Alergi Pakaian Baru

Mar 18, 2012 - ♛Posted by : ♕ Mr.IX ♂ at 8:44 PM

Alergik.

Tak sangka aku ada alergi juga rupanya. Alergik aku pada benda baru lak tu.

Pada suatu hari, aku aku jer pindah rumah sewa, jadi kena beli lah segala peralatan terutamanya untuk tidur ni.

Kemudian singgah ke satu Pasar Borong beli toto kekabu, RM40; Queen size. tak tahu lah murah ke tak.

setelah beberapa hari tidur dengan bujang-style, terasa gatal sana-sini.. Aku ingatkan akibat gigitan nakal serangga, kemudian timbul macam ruam gatal lak. Ishk! So, dengan pengalaman amateur-nya aku menganggap maybe aku alergik pada toto queen-size tersebut.

Bermulalah hipotesis amateur; Maybe coz aku beli dan terus guna, tak basuh dah toto tu. Sebab itulah terjadinya alergik/ Gatal2.

Jadi, dengan guna home-made aku meng’steril’kan toto aku tersebut dengan larutan Listerine (yang tidak di guna) campur dengan air. Maka jadilah larutan Alkohol.

Sebelum ke kerja, sembur seluruh permukaan toto dengan larutan Listerine. Keesokkan harinya jemur bahagian toto sebelahnya di luar.

Kesimpulannya?:-

Sila basuh dahulu pakaian/kain yang anda baru beli untuk mengelakkan gejalan gatal yang tidak di kehendaki.