Wire-Craft Pertama Aku : DragonFly/Pepatung Dawai

Apr 21, 2011 - ♛Posted by : ♕ Mr.IX ♂ at 1:13 AM
 Akhirnya setelah sifat ingin mencuba aku terserlah pada seni dawai (Wire-Craft) yang terpakai ..(Dawai tembaga yang ada dalam wayar elektrik tu).. Mula-mula aku terlihat dalam Metacafe, Video yang aku search pasal "Magnet"
(Aku terlihat ada sorang Mat Salleh ni wat pepatung menggunakan dawai dan lilit pada bateri dan pepatung tu berpusing! Ntah konsep Fizik-Electrical pe ntah yang dia apply, aku cuba tak jadi pun, maybe bateri habis kot..)
Aku masih menyimpan lagi dawai tembaga tu yang mejadi sisa-sisa latihan Seaglass Keychain  aku dulu tu, lebihan dawai tu, aku terlintas untuk mencuba..dan Tadaa~~ (dawai yang di derma oleh orang...)
Suka gak aku tengok DragonFly ni...Tapi nak wat per erk? Korang ada idea tak aku nak wat perhiasan camne dengan DragonFly wire-craft ni?

p/s: Manik tu aku terjumpa dalam umah jer, adik-adik dan mak aku punyer kot.. Yang putih tu ingatkan plastik biasa jer, rupanya Kristal-pe-ntah...haha! Yang merah tu manik biasa jer..
p/s: klu tak silap aku ada keychain yang diperbuat daripada dawai, asalnya dari Jepun tak silap tapi juga dijual di Malaysia...tak ingat kat mana aku surf..
p/s: Lilitan dawai masih tidak kemas...First-Timer..