Ulasan: Green Curry KFC

Sep 10, 2012 - ♛Posted by : Ixbarr Abdullah at 10:00 PM

Pada satu hari minggu pada waktu mencari makanan tengahari ahad. Hari ahad di Kangar, Perlis memang agak lengang, kebanyakkan kedai makan, kedai-kedai biasa ditutup. Jadi, pilihan makanan agak terhad. Jadi untuk sedikit kelainan dengan kelaparan tak tertahan, saya singgah la di KFC untuk mencuba menu terbaru iaitu KFC Green Curry.

kfc ads

Seperti mana-mana promosi makanan, ayat mesti POWER! Jika di lihat pada kertas iklan ia sebut.

So Authentic even the Thais want it: The new KFC Green Curry Combo Two pieces of Hot and Spicy chicken and steaming hot rice topped with delicious Thai green curry. Get yours before the Thais do

KFC, food review

Jika di lihat pada ayat dan gambar memang agak “indah khabar dari rupa”. Ia cuma nasi putih biasa agak sejuk dengan kuah kari yang tak seberapa hijau dan berasa kari dan ayam yang kurang ‘hot and spicy’

KFC hanya terkenal dengan masakan ayam daging yang bersaiz besar dengan rempahnya. Jadi, pilihan nasi di KFC memang tidak dinasihatkan kerana dengan harga nasi KFC boleh mendapat pelbagai lauk pauk yang lebih banyak, sedap dan pelbagai!

Nota: I have gave a very deep thought to establish another personal blog which more focus on professional matters such as review on foods, films, places, product etc.