Terima USD$150 dari Paypal tapi…

Jun 28, 2012 - ♛Posted by : ♕ Mr.IX ♂ at 12:06 PM

As-salam-alaika-ya-qari’

Pagi-pagi ON PC desktop, cek emel dan terbaca satu emel mengenai paypal. Dah la dah lama saya tak buka website paypal ni, daftar sesaja jer menggunakan Maybank ATM Card yang ada VISA tu. (Other Tutorial #1 : Daftar Paypal Guna Kad ATM (Debit Card) Maybank ). Mendapat emel mengenai :-

Transaction Date: Jun 28, 2012
Transaction Amount: $150.00 USD
Buyer's Email: xxxxxxxxx@gmail.com

$150 USD = RM484.80! (Ikut nilai Forex Rates Maybank)

refund 150USD

Siapa lah yang baik hati menderma Ixbarr melalui paypal ni… huhu. Tapi rupanya ada seorang ni salah transfer, so, pihak paypal sent email untuk remind user supaya mengambil action. Boleh jer kata kita dah hantar barang, tapi itu TIPU namanya. So, Ix refund la semula kepada orang-salah-transfer tu… huhu

Baki Paypal Ix masih ada USD$ 3.21 = RM10. Duit yang di gunakan untuk mendaftar Paypal dulu.(Other Tutorial #1 : Daftar Paypal Guna Kad ATM (Debit Card) Maybank ).

Nota: Kalau letak butang derma melalui Paypal dalam Blog ni ada orang nak derma tak?