> Search (Ctrl+F) for "body {" (seperti imej di bawah)


STEP#2:
COPY code (yang di 'bawah') dan PASTE tersebut di antara "Background" & "margin" (seperti dalam imej di bawah)


Background-image:url(http://img683.imageshack.us/img683/2480/sidebard.jpg);
background-repeat:no-repeat;
background-position:none;
background-attachment:Fixed;



Contoh LINK IMAGE dari GOOGLE


Highlighted MERAH = LINK untuk IMAGE
Highlighted HIJAU = LOKASI IMAGE (right/center/left)







Backgroung position : right;





Background position : left;


Background position : center;

Selepas dah PASTE code dengan posisi yang di kehendaki, PREVIEW dulu sebelum SAVE TEMPLATE


Reference : Mr.Homosapiensz's Experimental Blog


p/s: KREDIT to CIK IEMA yang terangkan TUTORIAL ni kepada Mr.Homosapiensz

Tak Sengaja Berita Buruk~ T__T

Apr 23, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 8:00 AM
Sebenarnya Berita Buruk ni di sampaikan pada Rabu, 21 April 2010 Jam 07:55:35 PM
Sedang aku meraba aceron aku, tetiba bunyi SMS Hanset S.E, Abjad2 yang di susun ringkas...

"Mal, Jo xcident td.Ni otw g HSNZ*"
(Hospital Sultanah Nur Zahirah, K.Trg)


[GOOGLE IMAGE]
Dengan tanpa perasaan aku baca dan meminta pengesahan...takkan benda buruk camni nk wat main-main kan..Nak kata April Fool dah lepas..Kalu nak wat April Fool pn memang aku benci sangat-sangat
(p/s: sesiapa yang April Fool kat aku memang aku tak percaya kat dia seumur hidup aku!! -tanda seru!-)

Jadi untuk pengetahuan kawan-kawan AhmadJoe, pembaca, silent reader, reader yang selalu kutuk-kutuk tu..(Kpd reader yang nak kutuk2 dia tu silakan la...Suit Your stupidity coz you are lack of humanity).
AhmadJoe Sihat walafiat jer..cuma berlaku sedikit kecederaan yang tak ringan tapi tak berat....Menurut X-Ray, dia kata tulang penyambung antara tulang belikat ngan tulang bahu tu patah dan mengambil masa yang lama untuk sembuh...Dan kecederan kesan geseran pada kulit jer....

p/s: Goodluck in FINAL EXAM! Kawan-kawan ni semua SAYANGKAN Joe ^__^V Get Well Soon!

p/p/s: Padan muka kena SEKEH oleh aku kerana keCUAIan anda!

Inilah SARDIN cara saya? Cara anda?!

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 6:00 AM
[Entry tertangguh di tidak di taja oleh memana produk makanan dan perikanan serta sayuran]

Inilah SARDIN cara saya! Cara anda?????

Macam iklan Maggi tak? hahhaha!! leh dah jadi duta sardin ni...body aku pn macam sardin per...haha!!

Pada hari aku masak ni ialah hari 'parent' aku tiada di rumah..So, aku masak untuk adik-adik aku jer la..aku kan ABANG MITHALI (sengaja CAPSLOCK+BOLD+COLOR).. Mama aku dah naik bas ke KL melawat anak sedaranya yang 'exciden' kecil..Balik Ahad pagi...Papa lak dah balik ke Pulau Redang coz ada keje hari selepasnya....

Ini adalah menu makanan tengahari/makan malam kami, pada mulanya aku cuma nak masak SARDIN campur ngan AYAM...Ntah camne bila aku campak-campak segala bahan mentah tersebut jadi macam kuah spagetti lak....lagipun memang aku dah beli awal-awal "Mee Vegetarian" (bukan mee spagetti tu~)...
Kononnya nak wat satu lauk tapi 2 menu..Boleh di makan bersama mee / nasi....Dah suruh adik aku tanak nasi tu..tapi tak luak lak...mee tu jer habis...



Bahan-bahan mentah yang 'basic' jer...semestinya SARDIN, sos tomato, mixed vege, ayam di potong kecil, bawang kisar



Sungguh menyelerakan..
Inilah SARDIN cara SAYA!! hehe!

Seriously, memang habis licin kuah yang aku wat coz sampai aku menjilat jari...!

Oleh kerana nasi tadi tidak luak*, so aku masak Nasi Goreng Cina jer....(Guna perencah jer coz malas nk wat secara tradisional)

luak* = Habis

Happy EARTH Day ^__^

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 12:13 AM
Referring to Google's new icon
its EARTH DAY
22 April 2010
Earth Day is turning 40 now!!

I know it a lil' bit late but it never to late for something good..is it?

Even the First Earth Day was founded by U.S in April 22, 1970...
Its still EARTH we talking about...Everyone need to contribute to preserve our EARTH like we gonna' live FOREVER!
Maybe we live in comfortably urban world...We MUST not see the NATURE as a TRADITIONAL lifestyle .We live 'symbiotically even though we are hybridization...

Symbiotically = give benefit to each others side
hybrid = two different thing that mash-up together becoming one

[source : wiki/earthday]

BeST : Menjadi Seorang "College Boy" (lagi~~)

Apr 22, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:43 PM
Sudah beberapa 'entries' aku citerkan pasal program BEST ni...(Biotechnology Entrepreneurship Special Training..)..Jadi pada hari yang di nanti-nantikan iaitu hari ni 22 April 2010...Aku berkemas bagaikan budak sekolah nak kembali ke hostel.....
Dengan menaiki moto selama lebih kurang 30 minit, tibalah di Kolej TESDEC, Marang, Terengganu (Terengganu Skills & Development Center)

Melihat muka-muka yang 'familiar' semasa 'interview' dulu, terus naik masuk ke bilik kelas untuk pengenalan & pendaftaran...Pelajar BeST hampir 30 orang (8-9 daripadanya LELAKI)
[BeST ditawarkan untuk lepasan ijazah sahaja]



Pagi itu sudah bermula sesi suai-kenal, perasmian oleh CEO TESDEC, dan pengenalan mengenai BIOTECH oleh penceramah, Dr.Nall Ph.D (Perempuan) dan Miss Fara dengan bantuan Staff TESDEC & BIOTECHCorp.

Sepanjang kelas itu berjalan agak memberi pengetahuan, motivasi dalam menempuh alam pekerjaan dengan lebih bersedia...
Elaun, kemudahan asrama, makan tengahari & 2-tea-breaks.

Selepas rehat makan tengahari, semua pelajar di tempatkan di asrama/bilik masing..Oleh kerana LELAKI ada 8 orang, jadi, 4 orang Sebilik...



Kembali menjadi "College Boy"

Ada bertanya, kenapa tak sambung M.SC jer (Master in Science)...

Aku sedar kemampuan diri aku sendiri dan aku harap dengan pendedahan di alam pekerjaan nanti dapat memberikan aku matlamat untuk mengkhususkan kepada bidang yang berpotensi dalam M.SC di masa hadapan. Aku hanya perlukan lebih pengetahuan, praktikal, pengalaman, kemahiran di alam sebenar..Tidak hanya di alam kampus~

Nanti bila dah senang, ada duit dalam poket, hilang minat belajar lak....

Minat itu bergantung pada individu, jika dia ingin memajukan diri dia..dia akan berusaha untuk mencapai lebih baik dari sekarang..Jika dah ada duit, pembiayaan lebih mudah....Tidak seumur hidup dibelenggu hutang/pinjaman sahaja [-ulasan skit dari kata-kata Dr.Nall-]

Sesorang Merantau ke Johor

Apr 20, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 10:29 PM
Satu lagi 'journey' pertama aku ke Johor menaiki bas sesorang jer.....
Bertolak ke sana dari Kuala Terengganu Jam 09:00PG dan sampai sana sekitar jam 06:00PTG di Taman Sri Puteri, Johor...

Setelah tunggu seketika menanti kenalan aku jemput, tibalah beliau dengan kenderaan berenjin bertayar dua tersebut...Malam tersebut kami pergi 'survey' ke tempat bakal aku di temuduga .Bermula jam 08:00PG di Johor Bioteknologi, UTM-MTDC, Technovation Park,Skudai, Johor untuk jawatan Penolong Pegawai Penyelidik Q27.


Dah habis citer malam tu, pulang lah kami ke Hostel UTM untuk penginapan aku...Pagi keesokkannya bangun awal untuk temuduga tersebut...Jam 08:40-09:40PG bermula ujian bertulis...Tak sangka lak aku coursemate aku pun turut hadir temuduga jawatan tersebut...Calon-calon terdiri dari 9 Orang..Seorang lelaki (aku) dan 8 Perempuan..
(Ujian bertulis tersebut boleh dikatakan soalan temuduga yang di jawab secara bertulis...)

Sekitar jam 10:00PG bermula sesi temuduga..dengan mengantuknya aku sabar menunggu sehinggalah sekitar jam 11:45PG tiba giliran aku....Alhamdulillah aku menjawab segala persoalan dengan baik (walaupun sedikit gagap2..)

Untuk temuduga kali ni aku rasa agak relax berbanding interview sebelum ni...Aku tak banyak sangat berfikir...Dah habis interview, aku call teksi untuk pulang ker Hostel UTM [kadar tambang RM8.50], petang tu layan movie "My Name Is Khan" ngan "Pokemon" jer..walaupun mengarut...


Selepas jer Isyak..kami gi 'dinner' skali ngan 'backpack' aku coz aku nak naik bas balik Terengganu isnin malam tu gak...Bila tanya jer kat Sri Puteri tiket ke Terengganu, "Dah Habis...."..Aku tercengang, panic jap, nasib baik la kenalan aku tu arif dengan Johor ni...so, dia minta aku naik bas kat Larkin (Stesen bas Utama Johor) dengan menaiki teksi lagi...[kadar tambang RM20..]
Sempat driver teksi tu berpesan, "Kalau ada orang kata kenal awak ke ajak minum ker JANGAN CAYA..."
Setibanya kat Larkin, aku dengan panic, kelam-kabut bagaikan anak ayam kehilangan ibunya..terpinga-pinga aku di tempat pertama kali aku jejak kaki di Larkin, Johor ni...Sampai jer kat Kaunter Transnasional.."Tiket Terengganu dah habis..."..
ALAMAKKKKKK!!
Aku terpinga-pinga lagi...tanya memana kaunter yang bas Terengganu masa itu juga..Akhirnya dapat juga lah tiket ke Terengganu jam 10:30MLM [Tiket Johor-Terengganu=RM44]..belum lega lagi rasanya...Walaupun aku was-was, takut tertipu dengan "ulat" ker...aku kelam-kabut mencari no.bas tersebut...

Dah jumpa bas, cari tempat duduk agak gelisah sehinggalah konduktor bas cek tiket dengan 'line clear' nya...Barulah aku dapat menghembus nafas lega....Sabar menanti untuk sampai ker Terengganu Tercinta...
Naik Bas dari Larkin, Johor = 10:35 MLM
Sampai Stesen Kuantan = 04:04 PG
Sampai Sempadan Terengganu = 05:01 PG
Sampai destiasi, Stesen MBKT = 07:12 PG

(anggaran 9 jam perjalanan dari Johor-Terengganu vice versa')

My Online SPOT* ^__^ (my "gallery")

Apr 16, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:35 PM
my online spot a.k.a tempat aku menghabiskan masa aku melayari internet, printing, social networking, BLOGGING etc. di rumah usang yang sudah melebihi 25 tahun ni...

Meja 'study' yang di jadikan tempat aku duduk, makan, layari internet, layan & nyanyi lagu...



Meja ni terletak di tengah laluan dari pintu utama (ruang tamu utama) ke ruang tamu dapur (biasa tengok TV..). Kebanyakkan rumah Terengganu camni..(mempunyai 2 ruang tamu; Utama & Dapur-menurut kenalan aku dari luar Terengganu la-)

Masih ingat dengan entry lepas yang aku bagitau aku terpengaruh dengan DRAMA BLOGGER BOY..well, entry lepas aku terpengaruh skit dengan Budi..Kali ni aku terpengaruh dengan Nina lak...Aku kadang mempunyai impian untuk bukak GALERI gak...tapi biasa la..aku bukan terer pun photography...so, gambar2 yang aku guna masa interview "photographer" muzium dulu berguna jugak...



Aku tampalkan gambar2 yang di guna photographer folio kat dinding ni...dan juga kat cermin atas meja ni...
__Susunan gambar agak 'messy',,kena 're-arrange' balik biar nampak lebih SISTEMATIK__



Gambar konvo aku (23yo) & abang (25yo) aku...wat masa ni kami berdua jer berjaya habiskan IJAZAH..Harap dapat jadi contoh yang baik...Gambar kawan2 masa belajar & gambar kaabah masa banjir bertajuk "In Memory of the Wednesday Flood Year 1941" (ntah papa dapat mana gambar tu)

Membuat Sandwich+Kebab+Popia

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 1:24 AM
Tengahari tadi dengan agak kelaparan.. Nak 'lunch' takde lauk..so, aku telah memutuskan untuk buat 'KEBAB' since roti hotdog yang beli kat 7e tak guna lagi...

So, bukalah peti harta makanan a.k.a peti sejuk 'checking' segala bahan mentah yang diperlukan...ada lah bahan utama iaitu AYAM, MIXED VEGE, TELUR...
So, Mulalah seorang anak 'teruna' di dapur bersama Mama>nya...

Okay..amik mood hasilnya dulu sebelum tengok bahan-bahannya...

Lada-unknown-+ bawang kisar + telur + ayam cincang + bawang & lada di potong dadu + sardin + Mixed vege + garam + lada hitam + perasa
(aku pun tak tau nak wat inti kebab ni, so, wat la macam inti sandwich jer..tengok2 macam nak wat kuah spageti la cuma takde pes......)

jenggg~ Daun 'green tea' (menurut Mama la..), daun ni aku suka rebus daripada rendam air panas...aku suka rasa teh ni berbanding teh lain coz rasa dia lebih 'natural'...

Roti pun dah habis di makan bersama separuh inti sandwich ni...so, 'checking' peti makanan lagi ternampak 'kulit popia' yang memang dah lama tersimpan...sejak raya lg..huhu~ so, aku amik kesempatan buat pertama kalinya wat popia

proses membungkus tak susah sangat tp aku takde skill untuk membungkus..Hasilnya~~

huhuhu TT___TT ...dah la bungkus tak elok..masak la hampir hangit....Since, ni 1st time masak popia..what do u expect kan? hahhaha!! so.
TIPS : Nak masak popia ni JANGAN guna api yang kuat...GUNA api pelan-pelan jer...

p/s: aku suka masak gak sebenarnya..tp tahap untuk diri sendiri jer...haha! Aku suka tengok orang enjoy masakan aku (^__^)
p/p/s:Thank to Mama yang tolong aku masak dengan letak perasa...(masa ni aku tengah amik adik kat sekolah...)
p/p/p/s: satu hari ni aku TAK MAKAN NASI pun coz kekenyangan makan Sandwich+Kebab+Popia ni....Sekarang pun masih kenyang ni~~ Dah la Mama masak BAYAM..i like!

p/p/p/p/s: sedikit sebanyak aku terpengaruh dengan DRAMA BLOGGER BOY..Budi kan PANDAI MASAK, Nina lak wat exhibition photos..FYI, aku dah letak photos aku kat meja study ni..UPDATE later!!

Siapa yang BONGOK sebenarnya?

Apr 15, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:22 AM
Petang tadi aku cek my CBOX ternampak komen yang amat BONGOK dari seorang yang BONGOK.....menggunakan Nickname 'MANUSIA'..ok la dengan sopan santunnya aku gelarkan dia CT...

Menurut si CT yg BONGOK ni,
"lenkali, kalo tak bleh trima pandangan org takyah r menyibuk..bgok tol ko nih!!"

Menurut ayat CT ni, "Orang yang BONGOK ialah orang yang tidak boleh menerima pandangan orang lain"
Tapi CT ni jugak taknak orang lain menyibuk dengan pandangan yang diberi CT..Maksudnya CT tak sanggup terima pandangan orang lain....YAKNI pandangan AKU!

aku menyibuk kerana aku nak bagi pandangan aku...tp dia tak boleh trima pandangan aku.....
so, yang BONGOK sebenarnya ialah....................

Best Malaysia Drama-s \(^__^)/

Apr 14, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 5:51 PM
0.1p/s: please read carefully every single word..there's no critism just an open-minded opinion...
Yea~ aku tau aku agak memang ketinggalan pun kalau bab2 movies/drama TV especially Malaysian Movies/Drama-s di ASTRO etc..coz umah aku ada TV3, TV2, TV1, NTV7, TV9..Tu pun KUALITI Malaysian Movies/DRAMA kurang memuaskan aku..boleh bagi 1-2/5 STARS jer...tu pun aku jarang tengok TV..Mostly spend time depan laptop+streamyx jer..

Since, ada 'backup from reliable sources'...melayan la Malaysian Drama-s yang tersangat BEST ni..Angle Shots, Lakonan, Expression, Speech, Jalan Cerita yang menarik, boleh dikatakan Natural...

1-BLOGGER BOY


2-GHOST


Aku ni boleh dikatakan tergolong dalam GOLONGAN kureng suka Movies/Drama MELAYU...i just said MELAYU...But These are MALAYSIAN BEST DRAMA-S...!! Everybody SHOULD watch these DRAMA-S...I bet everyone did..Yeahh!! i'm the caveman..huhu~

p/s: aku suka tengok MOVIES/DRAMA-S yang dapat beri aku IDEA/CETUSAN/PANDANGAN tentang KEHIDUPAN ni...Bukan citer yang wat aku fikir,"APA MOTIF CITER NI??","WHAT'S THE POINT???"
p/p/s: kadang2 layan gak citer sekadar hiburan semata-mata...
p/p/p/s: i hope i dont knock ur sensitivity's door

Happy BEAUTIFUL Birthday MAMA (^__^)

Apr 13, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:35 PM
Happy Birthday MAMA

Semoga Panjang Umur
Murah Rezeki
Sihat Selalu
Gembira Selalu

You Always SPECIAL the way You are (^__^)V

i may not give you enough happiness yet...but i WILL try to make you COMFORTABLE and HAPPY for the REST of YOUR LIFE~


Your Beloved Son,

Koleksi MANGA Pertama ラルΩグラド

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 11:23 PM
Akhirnya dalam kebosanan aku berjaya tamatkan download + print FAVOURITE MANGA aku dalam masa 1 hari..!! (obviously tengah bosan ni (~__~)
Blue Dragon RalΩGrad (BLUE DRAGON ラルΩグラド Burū Doragon RaruΩGurado?)
Tales 1-29 (end)


Dengan ink printer (Black only~) dan kertas A4 (Putih jer~), ONLINE MANGA dari www.onemanga.com berjaya di "zahir"kan atas kertas ni...

Begitulah kegigihan aku me'zahir & batin'kan MANGA ini sebagai KOLEKSI MANGA PERTAMA AKU...!!

aku suka MANGA Blue Dragon RalΩGrad (BLUE DRAGON ラルΩグラド Burū Doragon RaruΩGurado?) kerana ARTWORK yang MENARIK, JALAN CERITA yang penuh FANTASY, MENCABAR dan LAWAK...

Ral Grado WiKi:


Story

In a world where demonic creatures amed shadows enter our realm through their very namesakes, little is safe. However, when a young boy by the name of Ral becomes friends with the shadow inside him, he may be the last hope in saving the world. Ral lives on the island of Sphaein, in the kingdom of Sphaelite. There he has been enlisted to protect the kingdom from evil shadows that wish to destroy it. With the aid of his shadow, a large blue dragon named Grad, and his teacher, Mio, Ral can take on any challenger.



is a manga by Tsuneo Takano and Takeshi Obata, the latter of which is the artist known for Death Note and Hikaru no Go. Chapters of the manga, referred to as "tales", ran weekly in Japan's Weekly Shōnen Jump magazine beginning in December 2006. The series ended after 29 chapters. The plot of Ral Grad revolves around the journey of a young man named Ral from the kingdom of Sphaelite (スフエライト Suferaito?). Ral has a symbiotic relationship with Grad, the shadow of a giant blue dragon.

Viz Media will issue the English version under the title Ral Grad beginning in February 2008.[1] In Germany, TokyopopBlue Dragon RalΩGrad, a spelling mandated by the licensing contract with Shueisha.[2] will begin publication in October 2007 under the title





p/s: pasni nak 'try' cari games Blue Dragon RalΩGrad (BLUE DRAGON ラルΩグラド Burū Doragon RaruΩGurado?) lak....(agak-agaknya ada tak erk? )
p/p/s: Jumlah kesemua 1-29-end- episod = 91.9MB (maybe less 1% (^__^)

AWAS! ENTRY NGERI!! JGN BACA JIKA LEMAH SEMANGAT!!! MANA KEPALA AKU??!!

Apr 12, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 1:33 AM
Gambar ni aku 'snap' masa kat Taman Syahbandar hari tu yang wat Kempen Minggu Pengguna camtu la...ni kat Booth JPJ..(hari yang aku naik Jetski tengah panas tu...!!)

Well, memang entry ni cuma nk tunjuk pic tercabut kepala ni pun..dengan tema
"KELAJUAN BOLEH MEMBUNUH!"


Nak keje camni memang kena ada ketahanan mental & emosi yang kuat la...nak angkat kepala tercabut yang nampak tenkorak, otak berkecai tu....

How's yoUr Interview?

Apr 10, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 1:04 AM
well, just got back to my beloved east coastal state, Terengganu on Friday morning..Took a daylight bus ride really exhausted..well, its my habit to sleep in the bus of course..what else i'm gonna do in 7-8 hours of boring trip..Hardly sleep but manage to for about half-the-way hours...

Hurmmm..how's my interview as Wildlife Researher at Wildlife Conservation Society in Kelana Jaya..Well..all i can say are..I'M SCREWED UP! After answered the essay 'bout Tiger Farming as Conservation Tool (Can't really sure what's Tiger Farming refers to..well..just wrote it ..luckily i read some interesting fact in the KOSMIK magazine which i bought at PESTA BUKU RM1..)

After entered the room that 'contained' 4 interviewers..sit on the provided chair starting to INtroduced my self (as usual)..Then, they asked me to study the graph on the Whiteboard and answer the stated question...(WTH is the graph about! can someone translate it for me!). Well, i just explained spontaneously..seriously..what i'm BABBLING about??~sigh~~~for sure and confirmed by one of the interviewers that YOU'RE NOT REALLY ANSWER THE QUESTION but never mind..can still learn....

Despair..i'm try to think over and over and over again....IF (capslock!!)...IF i get this offer..WILL i ACCEPT it?? This WORK really challenging, adventure, fun (maybeT__T)..(well, its my 1st thought, though~)

i do have that BEST (Biotechnology Entrepreneurship Special Training)..Which i IMMEDIATELY CONFIRMED after the interview's over...Try to release some 'MESS UP' thought by Watched "HOW TO TRAIN YOUR DRAGON" at MidValley...Cartoon, Fantasy, Imagination..Its my genres though! ^___^V..Really fun watched movie outta' reality..but really annoying heard some girls' talk.."owh..cutenyer...comelnyer....". BEHAVE LADIES!! i'm trying to FOCUS here! i'm PAY for THIS!!

After bought the Tickets, my PAPA called to inform that my MAMA told him that ....after a few second on phone with PAPA.then,waited CALLING.. "Hello PAPA, MAMA's calling...ok.."..My MAMA told me that an interview letter for me was arrived that evening.From Johor Biotech..huhu~ Well, i did refused to attend the Kelantan Biotech Corp. once..Maybe, i WILL attend this interview at Johor! ANOTHER TRAVELLING PLAN!!! Already discussed with PAPA..well, he not really gave the conclusion..only opinion, though~..of course EVERYTHING is DEPEND ON ME! ONLY I CAN DECIDE MY OWN FUTURE...!! So, i told him that, its only to have some "Interview Experience".
well, i've been BABBLING long enough..end for now..i already thought what i'm gonna' choose...HOPE IT WILL BE THE BEST FOR ME! Ooo My Merciful GOD...YOU already destined to this little creature's future..Whatever PATH i took..ONLY hoped that you will ALWAYS guiding me to the whatever BEST for me...

Naik MotorBot tengah panas!!

Apr 5, 2010 - ♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 9:14 PM
Update sebelum bertolak ke Kelana Jaya untuk beberapa hari....
03.04.2010..kami berjanji masing-masing untuk online di Ayunie Cafe (berhampiran Noodle Station & Masjid Putih, Kuala Terengganu)

Stay lah di sana dalam sukatan masa "sehingga bateri laptop habis"

Nak tau citer gambar ni baca hingga habis....nampk cam best je kan naik menda alah ni....

kami yang sampai awal ni belek2 menu sampai pelayan tu macam muka bosannya...sehinggalah ahmadjoe datang....
macam biasa aku cuma order french fries jer....

Dalam jam 2 lebih bateri bagi warning low dah...kami pun solat sebentar di Masjid Putih ni....

Hasrat kami nak gi ker Pantai Batu Burok untuk bersiar-siar, mengambil angin di sana..tapi dalam perjalanan ke sana ternampak lak acara jual beli di dataran Syahbandar...(dataran ni slalu jer ada acara kot...singgah jap..)

hahhaha!! Minggu Kempen Pengguna,,,berjalan lah di tengah panas


huhuhuhu!! memang panas terik sangat..tengok awan kumulonimbus tu mcm kerajaan langit dah..berubah dari awan putih sehingga lah awan kehitaman....

p/s: entry express ini di tari oleh jari yang tergesa2 coz x packing lagi..hahhah!! ciao mi amigos non grata..huahauhauhauhuahuaha!!

p/p/s: wish me luck in my interview!!







Tahniah! Anda BeST!!

♛Posted by : Mr.Homosapiensz at 4:26 PM
Sedang aku me'raba-raba' puting 'keyboard'ku..tetiba terdengar bunyi keluhan dari cik hansetku....Aku terus membuka menunya....
SMS daripada TESDEC, Terengganu:
"Tahniah,anda trpilih mengikuti prog Biotechnology Enterpreneurship Special Training (BEST) sesi 3 brmula pd 22/4/10 (trtakluk kpd perubahan).Sekiranya anda brminat sila sahkan dgn mghubungi 096272xxx(cik miza) slwt-lwtnya 8/4/10.TQ"


Lantas aku 'passing' hanset ni kepada Mamaku untuk baca sendiri kandungan SMS ni....

Thought#1 : 7/4/10 aku nak gi interview Kelana Jaya, so, maybe selepas tu aku 'confirm'kan program ni.
Thought#2 : Aku 'confirm'kan dulu program ni sementara mendapat keputusan daripada WCS M'sia Program ni. Klu WCS tak dapat, leh teruskan BeST, Klu dapat WCS, 'resign' la BeST

Previous Entries:
KPLI-BeST-WILDLIFE
WILDLIFE RESEARCHER INTERVIEW

p/s; aku bagitau Mamaku, kalau aku dapat WCS ni, aku tak gi KPLI...skrg aku dapat BeST, KPLI masih awangan, maybe tak gi gak kot...