Terdesak Kredit! : Pinjam Kredit dari Celcom

Apr 14, 2011 - ♛Posted by : ♕ Mr.IX ♂ at 5:24 PM
Semalam tanpa aku sedari Kredit aku dah RM 0.00! 
Alamak! kalau takde kredit camne aku nak SMS kan, Ezytopup aku pun blom masuk modal lagi.. Nak tambah modal pun caj 1Sen. Kalau takde kredit nak tambah Modal camne..huhu!
Kemudia aku Google la pasa Kredit Advance RM2 daripada Celcom since aku tak pernah nak pinjam kredit ni daripada Celcom atau memana Telco.
Nasib la terjumpa Blog LanunSepet ni... Pasal cara terdesak nak pinjam kredit dari Telco Celcom ni.
  1. Dail *118#
  2. Pilih 8. My account
  3. Kemudian; Reply : 5. Other Services
  4. Reply : 4. Credit Advance
  5. Reply : 2. Request Advance
  6. Reply : 2. Proceed
  7. Tunggu SMS 28882, Pengesahan Credit Advance : Anda telah menerima pinjaman kredit RM2. RM2 akan ditolak dr tambah nilai yg berikutnya. Caj 50sen dikenakan jika tempoh langganan kurang 1 tahun. (Rasanya aku dah lebih 1 tahun langgan celcom ni, brapa lak caj erk..)

p/s: baru je masuk modal RM100 dalam ezytopup, huhu~